Les historien om Simon som ville til Oslo frå Breim, endte på Gloppen hotell som lærling. No kjempar han om tittelen Norges beste resepsjonslærling!

08.02.2017, 11:21

Hei! 

I morga skal vår resepsjonslærling i NM for sitt fag. Det er ei utrulig artig historie, Han var fast bestemt på og flytte frå Gloppen, han skulle til byen. 

Etter ei stund og mange samtalar, utplasering og ett nytt opplæringskontor klarte vi og overtale Simon til og bli i kommunen, han er no en av 30 ansatte i familien til hotellet, det er vi utrulig stolte av, Lærlingar for oss er ikkje berre viktige, men heilt avgjerande for vår framtid, det og ta imot ungdom og være tydelig på og ta det sammfunsansvaret er heilt avgjerande får framtida. For det er en ting som er sikkert, det er mykje klaging om millennium generasjonen. Vi er late, vi er opptatt av Ipads, data og opphengt i merkelege reality seriar. Min oppfattning er faktisk det motsatte, Eg møter mange på min alder som fortsatt kjempar for og ta utdanning, som jobbar utenom og som har studilån opptil brekningspunkte, men dei har på ingen måte tenkt og gi seg, dei skal være med i konkuransen om dei gode og beste arbeidsplassane. Det er heller ikkje dei som hever statisktikken på TV2 sin nye suksses Kjendis Farmen. 

 

Simon har vært lærling frå august i fjord, og er inne i sitt første år som resepsjonslærling, han har vist egenskaper innen faget sitt som vi skjelden ser, Vi er så utrulig takknemlig for og følge Simon i ett år til. forhåpentligvis med en NM seier, men om vi ikkje tar den i år, fiksar vi det til neste år! :) 

Frå Breim til Stryn Videregåande med Oslo som sikte som resepsjonslærling, kom han på utplasering på Gloppen hotell 2 dagar i uka, Eg såg fort at vi burde få han som lærling. Derfor jobba vi mot måle og klare å beholde Simon i Gloppen. Etterkvert klarte vi det! Og no er han i Norges mesterskap.

 

Fleire Lærlingar i 2017. Den neste resepsjonslærlingen er ansatt allerede, før søknads sidene til lærlingsplassar er åpna, 1 kokke lærling er ansatt, heilt frå Tysnes, Tenk deg at folk vill flytte frå Tysnes til Sandane!

 

Gloppen hotell vill bli den største lærebedrifta i landet i forhold til antall årsverk, Vi skal være best innen vår bransje på rekrutrering. 

 

KS (kommunes sentral forbund) meinar at kommunane burde 2 lærlingar per 1000 innbygger. Gloppen hotell oppnår nesten dette aleine. 

Les om statlig satsing på lærlinger gjennom anbuds ordning her: 

http://www.dn.no/nyheter/2016/12/27/1506/Politikk/krav-om-laerlinger-ved-offentlige-innkjop

"Kravet vil gjelde tjenestekontrakter og bygge- og anleggskontrakter i bransjer med særlig behov for læreplasser. Det er for eksempel bygg- og anleggsbransjen, og forskjellige servicebransjer som tilbyr tjenester innen hotell, konferanse, renhold og kantine."

 

 

Beste helsing Preben!

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler