Karasjok activities

21.05.2023, 15:28

Det kan godt hende at du tenker på snø og snøskutere når du hører navnet Karasjok. Det er vertfall en assosiasjon jeg har lagd før. Det er ikke sjeldent å se en snøskuter i Karasjok, det er et veldig praktisk fremkomstmiddel på vinterføre. Den kan få deg til steder hvor en bil ikke kan, og ikke bare er det praktisk, men vi synes jo selvfølgelig at det ser ekstremt gøy ut. Så i dag var vi på snøskutertur. 

En lokal same lot oss låne snøskutere for en billig penge og han ble til og med på turen. Det var vi veldig takknemlig for med tank på at vi ville vert akkurat som en flokk hodeløse høns uten han. 

Karasjok er kjent for å ha vakre landskap, og på en snøskutertur ser man snødekte skoger, fjell og vidder. På turen møtte vi på en flokk rein, vi fulgte etter dem og kom til en gård som var drevet av samer. Der lærte vi litt om samisk kultur og klær. De som drev gården var kjempe hyggelige og vi følte oss veldig velkommen.

Senere stoppet vi på en lokal resturante for å smake på tradisjonelle samiske retter. Vi smakte på bidos som er en samisk festmat og selvfølgelig den berømte blodpannekaken. 

På vei hjem traff vi på enda mer av det rike dyrelivet, vi så blandt annet hare, rev og lemen. 

Alt i alt var det en fantastisk dag med mange gøye og lærerike opplevelser.

 

 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler