Pære Belle Helene, onsdagsgruppa

18.09.2019, 08:41

Velsmakende og lettlaget dessert med pærer. 

Ingredienser til 8 porsjoner.

 

  • 8 stk små modne pærer/4 store
  • 0,5 l vann
  • 4 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk mørk kokesjokolade
  • 4 ss hakkede mandler

 

Skrell pærene. Del dem i fire og fjern kjernehuset.

 

Kok opp vann og sukker.

 

 

 

 

 

Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene som tilsettes i sukkervannet.

Legg i noen skiver fra sitronen.

 

 

 

 

 

 

'

 

 

Legg pærene i vannet og kok opp. La det trekke til pærene er knapt møre, ca 10 minutter. Denne tiden kan variere i forhold til hvor modne pærene er.

 

 

 

 

La pærene avkjøle i laken.

Tørk godt av pærene, og legg bitene i porsjonsskål med litt vaniljeis i bunnen. Rasp litt sjokolade over desserten og til slutt hakkende mandler. ( Mandler kan sløfes ) 

 

Bon appetit!!!

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler