Stålfelger eller aluminiumsfelger?

28.06.2018, 11:11

Felger deles inn i to hovedgrupper, stålfelger og lettmetallfelger. Funksjonen til disse er naturlig nok den samme, men de er laget i to forskjellige materialer, nemlig stål og aluminium.

Stålfelgene er tyngre og mer holdbare, aluminiumsfelger er lette og mer estetiske.

Hvis du skal kjøpe felger til dekkene dine, er det mange ting å ta hensyn til.

Man må velge hva som er viktigst – det visuelle eller det praktiske?

Aluminiumsfelger er mer kosmetisk tiltalende, men stålfelger er enklere å vedlikeholde.

Uansett hva du velger, kan du enkelt bestille alt du trenger på nettet. Du finner et stort utvalg av felger og tilbehør hos nettbutikker som Wheelsshop.no - de har alt og er billige.

Den mest åpenbare forskjellen mellom stålfelger og lettmetallfelger er naturlig nok materialet de er laget i.

Mens stålfelger før var det eneste alternativet, har man i nyere tid begynt å produsere felger i lettere materialer, som aluminium. På grunn av at stål er langt tyngre enn aluminium, er stålfelgene mye tyngre.

Samtidig er de mer holdbare og kan bankes ut ved skade, mens skader på en aluminiumsfelg er nærmest umulig å bli kvitt. De aller fleste aluminiumsfelgene er dessuten lakkerte eller har en annen type overflatebehandling. Det skal lite til for å få riper eller andre sår i dette laget, og det er en relativt stor jobb å få fjernet slike skjønnhetsfeil. 

Hva slags felg man bør velge avhenger i stor grad av hvilke behov man har, og hvor stor lommebok man har. Stålfelger er generelt sett tunge og ruster lett, noe som gjør at de er mindre egnet om vinteren. Aluminiumfelgens lavere vekt gir langt bedre arbeidsforhold til støtdemperen og veigrepet forbedre, noe som er spesielt viktig om vinteren.

Uavhengig av om du går for stål- eller aluminiumsfelger om vinteren er det viktig å velge en type med få eiker. Disse felgene er enklere å rengjøre, noe som er svært viktig etter å ha kjørt på saltede vinterveier.

En annen fordel med få eiker er at snøen har vanskeligere for å pakke seg, og det er dermed lettere å unngå ubalanse. Aluminiumsfelger er best egnet for mildere temperaturer. Den lavere vekten gir økt akselerasjon, og generelt økt ytelse. En lavere vekt gir dessuten økt drivstoffeffektivitet, noe som kommer både lommeboken og miljøet til gode.

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler