Hva fargen på bilen sier om deg

17.08.2018, 12:53

Sier fargen på bilen virkelig noe om deg? Ja, om ikke annet, hva favorittfargen din er. 

Bilfargen er utrolig viktig for enkelte. En bestemt modell kan se fantastisk ut i en farge og grufull i en annen, men til og med i et slikt tilfelle kommer det an på øyet som ser. Vi vet alle hvordan det er å være usikker på hvilken farge vi skal velge ved kjøp av f.eks. bil, iPod eller bærbar PC, men hva sier fargevalget om deg?

Hver enkelt farge har løse assosiasjoner til humør og personlighetstyper, som er noe å vurdere når du kjøper ny bil, med tanke på å gjøre inntrykk. Svart og hvit kan ikke bli mer forskjellige, både når det gjelder fargetone og hva fargene betyr. Svarte biler virker blanke og skinnende og assosieres med mystikk, hemmelige kjærlighetsforhold og fare. Hvit, derimot, er en farge som blir assosiert med komfort, trygghet og pålitelighet. Det er en ganske stor forskjell for noe som kan virke så lite viktig som farge, eller hva?

Ved å gå gjennom spekteret av farger ser man mange andre farger som har svært forskjellige betydninger – betydninger som kan assosieres med deg, avhengig av hvilken farge du velger for din nye bil. Rød er et populært valg, ettersom det dekker mange betydninger for hva folk vil skal representere dem: lidenskap, flammer, romantikk og atletisk tapperhet. Tenk deg at bilfarger er som fargene dyr har på pelsen eller på fjærdrakten for å vise seg fram. Rød er en av de fargene som gir sterkest inntrykk, og det samme gjelder for biler.

Det betyr ikke at rød er det beste valget. Blå biler er stilige og klassiske, og det er en farge som aldri slår feil. Gule biler blir assosiert med fart og glade dager. Det er, når alt kommer til alt, en farge som gjør oss glade, som kan lyse opp regnfulle dager når du tar en kjøretur, og vil utvilsomt få folk til å smile.

Når du utelukker primærfargene, finner du andre farger som er mindre vanlige, men likevel er mulig å få, med unntak av sølv, som er både mye brukt og utrolig stilig. Grønne biler viser en viss originalitet mens kremfarger gir en mer klassisk hvitfarge, noe som gjør den velegnet for dyrere biler. Uansett hvilken farge du velger, er det først og fremst hvordan du tar vare på bilen som kan fortelle noe om deg. Å kjøre rundt i en godt vedlikeholdt bil gir et langt bedre inntrykk enn å kjøre med en bil som trenger nye felger, skift av speil eller lignende. Bilen vil også vare lengre, så velg farge med omhu, for du kan ende opp med å ha bilen i lang tid.

 

Del artikkel:


 #bilfarge   #favorittfarge   #felger   #valg   #av   #farge 

BloggiShop

Relaterte artikler