Setenil på det spanske høylandet.

06.03.2020, 22:30

7 kommentarer

Det er mange spennende småbyer å besøke dersom man bor på Solkysten i Spania. Jeg var nylig på besøk i den lille byen Setenil, rundt 3 mil fra Ronda, eller ca. 2,5 timers kjøring fra Marbella. Oppover i høyden, og opp på det spanske høylandet. Selve Seternil ligger på 640 moh, og har ca 3000 innbyggere. 

Det spesielle med byen, er at den er bygd nede i en dal, omgitt av fjell. Innbyggerne har brukt fjellhyllene som tak til husene sine. Ganske fasinerende og unikt. Jeg har aldri sett noe lignende før. Byen omtales som "den hvite by", og alle husene er hvitkalket. Den har de smaleste gatene som er mulig, og egner seg bedre som gågater. Jeg tok sjangsen. Det var en tvilsom fornøyelse og manuvrere min norske bil gjennom gatene i Setenil. Artig var det uansett.

 

 

Selve byen ligger altså nede i en kløft, og mange av husene er gravd ut av fjellet. Sentrum av byen er ikke særlig stor. Noen få restauranter , bank og souvenirbutikker. Lite tilrettelagt for turister. Det er ett hotel i sentrum. Skal man besøke byen, egner den seg best for dagsbesøk. Det er bedre å overnatte i Ronda. 

 

 

 

Litt utvalg av lokale souvenirer:

 

 

Setenil sett ovenfra.

Til dere som ferierer på Solkysten, ta et avbrekk og besøk Sentenil. God tur, kanskje vi sees?

 

 

www.bloggi.no/arnbunblogg

Del artikkel:


Relaterte artikler