Kypros har våknet fra vinterdvalen. (2)

25.06.2022, 13:30

5 kommentarer

På denne tiden av året er solnedgangen et flott skue. Når solen går ned bak palmetrærne og forsvinner i havet. Et vakkert syn.

Da er det deilig å være tilbake på Kypros. Og til den hyggelige byen Pafos som ligger ca 1,5 time fra flyplassen.  Byen som bare for få år siden var en liten fiskelandsby.  Som nå mer har blitt en hyggelig turistby, uten for mye støy og bråk. Her slipper vi "innkastere" til restaurantene, eller gateselgere. Heller ingen skandinaviske restauranter hvor betjeningen snakker "svorsk". Har ikke sett noen innpåslitne selgere heller som skal prakke på oss "timeshare" leiligheter. Har ikke registrert noen discoklubber heller, men flere hyggelige pianobarer, og barer med annen hyggelig musikk. Og ingen prangende shoppingcenter med restauranter, barer eller forretninger som selger elektroniske "lureartikler" til "special price"! Det savnes ikke her.

Det er noe spesielt med Kypros, og denne byen. Hyggelige folk og meget gjestfrie. For her er ingen egentlig turister, men ifølge  kyprioterne  er alle kun gjester. 

Dette er et sted man alltid vil ønske seg tilbake til.

Kypros sies å ha 340 soldager i året. Det har det nok ikke vært i vinter, for det har regnet endel. Men regn setter kypriotene pris på, det er egentlig mangelvare.  Så nå er vannmagasinene fyllt opp, og hele øya strutter av velvære, i form av grønn natur og trær og vegitasjon som blomstrer mer enn på mange år.

Det er vel ikke så mye som er et sikrere vårtegn enn når mandeltrærne står i full blomst, og man kan lukte vår og blomstring.

Og når solstolene ved hotellene har tatt sin plass på gresset rundt bassengene og strendene. Og folk som nyter sin daglige tur på den flotte strandpromenaden.

 

 Ja da har våren kommet, og sommeren nærmer seg. Ikke så mange som benytter badestrendende enda. Men strendene ligger der innbydende. Gressplenene har blitt grønne og fine, og venter bare på badegjestene.

 

Nesten ikke mulig å finne flottere solnedganger enn på Kypros!

Utenfor Pafos er det flott å dra på tur. Enten man ønsker å bade, eller bare rusle  langs strendene. Det er nok av naturopplevelser å glede seg over.  Lurer på om de ikke var der, bak den store stenen at Afrodite , kjærlighetsgudinnen, kom i land på Kypros?

Det ikke ofte en kan se naturen er så grønn og frodig som akkurat denne våren. 

Jeg skal være her i Pafos noen uker framover. På denne flotte selvstendige øya, med drøit 1 million innbyggere. Her er det fortsatt plass til flere gjester, men fortrinnsvis om høst, vinter og vår. Midt på sommeren kan det nok bli for varmt for de fleste, og kanskje litt for folksomt også. 

Kypros er jo delt i 2, den tyrkiske og den greske delen. I mange år var jo grensen totalt stengt mellom de 2 delene, og strengt bevoktet av FN soldater. Det har heldigvis blitt litt bedre med årene, nå kan turistene reise over til den tyrkiske siden på dags besøk, men må medbringe pass. Fortsatt ganske strengt, men det går litt greiere nå en tidligere.

Så da er det bare å planlegge en tur til den tyrkiske delen også etterhvert.

 

http://carpe-diem.no

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler