Petter Northug - min historie.

09.05.2019, 18:30

Jeg har nettopp lest biografien om Petter Northug. Det var en sterk og ærlig historie om Petter sitt liv. Helt fra han vokste opp i hjembygda Mosvik i Trøndelag. 

Historien har han fortalt til Jonas Forsang, journalist og forfatter. 

Petter er jo en av våre største idrettsutøvere. Som hadde en vilje av stål, helt fra han var liten. Han ville vinne.  Men han tapte alltid, helt til det plutselig snudde i slutten av tenårene.

Han forteller om oppveksten sammen med  besteforeldrene på nabogården, For i oppveksten var det ingen jevnaldrende å leke med. Derfor var han mye sammen med "Besta" og "Besten".

Vi får høre om motivasjonen, treningsgiveren, om alle nedturene og oppturene, og om den tragiske bilturen som endte i grøfta. 

Jeg har vært ganske kritisk til Petter de siste årene. Mest fordi han var litt utradisjonell i sin væremåte som toppidressutøver. Ikke fordi han var annerledes, men at mye av væremåten hans gikk på "småmobbing" av konkurenter, og da spesielt svenskene. Det var vi jo ikke vant til her til lands. Og mange svensker ble jo også skikkelig "forbanna".  Men i ettertid må jeg innrømme at det hele var ganske uskyldig, og heller var med på å øke skiidrettens popularitet. For Petter hadde mange tilhengere i mange land.

Petter forteller at han var både usikker og  ensom. Men han våget å være den han er. Han forteller åpent om gullene, skadene og om bilturen som forandret alt. Det er kun Petter som kjente til den sanne historien.

Noe av det Petter sier i boka, og som jeg siterer her, sier det meste om den viljestyrken han hadde, og som, hva hvet jeg, har enda.

 

"Den første smerten kommer i beina. Den neste i

brystet. Men jeg må presse videre. Til smerten begynner

å dunke i tinningen. Til blikket smalner inn. Til alarmen

                 går i hele kroppen.

                Det er da jeg rykker."

 

Boka har fått topp terningkast i de fleste aviser.

Og dette er en bok du ikke klarer å legge fra deg. Så spennende og innholdsrik. En annen side av Petter enn den vi kjenner gjennom media.

Løp og KJØP!

Del artikkel:


BloggiShop

Relaterte artikler