Valgets kvaler. Protestvalget 2019.

08.09.2019, 00:30

 

Dette valget, kommune og fylketstingsvalget, er det mange frusterte velgere. Jeg føler dette er et  protestvalg for mange. FNB, folkeksjonen "nei til bompenger" er et eksempel på det. Ikke nødvendigvis fordi alle som stemmer på FNB er i mot bompenger. Selvom de fleste er det, er det også mye annet som som folk er i mot. Folk er lei av de etablerte partiene som prater og lover, og trer vedtak og bestemmelser nedover halsen på folk. Folk finner seg rett og slett ikke lenger i dette formynderskapet som politikerne pålegger oss..

FNB er et klart alternativ, som bekjemper bompenger og eiendomsskatt. Men også et parti som har mange andre viktige saker som egasjerer folk. Men hovedparolen er selvsagt nei til bomringer, Folk har fått nok. Bilistene betaler nok allerede. Rundt 120 milliarder i året i bilrelaterte avgifter.

Noen tror tydligvis at mangler kommunene penger, ja da er det bare å sette opp en bom, så kan bilistene finansiere også alt annet som ikke har med bilen å gjøre. 

Folk er lei.  Bilen er Norges viktigste transportmiddel. 80% av Norges befolkning er avhengig av bilen for å få hverdagen til å gå opp.

Vi er lei av å høre på de etablerte partiene som lover og lover, og når stemmeseddelen er telt  opp glemmer fullstendig hva de sa i valgkampen. 

Folk finner seg rett og slett ikke i å bli behandlet av politikere som trer regler og bestemmelser nedover halsen på oss.  Enten det gjelder bompenger eller andre rigide oppfinnelser for å plage folk.

Jeg har bodd i Oslo mesteparten av mitt liv.  Er født her, og er oppriktig glad i byen.  Men desverre har byen fullstendig blitt mishandlet av udugelige og korrupte politikere de siste 4 år. Byen med rundt 90 bomstasjoner som hindrer folk i å kunne utfolde seg. 

Jeg er selvsagt opptatt av miljøet. Men politikerne i Oslo har fullstendig misbrukt begrepet om miljøet. De skylder på mijøet for alle tiltak de innfører. Når  Oslo fra 1. juni satte i gang driften av ytterlige 50 nye bomringer, sa de det var av hensyn til mijøet! Reduksjonen av biltrafikken etter 1.juni er omtrent ikke målbar. Luften i Oslo har aldri vært renere enn nå. 

Årasken til at Oslos byråd satset på bomstasjoner var for å finansiere bl.a sykkelveier. Flott med sykkelveier.  Men å invisterre i sykkelveier til flere milliarder kroner, som kun en promille av Oslos befolkning benytter er neppe en god investering.

Jeg mener at byrådet i Oslo som nå regjerer trenger avløsning.

Vi kan ikke ha et  byråd  med AP, SV og MDG som fullstendig bygger ned Oslo. Hindrer folk i å kjøre bil,  og legger ned flest mulig parkeringsplasser. Bilen er et gode for de fleste. Og er slett ikke værstingen til å forurense. 

Og miljøåpartiet MDG virker det som har frie tøyler . De har så mange ville ideer at folk stiller spørsmål om de i det  hele tatt er kompetente til å være med å styre Oslo.

AP med Raymond er en tragedie i seg selv. Han lar tydligvis MDG ture fram som de selv ønsker. Hogger ned trær for å etablere sykkelstier som et fåtall bruker. Samtidig som de bruker penger uten kontroll på de merkeligste ting.

Er det slik vi vil ha det i Oslo? Lista er lang for byrådslederens mange feilgrep. Anstter familiemedlemmer til viktige stillinger i kommunen, med skyhøye lønninger, etabler rådgivere i hopetall, ansetter bloggere til høye godgjørelser for å fremheve miljøbyen Oslo. Kjøper bygg og eiendommer ttil overpris. Er det slik vi vil at byen vår skal styres?

Oslo er en by som holder på å bli ødelagt. Det må komme nye krefter inn for få byen inn på "rett spor". 

Jeg skal ikke påstå at FNB kan redde byen vår. Men de kan være en viktig røst når saker skal behandles i bystyret. Kanskje kan de komme på "vippen" og hindre vedtak som folk oppfatter som urimelige og unødvendige.

Men mest av alt, være med på at bomstasjoner bli lagt ned, og prisene redusers vesentlig.

La oss få inn ansvarlige politikere som jobber for innbyggerne i Oslo. 

Stem på FNB. Det var det siste jeg gjorde før jeg flyttet fra Oslo. 

Godt valg!

Miljøbyråden i Oslo Lan M Berg sier hun elsker bomringer.  Vil øke bomtakstene vesentlig. På MDG sitt siste landsmøtet, som minnet mest om et vekkelsesmøte for en relgiøs organisasjon, klemte Lan flere bomringer. Hun rett og slett elsket bomringer.

Jeg bommer heller en klem, enn å klemme en bom.

Del artikkel:


Relaterte artikler