Nettavisens redaktør har vært ute og reist med Norwegian - føler seg svindlet!

08.11.2019, 13:00

1 kommentar

 

Gunnar Stavrum er redaktør i Nettavisen, vår største nettavis.

Nå føler han seg "krenket" fordi han måtte betale overvekt når han kom til utgangen til flyet!  

Og sånt blir det overskrifter av. Tenk å være redaktør i landets største nettavis og må betale for overvekt! Slikt fortjener å komme på forsiden med STOR SKRIFT!  Hvor uttrykk som svindel blir brukt. Det er ikke grenser for hvor urettferdig hr Stavrum føler seg behandlet.  Og til og med var flyet en time forsinket!  Det er kritikkverdig hva Norwegian tillater seg ifølge Stavrum.

Er det slik at mediafolk som folk kjenner "trynet" på skal priviligeres og slippe gebyrer som f.eks overvekt, mens øvrige folk må betale?  Og hvis ikke så blir bedriften, i dette tilfellet Norwegian, hengt ut med kritiske artikler.  Og ikke bare med bakgrunn i episoden som Stavrum selv ble utsatt for. Nei da benyttes anledningen til å grave i arkivet til avisen og finne eldre artikler med kritiske omtaler man kan publisere på nytt.  Og samtidig komme med oppfordringer til leserne sine å sende inn tips om liknende opplevelser.

Jeg er veldig kritisk til mediafolk sin makt eller misbruk av sin makt.  Å henge ut selskaper som kun hånhever sine egne og internasjonale bestemmelser, i dette tilfellet lovelig håndbagasje. Basert på egen subjektiv erfaring.

Den aktuelle saken som Stavrum opplevde var på Gardermoen når Stavrum skulle reise med Norwegian til New York.  Ved utgangen ble han stoppet og krevd for overvekt, fordi hans totale lovlige håndbaggasje veide mer enn 10 kilo.

 

Stavrum spør hvorfor han ikke ble fortalt dette ved innsjekkningen og plutselig oppdaget dette ved utgangen?

Det skal godt gjøres for en så reisevant passasjer som Stavrum at han ikke har fått med seg regelene for lovlig håndbagasje.  Det blir opplyst allerede ved bestillingen, og blir minnet på i hele prosessen fra bestillingen til man sitter ombord i flyet. 

Men det har tydligvis ikke Nettavisens redaktør fått med seg.  Det er jo egentlig Stavrum selv som er en svindler, ved å lure med seg mer bagasje enn det lovlige!

Dette med håndbagasje er et stadig tilbakevendene problem.  Til stor irritasjon for medpassasjerer, besetning og også et sikkerhetsproblem ved eventuell evakuering.  

Og ved å lese kommentarene til Nettavisens artikkel, virker det ikke som han får særlig støtte i sitt syn.  De aller fleste applauderer Norwegian og andre selskaper som håndhever disse bestemmelsene strengt.

Det er rett og slett ikke plass til alt enkelte ønsker å ta med seg ombord. 10 kilo som er øvre vektgrense for de fleste burde holde for alle.  Hvis ikke må man finne seg i å betale gebyr og at noe må sendes i lasterommet på flyet.

Stavrum skriver at han har forståelse for at flyselskapet har begrensninger, men mener tydligvis at det ikke bør gjelde han.

Det kan sikkert diskuteres hvordan innkrevningen foregår ved utgangen. Men det unnskylder ingen til å ta med seg mer enn det lovlige.  Mange glemmer at også saker som kjøpes på flyplassen, tax-free f.eks må innkluderes i den lovlige håndbagsjen.  Det må den enkelta ta høyde for, også Stavrum!

Avslutningsvis mener jeg Stavrum bør skrive en ny artikkel og be om unnskyldning ovenfor flyselskapet. Det er uhørt av en redaktør å henge ut Norwegian for at de håndhever sine opplyste regler.  Men den henger nok "langt inne"!

Jeg anbefaler Stavrum og andre å skaffe seg en liten håndvekt som gir nøyaktig vekt på det man veier. Den er liten og tar ingen plass.  Kan kjøpes billig hos bl.a Clas Ohlson.

Del artikkel:

Relaterte artikler