Godt nyttår 2020.

30.12.2019, 22:54

1 kommentar

Ja så er vi der igjen. På veien inn i et nytt år. Denne gang 2020.

Da vi alle ønsker hverandre et nytt år med gode  ønsker og håp om om en bedre verden og at alle blir lykkelige.   

Det er vel kanskje mest fraser, men likevel en hyggelig og god skikk.  For de fleste av oss har vel glemt alle ønskene når det nye året er i gang og hverdagen er et faktum.  

Men på selve nyttårsaften skal vi ha det hyggelig, uansett hvor vi er. Da skal vi være sammen med familie og venner, spise god mat, skåle i champagne og ønske hverandre et godt og lykkebringende nyttår-

Ikke det at jeg skal være festbrems og legge demper på de som hygger seg og har en flott nyttårsfeiring.  Det er dere alle forunt, og er sikkert velfortjent.

Men, og det er alltid et men!

Mange har det ikke sånn på nyttårsaften. Ensomheten kan kanskje virke sterkest nettopp på sånne merkedager.  Ikke nødvendigvis fordi folk ikke har selskap, men også fordi folk kan være ensomme selv om de har selskap. 

Folk som har hatt triste opplevelser i året som gikk. Som kommer nærmere inn på livet nettopp på sånne merkedager. 

Det er jo mange sjebner rundt om. Vi fikk jo nettopp en påminnelse om nettopp det . Når Ari Behn valgte å avslutte livet sitt.

Da går jo tankene spesielt til nærmeste familie og spesielt hans barn som mistet sin far i julehøytiden.  Så selv ressursterke folk opplever ensomhet, sorg og fortvilelse når ens nærmeste faller fra.

Jeg skal ikke dvele mer med det. Det viktige for hver enkelt av oss, er at vi bidrar på hver vår måte til å tenke litt også på dem som sliter på sånne merkedager og ellers i livet. Og kanskje vise at vi bryr oss.  Det kan kanskje være et mål for mange i det nye året.

Så da gjør vi som vi alltid gjør på Nyttårsaften.  Ønsker hverandre et Godt Nyttår 2020.

Og et skamfritt år, hvor vi tar våre egne valg når det gjelder preferanser hva vil vi spise, drikke, feriere og reise, med eller uten fly.  Samtidig som det er fint at vi tenker på å være miljøbevisste .

Del artikkel:


Relaterte artikler