Bør en fotballspiller ha 4 millioner i lønn - i uka!

11.05.2022, 15:38

 

I disse dager bytter Erling Braut Haaland klubb, fra  Dortmund til Manchester City.

Norges desiderte beste fotballspiller, trolig gjennom tidende.  21 åringen har signert avtalen, og skal spille for sin nye klubb de kommende 5 - 6 år.  

Og lønnen til den fotballglade fotballstjerna har nådd "himmelske" høyder. Ifølge media skal lønnen være drøit 4 MILLIONER , kroner i UKA!  

Er det mulig? Selvsagt er det rimelig at gode fotballspillere får god lønn, men sånne astonomiske beløp henger ikke på greip.

For et yrke som ikke krever særlig utdannelse, men kun talent og treningsiver. 

Norges statsminister tjener ca 1,6 millioner - i året. Haaland sin lønn tilsvarer altså mer enn 4 ganger så mye pr. uke som en statsminister tjener i året!

I Norge ligger lønnen til  mannlige fotballspillere som spiller på høyeste nivå på ca 1 million i året. 

Det er jo egentlig det glade vannvidd når man ser dette i et større perspektiv. Hvordan er det mulig å tilby 21 åringer en slik lønn for å løpe etter en ball? Selvsagt er det viktig å score mange mål, slik som Braut Haaland gjør.  Men kan umulig være verdt et sånt pengebeløp. 

Men det er jo penga som rår, også i fotballverdenen. 

Det er bare å gi seg over. Men i den nye klubben er det jo også rike eiere, arabiske oljesjeiker!  

Jeg er av den oppfatning at noen bør dra i nødbremsen, kanskje det internasjonale fotballforbundet for å sette øvre grenser for lønnsnivået til fotballspillere på dette nivået?  Men der er det vel mafian som bestemmer, så de gnir seg vel bare i hendene. 

Blir spennende å følge Haaland framover, håper han gjør seg fortjent til dette svimlende beløpet. Hva han skal bruke pengene til skulle skulle være artig å vite, men det får vi nok ikke svar på.

Del artikkel:

Relaterte artikler