Er det nødvendig å markere farsdag (og morsdag) ?

09.11.2022, 20:37

7 kommentarer

Da nærmer dagens seg igjen. Vi oversvømmes med reklame og forslag fra forretningsstanden med forslag til hva vi bør gi fedrene i farsskapspresang. 

Og barn i barnehager og i småskolen skal det lages tegninger og gaver for å hedre fedrene på denne dagen, andre søndagen i november.

Det er selvsagt hyggelig for alle fedre å bli satt pris på av sine barn. Jeg er selv far, men har aldri vært spesielt tilhenger av denne spesielle dagen skapt av handelsstanden.  Å bli satt pris på, og vise det, kan en kanskje like gjerne gjøre på andre dager, når en føler spesielt for det.

Og hvor kommer denne skikken fra?  Jo selvsagt fra USA.  Så ble den overført til Europa etter annen verdenskrig, og utviklet videre fra den gang for alt den er verdt.

Dagen er en oppfordring til gavehysteri. Skapt av nettopp de som får gode ekstra inntekter av dette. Akkurat som "Black friday"og tildels også Haloween.   Det oppfordres hele tiden til å handle og bruke mest mulig penger slik som andre gjør. 

Tror denne spesielle dagen har gått ut på dato, enten det gjelder farsdag eller morsdag. For i 2022 er det veldig mange barn som ikke har fedre å hylle, eller mødre for den saks skyld. Da kan det oppleves vondt for de barna det gjelder. 

For generasjonen som vokser opp i dag kan like gjerne ha 2 mødre eller 2 fedre. Eller ingen foreldre i det hele tatt. Eller bare enten  en mor eller en far.  Nå  som vi lever i en tidsalder hvor vi kanskje bør spare litt på forbruket vårt, kan man  kanskje vise sin respekt uten gavehysteri og mye fjas. 

Men å sette pris på sine foreldre syntes jeg man kan gjøre når en selv føler for det, uten at en må sjekke i kalenderen hva som er rette dagen.

Så denne spesielle dagen syntes jeg er en "tulledag" vi klarer oss uten. Sett pris på hverandre når dere føler for det. Og vis det slik  du selv føler for. Det er mer ekte syntes nå jeg. 

 

"Happy fathers day" kan det være 365 dager i året!

Del artikkel:

Relaterte artikler