Inn og utseiling fra Praha - Tsjekkia.

30.08.2023, 16:59

2 kommentarer

Det er ikke mange hovedsteder her i Europa som er mer fasinerende og flottere  enn den tsjekkiske hovedstaden Praha. Ikke som jeg har besøkt.  Men det er klart, det blir jo smak eller behag som vi sier. Når det er sagt så har Europa mange flotte hovedstader. Men denne gangen skriver jeg om Praha, eller Prag, alt etter som. 

Jeg befinner meg på et elvecruiseskip, som cruiser  rundt på elven Moldau /Vlitavs som renner igjennom Praha. Første strekning blir utseilingen fra Praha i retning Stechhovice.  På denne båten skal jeg være i totalt 6 dager, det blir det nok endel blogging ut av. Og dette er første gang jeg besøker byen, gleder meg stort!

Jeg tenkte å først legge ut noen bilder fra selve utseilingen fra Praha. På veien fra Stechhovice. 

Det var mye fin natur å se fra båten.  Mange tsjekkere hadde også sommerhus ikke langt fra elvebredden.  Det er som man ser tett med trær, så mye sol fikk ikke disse sommerhusene . Men det er jo ikke sikkert tsjekkerne er like opptatt av sommersol som  vi nordmenn?

Dette elvecruiseskipet var stort sett alene i dette området. Det virket som det var dagens høydepunkt når skipet passerte. Folk i hyttene og langs elva vinket og ropte, og fra noen hytter hadde de store klokker de ringte i  Da svarte båten tilbake ved å tute i hornet (heter det det på et skip tro?).

Når vi nærmet oss Stechoviche ble det  naturlig noe mer bebyggelse å se. Og etter å ha passert endel bruer hvor det var veldig lite klaring mellom skipet og under brua, måtte mannskapet legge ned alle dekkstolene og fjerne gelendret på dekket. På bildet ovenfor jobber mannskapet med å få dette på plass igjen etter passeringen. Forøvrig var byen Stechovice lite spennende. lite å skrive om derfra. Men båten overnatter der, før ferden gikk i retning av Praha igjen.

Det er ikke my klaring opp til broen.

 

Vårt flotte skip MS Elbe Princesse 2.

Vi nærmer oss Praha igjen.

Marginene er fortsatt små. Nå har vi kommet nesten helt inn til stedet i Praha hvor vi skal legge til kai. Nesten utrolig at båten får plass på de smale kanalene. Det var så vi kunne ta på trærne vi passerte. 

På  første delen av dette cruiset var det skikkelig flott vær. Da var det fantastisk å sitte på dekket og nyte sommervarmen og noe godt i glasset.

Og på Moldau elven var det liv og røre. Bare å sitte på ettermiddagen og nyte sommernatten og bli underholdt av de forbipasserende partybåtene var en opplevelse i seg selv.

Beer Boat var populært.  Gutta i Praha gikk ikke på pub for å drikke "fredagspilsen". Nei de leide en BEER BOAT. Hvor de kastet skjorta og hygget seg med øl mens de delvis padlet oppover elva. Herlig sommerfredags kveld!

På bildet ovenfor var det også skikkelig party. Det var en ung dame som hadde utdrkkningslag. Og ikke nok med det, så hadde vennindene leid inn en kropslig stripper som skulle underholde. Og det gjorde han til gangs. Det var jo siste mulighet for bruden med noen spennende utskjeilser før hun giftet seg!

Og den større varianten av partybåt. Herlig stemning der også på båtdekket.

Praha,  den tsjekkiske hovedstaden.

Jeg er overveldet over hvor flott Praha er. Hvor flinke tsjekkerne er til å restaurere og vedlikeholde gamle bygninger og verneverdige minnesmerker. Og alle de flotte broene, med Karlsbroen som høydepunktet. 

Og den inreresante historien om byen, som gamle Sovjetunionen innvaderte for å markere sin makt over sine "venner". Et land som i dag er både EU og Nato medlem. Og som er et moderne land med vestlig kultur. Med alle sine flotte kirker, og et vennligsinnet folkeslag. 

Hvor alle de flotte broene ligger på rad og rekke. (photo Pixabay)

Og det flotte sentrum hvor man kan bestille en gammel sightseeing bil til presentere byen for oss turister.

Og Rådhusplassen hvor folk samles og gleder seg over livet i byen sin. Enten man vil besøke katedralen eller besøke en av de mange hyggelige uterestaurantene.

 

Flott by. Med kveldshimmelen som opplyser Praha fra en litt annen vinkel. (photo Pixabay)

Karlsbroen , Prahas mest kjente bro. (ikke for biltrafikk). En sen ettermiddag.

 

Og Karlsbroen på dagtid, sett fra oven . (photo Pixabay).

Har du ikke tidligere besøkt Praha, så ta deg en tur. En prektig by med mange opplevelser. Jeg tror jeg tar meg en tur dit snart igjen. 

Norwegian flyr daglig fra Oslo til Praha på sommerprogrammet, og 4-5 ganger pr uke på vinterprogrammet.

Både Carpe Diem og Vitus reiser har turer med elvecruise  på Vitava/Moldau tilsvarende det som jeg har skrevet om her.

 

Bloggadresse:  www.bloggi.no/arnbunblogg

Bli gjerne med som medlem av reisebloggen min på Facebook: perspektivetmittt.no/arnbunblogg   (du må søke det opp på Facebook, og søke medlemsskap. Alle som søker får selvsagt medlemsskap) Alle blogg innlegg  som jeg publiserer blir lagt ut der.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler