Rolig dag. 7.innlegg (7.7.)

07.07.2022, 18:22

6 kommentarer

Idag har det vært en Rolig dag, med stor R! Solen tittet frem og vi fikk faktisk hele 6 min i solen før skyene kom. Vi har faktisk fått litt farge! Dagen har gått i slasking ved bassenget og trening ved bassenget for Maria's del. Vi får ikke lov å bade på stranden grunnet de store bølgene. Da det egentlig ikke er så mye mer å oppdatere om vil vi heller legge ved en liste om hva vi har lært om Vietnam!

Vietnam:
Kniv fins ikke. Det er ved sjeldenhet at vi ser eller får en kniv. Nesten uansett hva vi spiser! 

Saks er for farlig på hotell. De var tydeligvis for skarpe til at vi kunne låne en i Vung Tau da vår ble tatt på flyplassen i Hanoi. Dette var ikke et problem på Gardermoen eller Heathrow. 

Salt og smør er nesten uoppnåelig. De er nesten allergiske mot salt. De fleste retter skulle gjerne vært bedre saltet og til og med Maria er enig i dette. 

Jeg er en gigant av et menneske her nede og ruver over de fleste. Til og med Maria er over gjennomsnittet høy her! 

Selv om vietnamesere er små er det mye lyd i dem og de er veldig høylytte. 

Mat er en viktig del av den vietnamesiske kulturen og de selger og lager mat overalt! Fra griller på gatene til å selge snegler fra pose på sykkel. Det kryr av restauranter og små boder overalt! 

De bukker hele tiden. Når du kommer inn og når du går og når du bestiller og når du betaler. Og litt ekstra. 

Normal kaffe har vi først funnet på dette hotellet. Ellers så selger de en kjempesøt Iskaffe som vi ikke vil si er vond(vil ikke være så uhøflig), men den er noe spesiell. 

De spiser middag til frokost. Fullt av nudler, woker, supper, dumplings osv. 

Når de har restauranter overalt er det jo viktig å ha et sted å sitte og plaststoler er det vanlige valget. Gjerne de som er laget for barn, men vietnameserne er jo ikke sååå lave. 

Fins ikke servietter. 

Teskje er som enhjørninger. 

De bader i havet før 06:30, og er mest produktive mellom 05 og 07. De legger seg sent i tillegg så vi lurer veldig på når disse menneskene sover. 

Maten må jo komme fra et sted og de brukte nettene i Vung Tau på å gå på stranden i lavvannet og lete etter skjell og reker. De spiser mye sjømat og er da ganske rart at det meste vi har spist har vært voldsomt overkokt. Inkludert på det som skulle være den beste sjømatrestauranten i Vung Tau. 

Vi er de eneste turistene som ikke er fra asiatiske land. Derfor blir vi ropt på og fanget opp av restauranter, taxier og selgere hele tiden. 

Vietnamesere er høflige, men kan ikke et ord engelsk. For å ikke være uhøflige sier de aldri nei eller at de ikke forstår, men sier "yes" før de løper og finner en ansatt som forhåpentligvis kan engelsk som kan "dobbeltsjekke" det vi sa eller spurte om. 

Det er regntid, men det regner som regel kun en time et par ganger hver dag og temperaturen er stabil på rundt 30 grader. 

Det er nye neonskilt og andre skilt som skal reklamere med stor skrift og i kraftige farger. 

Du klarer å uttale ord hvis du tuller og legger på litt ekstra, men det er fare for å høres rasistisk ut. 

Servitører som gir deg en meny venter ved siden av bordet helt til du har bestemt deg. Dette er til tider passe stressende! I allefall når de gir deg en meny på 20 sider! 

De har tradisjonell måte å gi og ta imot ting på. De holder rundt håndleddet eller armen sin med hånden de ikke tar imot eller gir med. 

Nesten alltid bilde av rettene i menyen. Gjerne i dårlig oppløsning så du ikke ser hva det er uansett. 

Ingen bryr som om regn i regntid. De bader og vandrer uansett. 

De er pysete på tivoli, ikke i trafikken. De bryter alle lover og regler vi har Norge og stopper aldri for fotgjengere. De tuter for å si ifra om hvor de er. Så de tuter i hver forbikjøring og hver gang de skal ut på en ny vei. Også bare for å annonsere at de er i veien. 

Alle ordene på vietnamesisk er en stavelse. Ha Noi. Ho Chi Minh. Banh mih. Bun cha. Osv.

Slenger med noen bilder fra i går kveld, og en lat dag i dag 👇 


Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler