So Viet. 9.innlegg (12.7.)

12.07.2022, 12:24

3 kommentarer


NĂ„ er det litt tid siden forrige oppdatering, men vi har hatt aktive dager, og i tillegg kan vi skylde pĂ„ strĂžmbrudd med fravĂŠr av nett. StrĂžmbrudd skjer ganske ofte, og vekker Maria lett nĂ„r aircon setter i gang igjen midt pĂ„ natta. - Men, det er en fin mulighet til Ă„ snike til seg litt ekstra av den gode melonen under frokosten😜

SÞndagen ble en slaskedag, da vÊret ikke tillot bedre, og motorsykkelen Maria hadde bestilt kom sent. Maria tillott ikke total hvile, og tvang med sin stakkars, bedre halvpart pÄ treningsstudio, for sÄ Ä drasse han ut i regn og blÄst for Ä svÞmme lengder. Han likte det ikke..

Har funnet annonser her som reklamerer med at du ikke trenger lappen for scooter. Siden vĂ„r er 125cc og regnes som lettmotorsykkel, har ikke Maria lappen pĂ„ den, men sendte bilde av fĂžrerkort, og sa "it's a picture of a bike!😁". Det holdt i masser. 

Utleieren kommuniserte pĂ„ engelsk, hvilket overraska oss positivt. Plutselig stod det en blond, hĂžyreist kar utafor hotellet. Han viste seg Ă„ vĂŠre russisk, og minna om T-Bag fra Prison Break. Veldig trivelig og hjelpsom type!  Vi spiste vĂ„rt beste mĂ„ltid til nĂ„ pĂ„ Hien charcoal grill. Der var vi dressed to impress da vi skrella av oss regntĂžy og satt der med stĂžvler og shorts đŸ’Ș 

GÄrsdagen var det mer fart i! Vi dro relativt tidlig med sykkelen som vi har dÞpt So Viet (grunnet enstavelsesord, og at den er rÞd..). Det bar nordover for Ä dra i dyreparken pÄ Þya. Maria imponerer med Ä klare Ä kjÞre sikkert i denne lovlÞse trafikken og er allerede blitt stabil pÄ tute-normene her. Da Joakim bemerka dette, fikk han kjapp respons fra sjÄfÞren; "det er lett, det er jo ingen regler Ä huske pÄ".
 
Vi har sett mer av Ăžya nĂ„, og fĂ„tt Ăžynene opp for hvordan veldig mange mennesker her lever. Vi har hatt inntrykk av at Vietnam er et relativt velstĂ„ende land, men vi ser folk leve i ganske fattige kĂ„r. Folk har bygd telt av pledd, stokker, hĂ„ndkleer, poser og gamle klĂŠr. Disse teltene var satt opp i en sump, og beboerne gikk ankeldypt i vann. MĂ„ vĂŠre ekstra tĂžft for dem pĂ„ denne tiden av Ă„ret! 

Dyreparken klarte vi Ă„ nyte selv om vi var gjennomvĂ„te fra kjĂžreturen vĂ„r! Regner godt nĂ„r regntĂžyet er like vĂ„tt innvendig som utvendig, og Maria mĂ„ DRA vannet av visiret for Ă„ se skikkelig. Kryssa sĂ„klart et par nyoppstĂ„tte elver ogsĂ„.. 
I dyreparken hadde de et omrĂ„de hvor dyrene gikk relativt fritt, og vi fikk kjĂžre buss inn pĂ„ omrĂ„det.  Tigre, bjĂžrner, hvite nesehorn og sebraer spratt rundt bussen.

EtterpĂ„ ble vi sluppet av pĂ„ Girafferestaurant, og ble ganske overasket over at det ikke bare var mat for oss der, men ogsĂ„ sjiraffene. - Og vi fikk mate dem! 😁 Joakim var desidert tĂžffest i mateprosessen!! Videre matet vi ogsĂ„ elefanter, og trĂ„la gjennom resten av parken. 
Ikke alle bildene er like bra, da vann og tĂ„ke fra innsiden av den vanntette mobilmappa har lagt skjul pĂ„ mye vi har sett. Men VI vet hva som er der! 

PĂ„ vei hjem fant vi ut at vi skulle se Phu Quoc grand world. - En nybygd "by" med innslag fra overalt i verden. Dette er vi enige om er noe av det mest creepy vi har vĂŠrt med pĂ„. Russeren kalte dette "a fake City" og vi er veldig enige! Alle husene er nybygde og flotte, men alt er tomt. De har satt opp tapet med fronten pĂ„ butikker som ikke er der, og alt virket sĂ„ utrolig falskt, rart og tomt. De eneste menneskene der var vietnamesiske turister og bilene som kjĂžrte oss rundt. Den "romantiske" musikken som dundret over kanalene som skulle forestille Venezia, var den eneste lyden, og ga mer et ekkelt inntrykk enn romantisk. Litt sĂ„nn skrekkfilm-scenario 😅

I dag var planen Ă„ utforske byen nordover, men da det flĂžy sko og bord forbi Maria mens hun svĂžmte lengder, fĂžr hun ble sendt opp av bassenget fordi det er orkan/tornado-varsel, velger vi Ă„ ikke sette oss pĂ„ So Viet.... Enda. 😅 Yr melder 101mm regn. Aldri sett sĂ„ store tall pĂ„ en vĂŠrmelding fĂžr. Vi er ganske fascinerte, og dro til havet for Ă„ se pĂ„ bĂžlgene, men ble sendt opp, ta ting flyr av palmene osv. UvĂŠret liker seg hos oss. PĂ„ vei hjem i gĂ„r, da vi nĂŠrma oss, ble vĂŠret bare verre. Mange trĂŠr rĂžska opp med rota, og vind pĂ„ 65km/t. Vi har ikke begitt oss ut pĂ„ en sydenferie (dĂ©t er soleklart), men det er en opplevelse dette ĂČg! 😁 😄


​​​​​​

Del artikkel: Del pÄ X

Relaterte artikler