Night Market og strandjakt. 10.innlegg (15.7.)

15.07.2022, 18:09

7 kommentarer

Vi er ikke alltid like flinke til å oppdatere, men vi har vært mye på farten de siste dagene. Rett etter forrige innlegg gikk vi ut for å spise, og havnet igjen på den koreanske grillrestauranten. Der fikk vi noen nye venner. 4 vietnamesere og en fra Hong Kong. De så at vi ble underholdt av hvordan de skålte, og da måtte de jo invitere oss med. Vi ble servert ekstra krabbesuppe og en solid mengde risvin i skåler. Med litt tegnspråk, noe engelsk og litt hjelp fra Google translate hadde vi det veldig gøy! 

På onsdag dro vi til det vi kan kalle byen her, for å titte og oppleve. Vi fikk tittet masse og prøvd litt gatemat. Banh mi er alltid godt! Vi fant til slutt noen klesbutikker og Maria fikk tittet litt, men ga fort opp å finne noe særlig. Klær er megabillig, men de selger bare merkeklær. 🤨 Sikkert helt ekte! Dessuten er det veldig moro når du sitter svett og halvveis fast i et plagg, og de ansatte titter inn og lurer på hvordan ståa er. 
Vi tittet rundt i nattmarkedet som begynte senere, og fikk servert nyristede nøtter på hvert hjørne, se folk lage is, og haugevis av vietnamesiske delikatesser. Måtte komme oss hjem igjen når Joakim briljerte med et gnagsår fra et par med tåsko, kjøpte nye og fikk to gnagsår av de også. Vi stoppa igjen på Hien Charcoal grill og denne gangen fikk Joakim viljen sin, og vi spiste Wagyu-biff for første gang! Nydelig!! 🐮 🥩 

I går var siste dagen vår med So Viet, og vi måtte da komme oss til noen strender østpå, som er mer i le for vinden. Valgene sto mellom  Sao Beach og Khem Beach. Det så lettest ut å komme seg til Khem Beach, så det var målet. - Derfor er det ganske utrolig at vi havna på Sao Beach etter å ha kjørt feil. Der var det fullt liv med vannscootere, fallskjermer, hoppeslott i vannet og mopeder som solgte is. Vi rakk å betale 200.000 Dong for stolene vi skulle ligge i, og rakk akkurat å åpne opp bøkene våre før vi skjønte at vi måtte søke dekning for regnet. Vi løp mot restauranten, og da vi var 20 meter unna, åpna himmelen seg! Da regnet roet seg hadde vi planlagt veien til Khem Beach som skulle være renere, så vi hoppet på So Viet og fant fram! Nydelig strand og så varmt vann at til og med Joakim kunne gå rett uti. Men, himmelen var ikke ferdig med å dusje oss, og denne gangen var det ingen restaurant å gjemme seg på. Vi bada videre (blir jo våte uansett), men da det svarte inntok oss, hoppa vi på So Viet og prøvde å rømme hjem, men det var til ingen nytte. 32 lange minutter med piskende regn og kraftig vind! Vår gode sjåfør klarte å få oss hjem uten større skader enn sårt ansikt og såre hender fra det piskende regnet. 
Det må legges til at vind på rundt 70 i kastene har gjort mye skade her nede; tak og skilt blåst bort, trær revet opp med rota, butikk-og husskur rast sammen, gjerder og diverse kasta rundt.. 

Dagen idag var det meldt bedre vær! Vi har tilbrakt dagen ved bassenget, og hatt litt klassisk sommerferie. Skyene var der, men flere flekker med blå himmel, lite vind og godt og varmt. Men, det kunne ikke vare evig. Etter noen timer så vi at nå smeller det snart. Det har såklart småregna her og der, men vi SKAL kose oss, og har blitt liggende. Vi har lært oss været godt her og løp opp. 5 minutter etter at vi kom oss opp på rommet, hølja det ned igjen og vi oppdaget til vår forferdelse at vi fortsatt kan bli solbrente gjennom skyer. Nå sitter vi begge knæsj-røde og lurer på hva vi skal gjøre imorgen 😅 


Del artikkel:

Relaterte artikler