River cruise. 13.innlegg (21.7.)

21.07.2022, 18:35

1 kommentar

Dagene i Phnom Penh har begynt noe sakte, da en av oss ikke har et fungerende immunforsvar. (hint hint, det er ikke Joakim). Vi har valgt å ta det rolig og være litt forsiktige, så Maria er kjapt i form igjen så raskt som mulig. 
De to siste dagene har bydd på lite spenning. Begge middagene har vært på hotellets restaurant, og vi har bare fått utforsket litt av området rundt oss. I går fikk vi sett på det flotte tempelet i nærheten av oss. Det var det vi orket før vær, vind og form ble for ille, og vi dro hjem igjen. Hjalp litt at sikkerhetsvakten til hotellet lånte oss paraplyen sin.

I dag har det vært mer fart i oss! - Selv om dagen ikke startet som planlagt. Vi har klødd litt siden vi kom hit, og vi oppdaga veldig mange maur på rommet vårt. Så, etter frokost, brukte vi en del tid på å tømme og fylle koffertene igjen, og tette igjen så godt som mulig. Vi fikk hotellet til å vaske rommet nøye og har ikke sett noen maur siden. 👍 Mens de vasket, nøt vi livet på kaffebaren ved  siden av og leste, løste sudoku og planla hva resten av dagen skulle gå til. Joakim nøyt en lunch på Hard Rock, mens Maria tok et par slurker farris, og var fornøyd med å få samle-shotteglasset sitt. 
Etter å søkt litt, fant vi en elvebåt i nærheten, og vi dro på en liten omvisning på Mekongelven. En flott opplevelse med en flink guide! Hjelper også å bli servert øl og frukt.
Forresten ble verdens største ferskvannsfisk fanga her i Mekong for en mnd siden! En stingray på 3,96 m og 300 kg!! Står til og med i Guinness World Records 📙 

Vi har sett den vietnamesiske befolkningen på den andre siden av elven som bor på hus med stylter, den muslimske befolkningen som bor i sine bittesmå fiskebåter, og også de finere delene av byen. 
Etter båtturen sjekket vi ut night marked, og turet videre til en italiensk restaurant. Vi har vært kjipe i matveien enn så lenge her, for å ikke forstyrre magen til Maria mer, men snart skal vi dytte i oss tarantellaer, gresshopper og kokte kyllingfostere. 
I morgen venter Killing Fields! Vi satt på med den søteste tukturfyren ever; Shapoan, som eide en enkel moped, kobla til et lasteplan. Han ble sjeleglad da vi ville være med han til Killing Fields i morgen. 

Statusoppdatering på gekkoen vår Phnom; han har nå fått seg en liten miniatyrkompis som heter Phen. Sammen leker de gjemsel bak tv-bordet vårt. Vi ser de har øvd godt, they're in kahoot! 🦎 De er litt for flinke, men de kan ikke reglene, for de kommer ikke fram når vi roper på de! 🙈


Del artikkel:

Relaterte artikler