Siste dag i Kambodsja. 15.innlegg (23.7.)

23.07.2022, 17:52

1 kommentar

Ekte butikker! 🤩 Shopping all day long! Maria var litt for flink til å ikke shoppe på senteret, noe Joakim faktisk gjorde, og måtte derfor ta litt av på outleten etterpå. Det var faktisk importert klær fra Primark der! 🤩 Maria var i shoppemodus, hvilket Joakim innså, og gikk på leting etter øl. Noe han slet voldsomt med da vi tydeligvis oppholdt oss i den eneste gaten uten en pub eller liten restaurant. 
Maria har også tråla HELE night market! - Og fanga fotballdrakt fra Kambodsja til oss. Og mens Maria gjorde dette fant endelig Joakim en øl. 

I dag har vi utfordra Marias mage litt, og spist tradisjonell, kambodsjiansk mat. Både Fish Amok i bananblader, og biff i krema kokosnøttsaus. Veldig godt! 

Nå regner, tordner og lyner det til den store gullmedalje her! Veldig fascinerende! ⛈️🌧️🌪️⛈️

I morgen drar vi til Thailand, og vil skrive et lite sammendrag om Kambodsja, og hva vi tenker. 

Vi synes det er veldig spesielt at de bruker sin egen myntenhet så lite. De fleste priser står i dollar og ikke i riel. Vi har til slutt skjønt at en dollar er 4000 riel. 

Som i Vietnam, så er det billig her. De to ølene Joakim drakk mens Maria var på nightmarket, kosta 20k til sammen. Middagen vår, som også var med vin til, endte på litt over 250kr til sammen. - Og må da legge til at vin ikke er så billig, så de to glassene våre kostet ca. 90kr til sammen. 

Vi trodde at trafikken i Vietnam var brutal, men det kan ikke måle seg med sentrum av Phnom Penh. Det er ikke like mye tuting, men tusenvis av scootere og tuktuker presser seg inn i hver eneste lille luke. Vi har fint kunnet klappe på de som har kjørt ved siden av, mens vi har sittet baki i tuktuken.

Det er mindre søppel her enn i Vietnam, og de har mer ordentlige butikker. Nå skal det sies at vi ikke har sett mye av storbyene i Vietnam, men her virker det renere. 

De er veldig høflige her, og hjelper alltid til så godt de kan. Selv om de bommer noen ganger. Maria ba om ekstra ost på en pizza her og fikk en hel ball med usmelta Mozarella oppå pizzaen. Et godt forsøk. Tuktuk-sjåfører kan noen ganger derimot virke litt gjerrige, og prøve å lure oss. - Kan plutselig ikke engelsk når vi sier at prisen deres er noe høy. Vi har sett mange av dem sove på scooterne sine, og om de faktisk bor der, skjønner vi at de vil ha så mye penger som mulig, og da er jo vi et lett bytte. 

Den store overraskelsen var at vi trodde at Kambodsja var mye fattigere enn Vietnam, men i hovedstaden her virker det som et mye mer utviklet og rikt land. Vi trodde at vi ville se mye fattigdom her, men det er det absolutt ikke. Mange som sikkert hadde hatt godt av mer penger, men ikke den fattigdommen vi trodde at vi ville se.

Vi lærer masse hver dag og gleder oss til å se hva vi kan lære om Thailand og Bangkok!


Dette er tatt samme sekund som det under. Hei, lyn 👋 ⚡

Del artikkel:

Relaterte artikler