Mumbai. 20.innlegg (30.7.)

30.07.2022, 03:55

7 kommentarer

Vi har nå hatt vår første, og nest siste, hele dag i Mumbai. Det vanlige vi har opplevd hele denne reisen, er at hva vi trodde fra før, har blitt bevist feil. Bangkok var rolig, Vietnam virket fattig, og Phnom Penh virket mye mer velstående enn vi trodde. 
Mumbai skiller seg ut her. Vi trodde vi visste hva vi kom til, men ikke hvor ekstremt det var!

Mengden mennesker er vanskelig å beskrive. Trafikken er øredøvende og voldsom! Det er mye fattigdom, og tiggere, selgere og svindlere gir seg ikke, og følger etter oss. 
Vi fikk en god pris på et 5-stjerners hotell (stjerner her er nok noe annet enn ellers..) og bor nærme stranden. Vi tenkte at dette betydde at vi ville bli skjermet fra storbyen, men det er vi ikke. Det føles som vi er midt i den.
Vi liker ikke å dømme et sted, men det måtte til slutt skje at vi havnet et sted som ikke er like stas som de andre områdene vi har besøkt. Strendene er fulle av søppel, og ingen bader her, så det er litt kjipt. 

Vi liker å tro at vi har vært uheldige med området, eller at vi var litt for dårlig forberedt, men vi merker at storbyer av denne størrelsen ikke er noe for oss. 
Det vi sliter med mens vi er her, er at det er mye å se, men det er langt unna, og alle tingene er langt fra hverandre. Reisen vil ta mye lengre tid enn det ser ut som på et kart, på grunn av tettpakket trafikk. - Så vi må velge. Vi har valgt å dra til en av de største byene i verden, og vi har to fulle dager her. Det er tydeligvis ikke nok til å se så mye som vi vil.

Vi har lest om byen, og tar forhåndsregler når det kommer til å ha med seg verdisaker og lignende ut. Vi skjønner disse reglene GODT! Da Maria ble stoppet på stranden av en dame som ville gi henne henna-tattovering, ble vi omringet av andre, og Joakim holdt godt fast på alt av lommer. Tiggere følger etter oss, maser og drar omtrent i oss. De prøvde også å komme seg inn i bilen vår fra flyplassen i går. 
Vi føler oss ikke like trygge her, og noe av det vi liker aller mest å gjøre på ferie, er å vandre i gatene, se og suge til oss inntrykk. Kulturer er spennende og gøy, men dette er ikke indisk kultur som vi har lest og hørt om, eller kjenner til fra før.
Vi velger å ikke dra til noen turiststeder i morgen, da vi har erfart hvordan det er å gå rundt som turist her. Planen er å dra til kjøpesentre så vi kan gå inne, hvor det forhåpentligvis ikke er så mye søppel, og heller se byen gjennom en lengre taxitur. Meeeeen så leser Maria nå om hvordan taxiene oppfører seg her nede (advares mot å ta taxi), og vi blir litt i villrede. Vi vil ikke si at Mumbai eller India er nedtur, kjipt eller et dårlig turiststed, men det er dessverre ikke det vi så for oss, eller ønsket oss som en avslutning på en fantastisk reise.
 
Det som heldigvis er positivt her, er maten! Det er en liten, familieeid restaurant i nærheten av hotellet, og maten er himmelsk! Ja, den er sterk, men den smaker godt! De gode krydderkombinasjonene kommer vi nok aldri til å få til! Maten er virkelig et stort pluss!
Ettersom vi kun har sett to tydelige turister her, søkte vi opp turisme i Mumbai. Vi har vært vant til at brorparten av ferien har vært uten andre turister, men her er det så ekstremt at flyplassansatte prøvde å sende oss alle andre veier enn Mumbai. Ja, vi skal virkelig hit! 😆
Søking på turisme og Mumbai, gav oss noen bekreftelser og aha-opplevelser; det er verdens størst befolka by, det er høy risiko for kriminalitet, tyveri, svindel, seksuelle overgrep, terrorisme, naturkatastrofer. Og lista fortsetter. Det er også lista til å være verdens mest uhøflige og møkkete by. Lokalbefolkningen bruker ikke fortauene her engang, de går heller i veien.. 
Vi har dessverre ikke så mange bilder, da det å vise fram mobil og verdisaker frarådes, og oppleves ubehagelig. 
Vi lar ikke inntrykkene vi har fått sette en stopper for våre erfaringer og gode tanker om India, og er fortsatt spente på, og interessert i landet og kulturen her. Det hadde vært spennende å reise tilbake en gang, men da til et annet sted enn Mumbai. 
Vi gleder oss til å utforske mer mat og litt andre områder i dag! 😁 


Del artikkel:

Relaterte artikler