TeaTea

Reise til Italia med bil. Bensinpriser og veier.

16.04.2019, 13:17

Reise til Italia med bil. Bensinpriser og veier.

Fotoartikkel om en tur til Italia med bil. Priser på bensin, tollveier og parkering. Hvor å leie bil, hvor man skal fylle på og parkere. Fordeler og ulemper med å reise i Italia på egen transport.

Vår tur til Europa varet til 25 dager. I løpet av denne tiden kjørte vi fra Tsjekkia (Praha) gjennom Østerrike og Tyskland sør for Italia langs østkysten, pakket rundt 1000 km over Sicilia, og returnerte deretter tilbake langs vestkysten av Italia til Praha. Bare ca 6000 km.

Jeg vil beskrive ruten og turen detaljer i en annen artikkel, men her er bare en historie om hva alle som ønsker å reise rundt Italia i egen eller leid bil bør vite.

Lei en bil og reise rundt Italia

Du kan leie en bil i Italia og andre europeiske land på rentalcars.com
Vi reiste på tsjekkiske rom. Trafikkpolitiet stoppet en gang ved inngangen til Italia. Sjekket pass. Dokumenter på bilen, rettighetene og forsikringen er ikke merket. Flere veipoliti har ikke sett
Den tillatte hastigheten på motorveien er 130 km i timen, men italienerne kjører raskere. Det er kameraer som fikser hastigheten. Det faktum at det snart skal være et kamera, varsler tegn på resultattavlen. Også, navigatøren ringte, advarsel om hastighetskontroll.


På avreisedagen fra Tsjekkia brøt navigatøren ned, så i Italia kjøpte de en ny Tomtom navigator med en levetid oppdatering av kartene i Europa. Mens vi kjørte uten det på applikasjoner på iPhone, kom vi gjentatte ganger inn på feil sted, der vi trengte på grunn av byttepunktene og ble 180 grader.


Hvis målet ditt bare er Sicilia eller bare hviler i Sør-Italia, og ikke en reise som sådan, vil det være billigere og mer logisk å kjøpe en flybillett, fly til Sicilia eller Sør-Italia og leie en bil på stedet. Hvordan se etter flybilletter, inkludert for lavprisfly, ble beskrevet i artikkelen: Hvordan kjøpe flybilletter online billig. Ryanair flyr i Italia, Alitalia har normale priser for flyreiser innen landet.
Ta forsikring med full dekning når du leier en bil. I 8 tilfeller ut av 10 vil du rive av antennen, skrape dørene eller knuse bakstøtfangeren. Forresten, jeg kjøpte deler for en leid bil på stedet.


Det er en kafé langs motorveien, men prisene er ganske høye (300% premie på priser i supermarkeder), så hvis du har et mål å spare, kjøp mat og vann på veien på forhånd i byer
Hvis du planlegger å fange et fly eller et annet sted, zaglydyvay på veien mer tid. For eksempel, da vi kom tilbake til nord, kjørte vi gjennom Calabria. Freeway endte plutselig. Det var reparasjoner, som ikke varslet på forhånd. Det var ingen bypass vei. Bare blokkert motorvei og reparasjon. Jeg måtte gå på serpentiner til kysten på grunn av det de mistet 4 timer. I Italia kan alt skje.

 

Bensinpriser i Italia


Bensin i Italia koster 1,6-1,8 €

Den billigste bensinen funnet i Italia koster € 1,53 på en halvforladt siciliansk bensinstasjon. I gjennomsnitt, gjør deg klar til å betale 1,64-1,7 €, tanking i nord og 1,55-1,74 €, tanking i Sør-Italia i Calabria
Det er bedre å fylle opp i byer, og ikke på en motorvei - det blir billigere på denne måten. Bensin og diesel på motorveien koster 20 - 30 cent mer per 1 liter enn i byer. Bensinpriser på motorveien nå 1,9-2 €
I Italia er diesel billigere enn bensin med gjennomsnittlig 20 cent per liter, så hvis du reiser med leid bil, er det bedre å ta en bil på en diesel
Naturlig benson er den 95. Det er nesten alle bensinstasjoner. Vanligvis er slangen med 95. bensin malt i grønt.

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler