Hvordan lage egen blogg

13.05.2016, 14:20

Blogging er morsomt, og det gir deg muligheten til å dele dine tanker med andre. Forskjellen på Facebook og blogg er at blogginnleggene ofte er lengre og mer innholdsrike. Man samler også alle innleggene sine på samme sted, noe som gjør det enklere for leserne dine til å finne tilbake til eldre innlegg. De siste årene har det blitt mer og mer vanlig å bruke mobilen til å surfe på internett. Bloggi tilbyr en mobilvennlig bloggplatform slik at du enkelt kan skrive og lese blogginnlegg fra mobilen. 

Før du starter din egen blogg er det viktig at du tenker gjennom hva du vil bruke bloggen til. Her er en oversikt over ulike bloggtyper:
 

Personlig blogg

Denne type blogg brukes ofte som en dagbok der du skriver daglige innlegg om hva du har gjort, tenker eller føler. Personlig blogg er på en måte som en tidsmaskin der du kan reise tilbake i tid og lese om hva du har gjort. Ofte inneholder slike blogger personlig innhold, og man ønsker ikke at alle skal kunne lese det. Bloggi gjør det enkelt å lukke bloggen med et nøkkelord. På den måten er det kun de du gir dette nøkkelordet til som får tilgang.
 

Reiseblogg

En blogg der du skriver om hvor du reiser og hva du opplever. Man publiserer gjerne blogginnleggene på kafe eller hotell der man har internettforbindelse, så innleggene er ofte en oppsummering av dagens aktiviteter. Reiseblogger inneholder ofte mange bilder. Hvis du ønsker at kun familie og venner skal følge deg på reisen, så kan du enkelt lukke bloggen.
 

Temablogg

For deg som ikke vil blogge om deg selv, men om hva du er interessert i. Det kan for eksempel være mote, hagearbeid eller sykling. Bloggartiklene handler ofte om hva som er siste nytt eller tips og triks innenfor det aktuelle temaet. Man ønsker ofte å dele dette med andre som er interessert i samme tema. Bloggen er ofte åpen for alle, og man skriver gjerne ett par innlegg i uken.
 

Informasjonsblogg

Brukes gjerne av skoleklasser, barnehager, russebusser og idrettslag, der de deler informasjon med sine medlemmer. På den måten blir bloggen en slags oppslagstavle med viktig informasjon om hva som har skjedd og hva som skal skje fremover. Ofte lukker man slike blogger slik at kun deltakerne har tilgang.
 

Bloggi gjør det enkelt for deg å lage egen blogg, gratis og brukervennlig. Alt du trenger å gjøre er å velge ditt bloggnavn, samt registrere deg med din e-postadresse og ønsket passord. Lag gratis blogg her.

Del artikkel: Del på X


Relaterte artikler