Nå kan du følge favorittbloggene dine

16.02.2017, 19:08

Vi har nå innført RSS på alle våre åpne blogger. Det betyr at bloggen din har en unik adresse som kan legges inn i en RSS-leser og dermed varsle følgerne dine når du publiserer nye artikler.
 

RSS-adressen finner du ved å legge til rss/ før bloggnavnet. Dersom du vil følge denne bloggen som har adresse: https://bloggi.no/blogg, så blir RSS-adressen: https://bloggi.no/rss/blogg

Noen RSS-lesere støtter ikke https://, så da må du bruke http:// helt først i adressen: http://bloggi.no/rss/blogg


I en RSS-leser legger man inn alle de nettsteder og blogger man ønsker å følge. På den måten får man samlet alle oppdatertinger på ett sted, fremfor å besøke sidene manuelt for å se om det har blitt postet noe nytt siden sist.

Det finnes ulike RSS programmer og apper for både PC/Mac og mobil. Vår favoritt på iPhone er "Simply RSS". Den er gratis, så lenge man ikke har behov for å følge mer enn 7 RSS-adresser.

Her er en rask innføring i hvordan man setter opp RSS på iPhone:

  1. Last ned og installer "Simply RSS" fra AppStore
  2. Åpne appen og trykk "+" oppe i venstre hjørne
  3. Skriv inn navnet på bloggen
  4. Skriv så inn RSS-adressen: http://bloggi.no/rss/bloggnavn
  5. Trykk "Verify"
  6. Dersom alt er OK kan du så trykke "Done" oppe i venstre hjørne

Det finnes også brukervennlige RSS-lesere som gjør det enkelt å følge favorittbloggene dine i nettleseren. Sjekk ut en av disse:

Kommenter gjerne under dersom du har en annen favoritt RSS-leser. 😀

Dersom du ønsker å motta vanlige nyheter i RSS-leseren din, så finner du nyttige linker hos NRK: https://www.nrk.no/rss/

Del artikkel:


 #rss 

Relaterte artikler