Søvnløs i Syden..

09.12.2018, 06:17

2 kommentarer

Når ein ligger og vrir seg i senga kl 04..00 om nattta, kan ein lika godt stå opp kl 05.00 og skriva litt på bloggen. Ikkje alltid lika enkelt å bli eldre. Søvnmønsteret endre seg, ein blir kveldstrøtt, og partylivet nattestid virker som ein forlengst gløymt periode.

Men utferdstrangen og nysgjerrigheten minker ikkje. Gleden over nye opplevelser er konstant, heldigvis. Og ikkje alltid så dumt å få oppleva ein vakker soloppgang!

Las Palmas er byen i hjerta vårt her på øya. Denne byen som kan tilby nesten alt kva einkvar begjære. Musikk, utstillinger, historie , shopping og strandliv. Og tusen andre opplevelser. Byen er vel verd et besøk!


Me velge som regel ei eller to overnattinger når me besøke byen. Og ofte velger me " Verol", hyggelig og rimelig hotell like ved Las Canteras.

Stranda som er byens stolthet. På fine dagar, som det heldigvis er flest av, nyter turister og byens befolkning ein spasertur langs den flotte promenaden, strandliv, eller et måltid og god drikke på dei mange restaurantene og barene. Her er joggere, familier og lettkledde turister. Et pulserende og herlig folkeliv.

Strandkunstnere har gjenskapt juleevangeliet. Det er utrolig kva desse har fått til. Nesten synd at dette forsvinner om kort tid. 

Byen har masse å tilby. Kunne skrevet menge sider her. Skal ikkje gjera det, men byen er verd et besøk om man er på Gran Canaria. Det er enkelt, buss nr 91 går direkte til byen, og koster ikkje så mange kronene. Rimelig overnatting er også mulig på mange hoteller og leiligheter.

Dette er ein litt annen verden enn sør på øya. Ein føler at er er i ein levande by, ikkje bare i ein turistsone. Her kan ein finna gode restauranter, med svært gode priser. Små, lokale barer, der canariere møtes, med god tapas og drikke til utrolige priser. Her kan ein møta mennesker fra heile verden. Og Las Canteras er nydelig i solnedgangen, vakkert når bølgene slår over revet. 

Og her er det fortsatt et yrande folkeliv, sitja på promenaden i kveldsmørket med gode venner, nyta den fløyelsmjuke kveldslufta. Høyra suset fra sjøen. Sjå på dei strålande lysa . Det er vakkert og herlig!

No er det under to veker til jul. Snart drar me også mot nord, for å feira jul med våre kjære. Frysa litt, kanskje, etter å ha vore her ei god stund. Men me gler oss, det er alltid denne lengten etter dei me er glad i, som me savner. Familie og venner. Og sjølsagt håpar me dei også blir glad for å sjå oss...

For me vil jo så gjerne bety litt. Væra noko for dei. Me mennesker har behov for å  føla oss viktige, bli sett. Få litt anerkjennelse, tilbakemelding på at me er viktige. At me gjere ein forskjell. Me er ikkje alltid lika flinke til å sei ting. Fortelja mennesker at dei betyr noko. At me ser dei. Å bli oversett, bli anonymisert, kan væra tungt. Ein føle seg mislykka og dum. Så mitt juleønske er at me blir flinkare. Til å setja pris på våre medmennesker, la dei få vita at dei er viktige i livet vårt!

Imens, i ventetida, koser me oss videre her på øya. Det er blå himmel, og sola skinner på oss. Temperaturen er rundt 25 herlige grader. Så ønsker alle, i sør og i nord ein vakker tirsdag!

 

 


Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler