ARGUINEGUIN I VÅRT HJERTA!

15.01.2019, 08:55

10 kommentarer

ARGUINEGUIN. Denne fiskelandsbyen som ligger her i sør, og som mange nordmenn har som sitt paradis om vinteren. Eller kanskje heile året. Her er det lavmælt og rolig, små butikker, barer og restauranter. Det meste stenger tidlig om kvelden. Her kan man sova godt om natta, uten støy fra diskoteker og nattklubber. 

ANCORASENTERET. Et rart, men levande senter som ligger like ved veien gjennom byen. Lurere veldig på kva arkitekten bak senteret gjekk på, for det er svært forvirrende. Man må nesten ha på GPS for å finna fram. Men her finnes også mange barer og restauranter. Spanske og internasjonale. Og dei er svært godt besøkt!

ME SKULLE PÅ KONSERT. Med Henning Kvitnes på Buster. Gleda oss, denne karen har gleda oss i mange år med fine tekster og herlig musikk.

MEN FØRST, MAT!  " Noberto" var eit vanlig valg for oss, her får ein god mat til rimelige priser. Og knallbra service! 

OG ME BLEI ikkje skuffa. Nydelig kalvefilet med peppersaus. Mør og stor entrecôte. Og velger man vekk grønnsaker, som er ganske ihelkokt, og tar salat istedenfor, er måltidet perfect. 

SJØLSAGT stod me i kø før konserten. Saman med mange spente mennesker. Da dørene åpna, strømma me inn, alle fast bestemt på å finna eit godt sete, men også sjå scenen. 

Me satt godt, og Henning Kvitnes gav oss ein fantastisk reise gjennom musikken sin. Lavmælt. Folk bléi grepet, og satt stille. Ingen unødvendig prating. Det var virkelig ein unik opplevelse!

Buster er ein flott konsertarena. Mange gode artister gjester stedet. Som Terje Tysland, ( som bur her nede i perioder), Reidar Larsen, Jan Eggum, Jonas Fjeld etc. Ingen grunn til å gå glipp av god musikk og gode opplevelser!

OGSÅ UTENFOR SENTERET kan man ha gode opplevelser. Nede ved sjøen, ovenfor Sjømannskjerka, ligger det ein kinarestaurant. Er veldig glad i orientalsk mat, så var spent. Her blei me tatt imot i døra med glade hilsener. Bord blei ordna i ein fei. 5 lykkelige damer og ei herre fekk servert et kongemåltid!

ME VART VELDIG mette! Porsjonene er store. Og det er fint å ha ein sånn opplevelse utan å måtta tøma lommeboka totalt. Drikka nydelig vin til mellom 150 og 200 kr. Ein stor middagsporsjon til under 100-lappen. Det å kosa seg saman med venner, utan å stressa med matlaging og rydding, kan ikkje prissetjast. Takk for maten!

DET ER HYGGELIG å vandra rundt i Arguineguin. Og på Ancorasenteret. Men me bur i Puerto Rico. Så det blir mest å besøkja senteret her. Me er glad i " bygda" der me bur. Og stortrives. Men må innrømma at støyen om nettene til tider kan væra plagsom. Fulle engelskmenn som synger karaoke klokka 03.00 om natta. Skriking og roping. Dundrende musikk. Det har blitt noen netter uten så mykje søvn.

MEN SLIK HAR DET vært her i mange år. Ser ikkje ut som nokon med bestemmelsesrett vil gjera noko med støyen. Det finnes regler for desibelnivået, men dei blir ikkje fulgt.. fortsatt korrupsjon og penger under bordet, kanskje?

MEN DET GJELDER å sjå det positive med å bu her. Kort veg til alt. Strand, senter, buss. Solsikkert og lite vind. Gode dagar. Ikkje fullt så gode når man har slite med ei influensa i kroppen i lengre tid. Hosting, snørr og tårer. Forbaska så godt det sitter! 

Så er det tirsdag, og eg skal igjen treffa tannlegen på " Vintersol" i Arguineguin. Min favorittmann. Som gjere meg skjelvande som gelé der eg sitter i stolen. Tannlegeskrekken blir eg aldri kvitt. Men dei er svært forståelsesfulle. Og dyktige. Så eg overlever nok denne timen og...

VIL BARE ØNSKA alle der ute ein flott tirsdag. Vaya con Dios!

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler