Det handle om å leva!

18.02.2019, 08:50

5 kommentarer

DAGANE GÅR så utrulig fort! Synes nettopp eg plukka ned julepynten, og så er me allerede langt uti februar, det snakkast om vår! Dagane blir lengre, og sola varmer stadig meir forfrosne nordboere. Snart er det sommar igjen. Denne gode, lyse tida me alle ser fram til, og lengtar mot. Også her i sør, på øya, ser me at sola står høgare på himmelen, og det lysner tidlig om morgonen. Den finaste tida på døgnet for meg. Då kan eg sitja i stillheten, med kaffikoppen, tenkja, skriva og minnast. For no når eg er godt voksen, er det så mange minner. Gode, og nokon vonde. For livet er ikkje bare herlig. Vonde ting skjer, med oss, og dei rundt oss. Mennesker me elskar, drar fra oss. Urett skjer, og me kan ikkje alltid hjelpa. Livet kan bli forandra fra den eine dagen til den neste. Etter seksti år her på jorda har eg fått min del. Men likevel er kvar dag like dyrebar. Eg vil så gjerne gripa tak, og skapa gode minner. 

OG EG SKAPAR minner. Ein av dei svært gode er turene våre opp i Barranco de Ayagaures, der me besøker Paco, vår canariske venn, og innehaver av grotterestauranten La Cuevita. Her oppe i dalen råder stillheten. Fjellene danner utrolige formasjoner, geitene gresser. Me ankommer  i bussen, ein gjeng forventningsfulle nordboere. Som synes det er greit å dra litt vekk fra turistsona i sør. Her blir me godt tatt imot, og tapas i fleire varianter smaker svært godt. Ikkje bare stillhet, da. Folk prater, og den gode latteren runger innimellom. Spesielt kanskje etter litt god vin. Musikk er ein stor del av kvelden her, og når tussmørket senker seg, deler våre canariske musikere av sitt store repertoar.

 

KARI KVERNES! Denne utrolig flotte dama, som overvintrer her på øya. Hun deler sjenerøst av sin musikalitet! Og sitt gode humør. Hun drar igang trekkspillet, og synger vemodige og kjente sanger. Heldige me som får ha hennes selskap på desse turane. 

NESTE TUR OPP TIL PACO blir 27 februar, kl 18.00 fra Puerto Rico. Enda ledige plasser, men det er som regel venteliste. Førstemann til mølla...

PACO ER DEN PERFEKTE vert, og viser gjerne fram den flotte restauranten sin. Han har gjort det meste av arbeidet sjøl, og med flott resultat!

DET ER EIN FIN DEL av livet å få lov til å oppleva gode ting. Få lov til å tilbringe tid saman med andre. Få fram latteren og gleden. Og i desse morgentimene går tankane til ein god venn gjennom mange år. Ein herlig, humørfylt mann me blei kjent med gjennom bobilmiljøet. Ein som elska musikk, og drog på alle festivaler han kunne nå. Vært sjuk lenge, men sloss hardt! Og fekk litt overtid. Men no sover han i evigheten. Og eg kjenner på savnet. Han blir ikkje gløymt, lever videre i minnet til alle hans gode venner. Likevel føles det brutalt og vondt. Eg vett han er borte fra smerter og det vonde som skjedde med kroppen hans. Og eg trur at den frie, fantastiske sjela hans sover godt no, men den dør aldri. Og i min naivitet, så trur eg kanskje me kan møtast igjen? Evighet er slikt et ufattelig ord, min lille, halvfungerande hjerne skjønner ikkje rekkevidden av ordet..

SÅ ER DET mandag. Ny veka, nye ubrukte dagar. Ein herlig morgen her i Puerto Rico, ikkje ei sky på himmelen. Eg er nede i min tredje kaffikopp, og er klar for å ta imot arbeidsfolk. For i går rauk varmtvannsberederen. Og eg oppdaga at det er pyton å klare seg utan varmt vatn. Utrolig kor hjelpelause me er utan alle hjelpemiddel! Men snart får me ny, og alt er bare fryd og gammen igjen!

VIL FÅ ØNSKA dåke alle ein fin mandag, og husk å gripa dagen!

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler