PINITO,; FØRSTE STEG!

05.03.2019, 13:05

7 kommentarer

MANGE KJENNER MERETHE. OG N44. Men kanskje ikkje så mange kjenner til PINITO?

På senteret i Puerto Rico finnes et utall barer, cafeer og restauranter. På yttersida ligger et hyggelig lokale, med ein råfin terrasse. Her startet Vidar opp driften i 2008. Deretter traff han Merethe. N44 , Vidars merkenavn, blei ein suksess!

 

 

. Og gjennom åra som har gått, har dei servert svært mange gjester. God mat og drikke servert med glimt i auga og god service. Vafler og fiskekaker. Pinnekjøtt og pizza. Stedet har vore et populært treffsted for turistar og fastbuande. Alle nasjonaliteter og tungemål. Merethe og gjengen har takla dei fleste med smil og effektivitet. 

VIDAR HAR GÅTT nye veger. I Porto Mogan har han innarbeida ein hyggelig og stilfull restaurant. Med sin lange erfaring har han fått til et unikt konsept. Og Merethe?

FOR EI DAMA! Ser ut som ein modell, er utrolig sympatisk, lindenskaplig opptatt av gjestenes velvære, og kan mykje om god mat og drikke. Tida var inne for forandringer, og for å bli bedriftseigar!

MERETHE HAR nokon år på baken. Og har i løpet av tida fått med seg utrolig masse erfaring og utdannelse. Begynte så smått i servicebransjen allerede som 13(!) åring! Har administrativ utdannelse, resepsjon og servicepapir, og er i tillegg interiørkonsulent. Ganske så allsidig dama! Og er ein gjest bekymra for sin helsesituasjon, så har dama i tillegg jobba i ambulansetjenesten i Røde Kors, og vett det meste om livredning...så som gjest, er ein rimelig trygg hos Merethe!

SÅ FRA 1 februar overtok Merethe cafeen, som stolt innehaver. Og navnet blei endra til PINITO. Navnet har sin historie. Merethe sitt etternavn er PINO. Et navn som er svært kjent for canarierne. Merethes far er italiensk, derav navnet PINO. Navnet er mykje brukt her på øya, og mange nikker gjenkjennende til navnet. Blant anna feirer dei her på øya, Dia del PINO.  Merethe er så absolutt blitt ein del av det canariske samfunnet!

OG HELDIGVIS så har ho flinke medarbeidere, som står på. For dette er som navnet seier, første steg! Merethe har lyst til å finna ut kva gjestene ønsker, og skapa ein hyggelig atmosfære for alle. Uansett alder og nasjonalitet. Ho er spent og forventningsfull, og har mange gode ideer. Men lytter gjerne til råd fra gjestene!

SIKKERT INGEN OVERRASKELSE at Merethe brenner for mange ting. Ho er opptatt av trening, å holda seg i form. På senteret finnes et bra treningslokale, " Better Body's". Når ein har svetta og trent bort kalorier og bilringer der, er det ein god ide å stikka innom PINITO, for litt sunn, men nydelig påfyll av snacks. Her holder Merethe på å utvikla et bra konsept, som ein ikkje finner andre steder på senteret. Littt godsaker for einkvar smak!

DEI VANVITTIG GODE fiskekakene, laga på ei svært spesiell oppskrift i Merethes hode, er nok retten som er mest populær på PINITO.  Godt kjent blant faste gjester, og så absolutt verd å forsøka for nye. Servert av ein smilande, vakker servitør, er det eit perfekt måltid når sola skin, og himmelen er blå. Og ingen problem å få god drikke til! Merethe har alle varianter. Med og uten alkohol. Tappetårn og flaskeøl. Alkoholfri og glutenfri. Sprudlende og iskald. Eksotiske drinker. Bare å velga og vraka!!

DET ER SPENNANDE TIDER for Merethe og hennes medarbeidere. Snart nærmer det seg slutten på vintersesongen. Mai er ein svært stille måned på øya, så da får nok Merethe litt fri. Sommaren kjem med nye gjester, engelskmenn og spanjoler kjem i hopetall. Og navnet PINITO er heilt genialt, trekker gjester av andre nasjonaliteter enn norske. Og slik vil gjerne Merethe ha det. Alle er velkommen. Dette skal væra eit sted der alle kan trivast, ikkje bare ein norsk koloni. Men ho synes sjølsagt det er svært hyggelig når me nordmenn spør etter ei øl på klingande vestlands eller nordnorsk dialekt......

EG KUNNE SKREVET MYKJE meir. Eg kunne skrevet om ei svært ryddig dama, som Mattilsynet elsker. Eg kunne skrevet om at hu har streng orden på kjøkkenet, og i papirarbeidet. Ingen slinger i valsen der. Men mest av alt vil eg ønska Merethe lykke til, og håper folk får augene opp for denne perla av ein cafe.  Eg ønsker at Merethe vil lykkast, og vett at det kostar mykje tid og krefter å driva i denne bransjen. Men dama er unik, har pågangsmot, og er rådyktig. Så blir ikkje forundra om det blir fulle hus der framover!!

EG HEIER PÅ MERETHE OG PINITO!

OG SITTER DU DER OG KOSER deg, kan du jo lesa skriften på veggen....

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler