EI REISE!

06.07.2019, 09:26

2 kommentarer

       MR CONCORDE CARVER blei reingjort og stasa opp for langtur. Det samme blei me. Klargjort. Begynte nok å bli leie av Vestlandskuling og regn, så gleda oss til å dra sørover.  Først over Haukeli, der me blei møtt av sludd og nysnø på toppane. Herlig julivær. Godt at MR Carver held oss varme, for temperaturmåleren viste kalde 5 grader der ute....

       ME HADDE BESTILT ferje fra Larvik kl 17.30, med ankomst Hirtshals kl 21.15. Til heilt grei pris, og overfarten var behagelig. Selfølgelig begynte me med å tæra på feriebudsjettet i taxfreebutikken.  Greit å ha litt nødproviant med på vegen. 

       I HIRTSHALS BLEI ME møtt av litt vind, men blå himmel og kveldssol. Et vakkert skue. Så var det bare å komma seg på motorvegen, og dra mot første stopp i Danmark. Den koselige landsbyen HOU, ikkje så langt fra Aalborg. Her ligger kroen Anne Karin og Johnny Romanius eig og driv. Med det underbare navnet, ROTTEHULLET. I området rundt er det endel hytter, og mange nordmenn besøker landsbyen, og sjølsagt Rottehullet. Atmosfæren er svært avslappa og sosial. Alle er velkommen. Kan kanskje væra litt vanskelig å sjå heile lokalet alltid, for her er det faktisk lov å røykja inne. Det er ei stund siden det var lov i Norge, og me nordmenn blir litt måpende når me ser dette, vante som me er med å hutra ute, med den farlige røyken i handa....

       HER BEGYNNER MAN KANSKJE dagen med ein kald bayer. Ingenting uvanlig i det for danskene. Her er ikkje så mange formanende pekefingre, heller et lyst og livsnytende sinnelag. Me føle oss omslutta av vennlighet og gjestfrihet. Kanskje er det nærheten til kontinentet som gjere at den danske folkesjela er litt forskjellig fra den norske. Danskane er friare, litt mindre regelryttere.

       SÅ ME FØLE OSS veldig velkommen. Og prisnivået her er totalt forskjellig fra det norske. Her kan man nesten ha ein helaften for det ei øl koster på Karmøy. "Brugsen" har eit imponerande utvalg i gode viner, og prisane er utrolige. Her freistar det virkelig med storkjøp.

     UNDER EIT GAMMALT kirsebærtre, der skjæra har gode dagar, har me fått parkera bobilene våre. Marianne og Arve, gode venner fra Karmøy, traff me også her. Strøm og vatn får me her. Bare nokon frå steg frå kroa. Berfekt parkering.

     ANNE KARIN OG JOHNNY jobber hardt. Kvar dag, og med gode hjelpere. Dei har skapt noko unikt her, eit hyggelig samlingssted. Men det har nok kosta mykje krefter og penger. Dei har ofte levande musikk, og da blir stemningen ekstra festlig. 

       MEN ME ER PÅ reise. På tide å dra mot nye eventyr. Og enda bedre vær. Sørover. Me drar med oss Marianne og Arve, og så får me sjå kor me stopper neste gong. Denne frihetsfølelsen med bobil er herlig. Stoppa når me vil, sova når me vil, gå på do når det trengs. Alt det kan me når som helst...

       LØRDAG ER DET BLITT, og vil ønska alle der heima, og i den vide verden, ei god helg. Og god ferie til alle som skal ut og reisa i desse tider!

Del artikkel:

Relaterte artikler