Mat og identitet

01.03.2018, 08:47

1. Det vi spiser, sier noe om hvem vi er, for eksempel om vi er tradisjonelle, eksperimentelle, travle, sunne eller usunne – for å nevne noe.

2. Det er ikke så enkelt å si hva som er typisk norsk mat i dag. Flere spiser fortsatt typiske norske retter, som kjøttkaker og fiskegrateng. 

3. På samme måte som det finnes trender og moter når det gjelder klær, finnes det trender når vi snakker om mat.

4.Endringene i måltidsmønstrene våre henger sammen med endringer i livsstilen vår. I mange familier er hverdagen travel. Mange mindre barn er på SFO/aktivitetsskolen eller i barnehagen. Barn og ungdom deltar kanskje på flere fritidsaktiviteter, og noen voksne jobber sent. Dette påvirker muligheten til å få gjennomført felles måltider.

5. I tillegg til at det er sosialt å spise sammen med andre, er måltidet en viktig arena der vi lærer og utvikler oss som mennesker. Ikke bare deltar vi i samtaler, men vi lytter også. Måltidet er viktig for å utvikle forholdet til andre mennesker

6. Her får elevene mulighet til å tenke over hva de synes er viktig ved et måltid.

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler