FØRERKORT MÅ EN HA

05.02.2019, 10:51

Men litt edruelig bør man være

En gang for lenge siden, så fant jeg ut at jeg skulle få meg sertifikat. De fleste av mine venner hadde jo allerede fått det, men da jeg nå var sjømann, så var det ikke så enkelt, det ville jo ta sin tid, med både kjøretimer og oppkjøring og når man da først kom hjem på "ferie", så var ikke kjøretimer det man tenkte mest på, venner var viktigere å holde kontakten med. Men endelig bestemte jeg meg, jeg skulle få meg fobb på land noen måneder. Slik ble det, sånn omtrent.

Jeg fikk meg jobb i pølsemakeryrket hos Sigmund Kristensen og jeg bestilte kjøretime hos Arne Marken. Tiden var endelig kommet og jeg skulle møte til min første kjøretime. Jeg ruslet til den populære Grandhaven, byens eneste uteservering utenfor Grand Hotell i Storgata. Ja det ble jo med kaffe, jeg skulle jo tross alt ut å kjøre bil, men det var jo flott å sitte der med kaffekoppen og avisa.

Etter en stund dukket kjøreskolebilen opp som avtalt utenfor Grandhaven, som avtalt. Da jeg satte meg bak rattet, hilste Marken på meg, men han studerte meg liksom litt nøye før vi var klar til å ta av. Hvorfor fikk jeg fort vite. For en tid siden hadde han hentet en annen kjøreelev, som skulle ha sin første kjøretime. Han ble også hentet utenfor Grandhaven, men han hadde tydeligvis drukket noe annet enn kaffe mens han ventet på kjøretimen sin. Da hadde Marken sagt til ham, at han skulle bare gå tilbake til ølglasset sitt og han behøvde ikke komme tilbake for flere kjøretimer senere heller.

Når det gjelder meg, ja jeg fikk sertifikat, til og med, med dato den trettende. Men jeg reiste ikke til sjøs igjen.

Del artikkel:

BloggiShop

Relaterte artikler