"Anna Alida" av Bodin forliste

10.02.2019, 19:50

Frakteskuta «Anna Alida» forliste på Finnmarkskysten onsdag 30. mars 1955. Alle fem ombord omkom; en fra Vikan og fire fra Godøynes. Fire av de fem var i slekt med hverandre. To av de omkomne ble funnet. Etter ulykka ble det holdt et minnemøte på Frikirkens bedehus på Godøynes. Wikipedia

 

Bodin-fartøy med 5 mann ombord

Gått ned på Finnmarkskysten.De omkomne var fra Godønes og Vikan

Nordlandsposten 30. mars 1955

et er all grunn til å tro at fraktefartøyet "Anna Alida" av Vikan i Bodin er gått ned på Finnmarkskysten. - Fartøyet som var på 70 tonn, tilhørte Harald Karlsen, Vikan, og ble ført av hans sønn, Paul Kåre Karlsen. Det hadde fem manns besetning, alle fra Vikan og Godønes. "Anna Alida" ble meldt savnet i går på tur fra Varanger til Vest-Finnmark med 1100 hl. lodde.                                                  

Tre redningsfartøy og en rekke fiskeskøyter gikk straks ut for å lete etter fartøyet. - Ved femtiden i dag morges ble det funnet flere vrakrester - Redningsskøyta "Olav Ringdal jr." fant ved utløpet av Tanafjorden to årer, hvorav den ene var brukket. Videre ble det funnet en dør, en leider og to livbåttofter. Senere fant redningskøyta "Terese Klavenes" en tåkelur og halve broen med navneskiltet "Anna Alida"

Gamvik ble det i går kveld satt opp skipspatruljer som skulle gå langs kysten og holde utkikk etter eventuelle overlevende fra "Anna Alida" 

og i morges dro et Catalinafly ut fra Bardufoss for å delta i letingen.

Men etter at man har funnet vrakrester holder man det for lite sannsynlig at noen av besetningen er i livet. Man antar at fartøyet er brukket ned av stormen.

De som var med "Anna Alida" var skipper Paul Kåre Karlsen, Vikan. De to brødrene Karl og Kristian Storteig, Godøynes. Jan Kristensen, Godøynes og Kåre Johansen, Godøynes.

Alle var i 20 års alderen og ugift

Del artikkel:

Relaterte artikler