Veien til Fyret l Albir

12.09.2020, 22:15

Veien til Fyret l Albir, sierra helada

 Publisert 2015 i Linkalikante

Les dette innlegget i engelsk "

 

 

I den nordøstlige enden av Serra Gelada naturpark finner vi Albir Fyret . Den røde ruten av natural park, en mild asfalt bane, gjør det mulig for oss å nå fyret på bare 2.5 kilometer. Det er en veary enkel tur med fantastisk utsikt over Bukten av Altea og Serra Gelada seg selv. Dette sporet er perfekt for å nyte med barn .

 

 

Utsikt mot Bukt på Mine og Punta Bombarda, fra den planlagte ruten.

Startpunktet for ruten, hvordan å komme dit

Start på strekningen vil være Informasjon Punktet i Albir ( se kart ). Dette tilgangspunktet har nylig blitt renovert (2015), og har en stor parkeringsplass hvor du kan parkere bilen. Imidlertid, på grunn av den store tilstrømningen av mennesker, kan du finne det full hvis du går i helgene. Ikke noe problem, du kan parkere bilen i nærheten av urbanisering.

informasjon Point, i starten av ruten

Ruten: 5 kilometer i total

I begynnelsen av ruten vi finne forskjellig informasjon paneler om det. Det er en rundtur på 5 kilometer. Omtrentlig tid er en og en halv time. Jeg anbefaler at du, som alltid, å gjøre det uten hastverk og nyte hver av synspunkter. Det er en passende rute å gjøre med barn, kan Du også gjøre det med baby i handlekurven.

For sykkel-entusiaster , si at det er en sykkel sti , som er egnet for sykling. Hvis vi velger dette alternativet, må vi huske at fotgjengere har preferanse.

Informasjon panel i rute

Litt mer enn hundre meter fra begynnelsen av ruten finner vi et rekreasjonsområde med noen bord og skygge . Vi er nødt til å stå opp tidlig hvis vi ønsker å ta en plass.

Litt videre finner vi bifurcation av gul rute : La Travesía de la Serra Gelada . Det er en rute på medium / høy vanskelighetsgrad som går langs ryggen av fjellkjeden.

Vi fortsetter å fremme og vi ankommer den første synspunkter på ruten. Den andre balkongen er spesielt vakker, med fantastisk utsikt over Bukten av Altea , med Sierra de Bernia i bakgrunnen.

 

Den dagen jeg laget ruten, sikten var ikke så god. Til tross for dette, og fra det andre synspunktet vi kunne lett se Peñón de Ifach , også en naturlig park, som ligger i nabobyen Calp (Calpe).

 

Langs ruten vi finne forskjellig informasjon paneler av det fotografiske rute #instalbir , et initiativ fra Institutt for Turisme i l'Alfàs. Hvis du er en instagramer , ikke glem å følg Turismo l'Alfàs på Instagram . Informasjon om fotografiske rute kan lastes ned her .

 

Som jeg sa i begynnelsen av innlegget, det er en sykkelsti . Et godt alternativ til å reise ruten, fordi ujevnheter av det er svært glatt. Du kan også velge å bruke BiciAltea leie sykler .

 

Nær Faro del Albir, finner vi en annen synsvinkel, en fantastisk hylle i ansiktet av fjellene, som har utsikt over havet, med sin imponerende klipper og fossilt sanddynene .

Etter 2,5 kilometer vi kommer til slutten av ruten: Tolkningen Sentrum av Faro del Albir .Her kan vi besøke en utstilling av bilder på Faro del Albir og Serra Gelada, med mye informasjon og nysgjerrig fakta.

 

Faro de l’Albir y ruinas de la Torre de la Punta Bombarda, siglo XVI

Åpningstider Tolkningen Sentrum av l'albir Fyr

WINTER SCHEDULE

  • Mandag – fredag: 9:00 am – 14:00 hs
  • Lørdag og søndag: 10:00 – 13:30 hs

SOMMERHALVÅRET

  • Mandag – fredag: 9:00 – 13:00 h
  • Søndag: 10:00 – 13:30 h
  • Onsdag – lørdag: 18 – 21 h

For guidede turer kontakt telefonen 965 889 424

Utsikt fra Toppen av en Guvernør (antenner) fra Fyrtårnet i Albir

Jeg håper du har glede av veien, vil vi se deg i den neste!

Lignende rute i Serra Gelada

I den andre enden av Serra Gelada , i den delen som har utsikt over Bukten i Benidorm, finner vi en tursti lik som den Faro de l'Albir, også egnet for alle målgrupper:

Linker av interesse

 

MERK: denne artikkelen er en tilpasning til norsk språk laget av Fernando Prieto, forfatteren av den opprinnelige innhold som er publisert i LinkAlicante.

 

Tilgjengelig RuterBloggTurstierKoderalbirnatural parkserra gelada

Post navigasjon

Guadalest Reservoaret Loop

Barranc de l'Infern Loop, PR-CV 147, Vall de Laguar

Del artikkel: Del på X


 #Albir 

Relaterte artikler