B71 melder seg inn i kampen om opprykk fra første Deilid!

19.09.2021, 08:45

1. Deilid en liten status

På nivå to på Færøyene er det stor spenning knyttet til opprykksplassene. Skála som i fjor rykket direkte ned fikk tidlig et stort forsprang på lagene foran seg. Det har de enda og med 4 kamper igjen har Skála 10 poengs forsprang på den plassen som ikke vil gi direkte opprykk. På 2. plass finner vi AB Argir som også rykket ned forrige sesong. De ligger 8 poeng bak skala, men kun 2 poeng foran B71 som har en kamp til gode. (Bilde av tabellen ligger vedlagt hentet fra faroesoccer.com)

B71 spilte i går kamp mot Vikingur 2 og vant 3-2, AB Argir spilte også kamp hjemme mot NSÍ 2 og tapte 2-1. Dette satte opprykksdøren på vidt gap. 

Det er litt spesielle regler for ned og opprykk på Færøyene. Dersom to av AB, B71 og Skála skulle ende topp 3 vil begge lag flytte direkte opp, og Fulglafjardar fra toppdivisjonen vil gå direkte ned. Ettersom divisjonen også er fylt med en del 2. lag fra lagene som spiller i toppdivisjonen, er det litt mer komplisert enn for eksempel OBOS-Ligaen eller Championship. 
Dersom vi skulle få scenario Skála topp 3, og B71, AB utenfor topp 3 vil det bli play off mellom det best plassete laget som ikke er et 2. lag. 
Det ser veldig sannsynlig ut at vi får 2 lag direkte opp fra 1. Deilid til Betri Deilid og det blir en fryktelig spennende kamp i siste serierunde da B71 og AB skal møtes. Så sett av datoen 30. Oktober og ta deg en tur til Sandoy! Skal forsøke å finne ut hvor man eventuelt kan se denne kampen. 

I bunnen av 1. deilid finner vi Sudoroy som ligger helt på bunn. Laget er nyopprykket og har fått det tøft, men er ikke sjanseløse til å holde seg oppe. De ligger 3 poeng bak B36 Torshavn 2. DIsse møtes på lørdag 25.09, denne kampen vil strømmes på FC Sudoroys sin youtubekanal. Slik samtlige av deres hjemmekamper har blitt denne sesongen! Helt vederlagsfritt. Her er det bare å benke seg til et intenst bunnoppgjør. 

Det var nok om 1. Deilid for nå. 
Det har vært et tungt år for klubbene som holder til på Sudoroy. Det TB Tvøroyri, Suduroy og Royn alle ligger an til å rykke ned. Det diskuteres nesten ukentlig i Færøysk media om det er en god idè med sammenslåing. Ekspertene i radioprogrammet Fótbóltspàt på FM1, mener det er dumt å fjerne enda en klubb på Færøyene. Det kan heller diskuteres bredere ved en senere anledning. Men de ønsker helst å holde klubbene for seg selv slik at det blir større kamp om plassene i Betri Deildin. 


Full Runde i dag (19.09) fra Betri Deildin. I dagens runde er det i utgangspunktet topp 5 mot bunn 5. 
B36 - IF Kampstart 16:00
Klaksvik - 07 Vestur 16:00
NSÍ Runavik - TB Tvøroyri 16:00
Vikingur - B68 16:00
HB - EB/Streymur 19:00 
Det er muliug å kjøpe alle kamper som spilles for 43 kr DKK, men det sendes stort sett alltid en kamp gratis i uken. 


Det var i utgangspunktet nok for denne gang. En liten status på 1. Deilid. 
Tanken er fremover å ha ett innlegg Mandag/Tirsdag om runden som har vært, og ett innlegg om torsdagen der vi enten ser frem mot helgen eventuelt om jeg skal kjøre en liten gjennomgang av samtlige klubber i et innlegg for hver klubb. 
Takk og hei vi sees. 
 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler