Ongin tekur KÍ! Suverene KÍ vant igjen i en runde der topp 5 møtte bunn 5.

Søndag var det duket for en ny runde i Betri Deildin.
Denne helgen var det topp 5 lagene som alle skulle møte lag fra nedre halvdel.
Det gikk som det måtte gå med seire til samtlige topplagene.

KÍ - 07 Vestur 4-0 (Djupamyr)
Suverene Klaksvik tok i mot Magnus Powells 07 Vestur. Hjemmelaget tok tidlig kommandoen og hadde de fleste av sjansene. Etter 21 minutter sprakk nullen for gjestene. Storscorer Pall Klettskard satt den første etter et godt innlegg fra Johannes Danielsen. 2-0 kom etter et flott forarbeid fra Joannes Bjartalid og Arni Frederiksberg satt inn 2-0 alene mot keeper.
2. omgangen ble ikke mye bedre for 07. Kvarteret før slutt satte Bjartalid hodet til på et innlegg fra høyre. Like før slutt skaffet Bob Sumareh ett straffespark som Bjartalid satt i mål. Det er vanskelig å se noen som kan hamle opp med Klaksvik. Kan bli en invincible sesong for de blå fiskerne.

Vikingur - B68 3-1 (Serpugerdi)

Et søljagende Vikingur viste ingen nåde mot B68. Det tok kun 10 minutter før Vikingur tok ledelsen 1-0 etter en corner og litt svakt keeperspill skallet Noah Mneney ballen i mål. 2-0 ble scoret av vikingen selv Andreas Lava Olsen, med hans 13 mål denne sesongen. En imponerende sesong fra Olsen. 3-0 kom like før pause, Olaf Bardason jobbet seg nedover venstresiden og slo inn til Jakub Johansen som enkelt kunne sette ballen i et tomt mål. Etter pause kom B68 mer inn i kampen. Andri Benjaminsen utnyttet en forsvarsfeil hos Vikingur, rundet keeper og satte inn reduseringen. Det stoppet opphentingen og Vikingur sikret med det 3 viktige poeng i kampen om sølvet.

HB - EB/Streymur 4-1 (Torsvøllur)
Regjernede seriemester HB tok i mot EB/Streymur på nasjonalarenaen til rundens senkamp. Dette var den kampen som hadde mest spenning i seg da det sto noe overraskende 1-1 til pausen. Pætur Petersen åpnet for hjemmelaget etter litt klabb og babb i feltet skjøt han hardt bak EB/S keeper Roì Sachariassen. Men like etter utlignet gjestene med Gutti Dahl-Olsen et frispark slått inn i feltet ender noe heldig i Dahl-Olsens bein.
Men gleden varte ikke så lenge for gjestene, 8 minutter inn i 2. omgang var Pætur Petersen frempå igjen da han fulgte opp en retur fra en Mikkel Dahl heading.
HB presset på for det 3 målet, men måtte vente litt på uttellingen, 7 minutter før slutt scoret Dan ì Soylu dagens mål da han vakkert skrur ballen inn fra en 22-25 meter. På overtid ruller HB opp et fint angrep sentralt i banen, Justiniussen finner Petersen som ruller den til Stefan Radosavljevic som på åpent mål enkelt ruller inn dagens siste scoring. Viktig seier for HB som fortsatt ligger et stykke bak Vikingur på tabellen, men henger samtidig litt Vikingur i sølvlkampen.

B36 - IF (Gundadalur) 5-0
B36 tok i mot et IF helt ute av form og motbakken fortsatte tidlig for gjestene. Allerede etter 4 minutter scoret danske Sebastian Pingel 1-0 etter å ha fått ballen i fanget av keeper som bokset ut ett innlegg, 2-0 var et fint angrep av hjemmelagert, Bjarki Nielsen vipper en ball over forsvaret til IF da Hannes Agnarsson stikker i bakrom, enkelt og kontrollert vipper han ballen over en utrusende keeper. Dette var også stillingen til pause.
2. omgang var bare 4 minutter gammel da IF har et frispark og flytter opp en del folk, ballen stopper hos en B36 forsvaret og det blir startet en fin kontring, alene med keeper velger sender Benjamin Heinesen ballen til nevnte Nielsen som enkelt setter ballen i mål.
4-0, Pingels andre. Pingel vinner ballen etter en farlig tversover og gjør alt selv og ruller ballen til venstre for keeper. Like etter er det en annen Agnarsson som tegner seg på scoringslisten. Martin Agnarsson får ballen noe tilfeldig i boksen, dribler seg fint forbi IF forsvaret og setter ballen lavt til høyre for keeper.
En fin kamp av hjemmelaget, men man må føle litt med gjestene som dessverre er blottet for all selvtillit og styrer mot et nedrykk.

NSÍ - TB 7-2 (Vid Løkin)
Vid Løkin tok NSÍ i mot fortapte TB, dagens største av mange målfester var ikke mer enn 5 minutter gammel da storscorer, kaptein, klumpfot og vaktmester Klæmint Olsen satte ballen i mål. et godt innlegg fra høyre ble headet fint i mål av Olsen.
2-0 og Olsen er frempå igjen også denne gang med hodet etter en corner. Olsen skulle like gjerne fullføre hatricket før pause da han etter 28 minutter fikk en ball langs bakken i feltet og klinket ballen i nærmeste hjørnet. Før pause takk hjemmelaget å brenne et straffespark, Klæmint gav den til danske Mikkel Jakobsen som i ekte Beckham stil skjøt høyt over.
TB kom ut av blokkene tidlig i 2. omgang da Samudeen Musah reduserte etter en fin pasning fra Nikolei Johannesen.
Gleden og håpet ble kortvarig, like etter scoret NSÍ to kjappe, først med Aron Knudsen, før Klæmint scoret sitt fjerde for dagen, med en fin avslutning like utenfor 16-meteren.
Like etter timen passert kom hjemmelagets 6. mål. Et innlegg fra høyre blir flikket videre til Atli Petersen som header fra spiss vinkel i fin bue over keeper.
TB som før kampen kun hadde scoret 10 mål fikk seg enda en redusering kvartere før slutt, Sachsa Schmalz drar seg fint forbi en NSÍ forsvaret og setter inn nok en redusering. Ikke noe mer enn pynt.
På overtid kom dagens siste scoring Trondur Jensen drar seg inn i feltet, velger et skudd fra spiss vinkel som sniker seg inn mellom beina på keeper.

Det var søndagens super runde i Betri Deildin, 27 mål på rundens 5 kamper. Bunnkampen ser ut til å være avgjort med fortapte TB, og et helt ute av form IF. Spenningen lever med tanke på hvem som tar plassene i europa, dersom HB vinner cupkampen mot B71 i midtuken er det lagene fra 2-5 plass som utgjør resten av cupen. 2-3 plass i serien vil være sikret E-cup, så cupen vil være svært viktig for både NSí og B36 som ligger etter de to andre lagene Vikingur og HB i medaljekampen.

Neste runde ser slik ut
TB - HB Lørdag 16:00
07 Vestur - Vikingur søndag 16:00
B36 - EB/Streymur søndag 16:00
IF - Klaksvik Søndag 16:00
B68 - NSÍ søndag 16:00. Dette er en derbykamp og kan nok by på både trøkk, tøffe dueller og kanskje til og med litt pyro!

Nok en gang er det en runde med topp 5 mot bunn 5. Men det er noen potensielle bananskall her. B68 gjorde en god kamp siste de møtte rivalene, og 07 Vestur har vært ekle å møte på deres hjemmebane.