Denne går til KI - Gratulerer med et suverent seriegull!

21.10.2021, 08:02

Det har i denne bloggens levetid aldri vært noen som helst tvil på hvor seriegullet skulle hen på Færøyene i 2021. 
Det skulle til Djupamyr. 

Lørdag kveld var det duket for gullfest hos de blå fiskerne fra Klaksvik. B36 kom på besøk fra hovedstaden. Hjemmesupporterne var nok svært optimistisk før kamp da dette er en B36 utgave det ikke er så mye å skrive hjem om, og som ikke vinner mot topplagene, men her var B36 gode i første omngang! 
De turte å presse, de turte å spille. KI skapte også sjanser, men var det spor av gullnerver hos KI? 
Litt over halvtimen spilt og B36 har hjørnespark, denne spilles kort til Andrass Johansen som lurer en mann og slår en tunnel, drar seg inn i feltet og scorer et fint solomål. 
Dette var også stillingen ved pause. 
I andre omgang kommer vertene mer inn i rytmen, det ligger konstant et blått mål i luften. 
Og tilslutt så kommer det, og hvem andre kan det være? Det er mister KI han selv! Pall Klettskard! Ballen er på høyre side hos Claes Krohnberg som slår et innlegg til motsatt side og Joannes Bjartalid, han spiller ballen flatt inn i boks til Pall Klettskard. 1-1, som vil være nok til å sikre gullet. 
Rundt 10 minutter etter blir Martin Agnarsson hos B36 utvist for en takling, da blir det vanskelig for bortelaget å holde unna. 
Like etter kommer det en KI innlegg fra dypet, igjen er Pall Klettskard der. Denne gangen med hodet, 2-1. Og i bakgrunnen av kampen kunne man høre fyrverkeriet. 
På slutten av kampen fikk unge Jonn Johannessen sette kronen på verket. 3-1 da han kom seg inn i 16-meteren og bruke innsiden for å sette ballen nede ved stolperoten.
Med dette var det duket for folkefest i Klaksvik, jeg kjenner ikke åpningstidene til puben, men jeg er usikker på om den stengte den natten. 
For KI sin del betyr dette Champions League kvalik neste år. Her må de unngå å ryke på første hinder, for om de skullle klare å gå videre en runde vil de få riktig så gode forutsetninger for å bli første lag fra øyene som spiller et gruppespill. 
Fikk svar på en melding av Jesper Brinck som er forsvarer/lett potet for Klaksvik, han ønsket at de som lag skulle gjøre det hakket bedre i Europa. Dette betyr nok at det er en stor ambisjon å nå så langt som mulig. 
Litt flaks må nok involveres, men det er ikke umulig om man skulle trekke Tre Penne eller Inter Club D`escales i første runde. Dette er ikke før neste år, halve laget kan ha blitt solgt til dess, men dette er en sterk klubb med ambisjoner så jeg regner med flesteparten av de største stjernene blir. 
Men gode offensive Høyreback Johannes Kalsøe Danielsen kan være på vei til Danmark fra og med 2021. Vært litt med landslaget også det siste året, og har kun kontrakt ut sesongen, blir spennende å se hva som skjer med lysluggen. 

Jeg må si at jeg har beundret dette KI laget denne sesongen, med de spillerne de har og at de alltid vil være en trussel nesten uavhengig av motstander. De var uheldig/udyktig i Europa mot RFS Riga, men de hadde muligheten til å gå videre, i tillegg har de spilt jevne kamper mot klubber som Young Boys, Luzern og Dundalk de senere årene. 

KI sitt første tap har siden gullet ble sikret kommet da de Onsdag 20.10 reiste til Torshavn for å møte HB, her ble det 2-1 til HB etter mål av Mikkel Dahl (som etter all sannsynlighet blit årets toppscorer) og Dan Ì Soylu, pluss en redusering av Bjartalid. 

Øvrige resultater fra helgen
VIkingur - IF 3-2 
NSI - 07 Vestur 2-0 
HB - B68 5-0 
EB/S - TB 5-2 

Dette innlegget ble mest om KI, full rundeoppsummering etter neste runde. Da kan Vikingur ha sikret 2. plassen, IF kan være rykket ned, og TB kan ha vunnet sin første kamp på over et år. 
 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler