1. Serierunde, mange mål, tøffe kamper, men alt er ved det gamle

09.03.2022, 19:00

Endelig er Færøysk fotball tilbake. 
1. Serierunde i både Betri Deild og 1. Deild ble spilt, og det manglet ikke på mål! 
24 mål i tallet. Til tross for en del tette og jevne kamper så var alt som det pleier å være på Færøyene. Topp 5 seiret, men det manglet ikke på spenning til tross for dette. 
Kun Klaksvik klarte å holde nullen mot Skála på Undir Myruhjalla lørdagskveld. 
HB var også ganske suverene i banespillet mot AB, men B68, EB/Streymur og 07 Vestur gav henholdsvis B36, NSI og Vikingur en god kamp. 

Vestur var positive, men Vikingur stakk av med poengene. 

Vi begynner på á Dungasandi og årets første kamp. 
07 Vestur - Vikingur 2-3. 
Fjoråret var godt for begge lag, og begge lag har høye ambisjoner for 2022. 07 Vestur har gjort mye riktig på overgangsmarkedet og det kunne se ut som den nye treneren Michael Schjøneberg har fortsatt på det gode arbeidet som Magnus Powell gjorde i fjor høst. Prøve å stenge igjen bak og være giftig i kontringsspillet. 
Det var en meget underholdene og god kamp i Vágar lørdag. Jasper Van der Heyden som har blitt snakket varmt om i Podkastene før sesongen av Rogvi Baldvinsson. Han viste gode 1v1 ferdigheter, og viste fram rykket sitt. 
Det var nok Vikingur som åpnet kampen best, de hadde mye ballen de første 20, uten å skape de helt store sjansene. 
Det var derimot hjemmelaget som tok ledelsen. Enda en nykommer Mads Borchers satte inn 1-0 til hjemmelaget. 
Ledelsen varte ikke lenge, bare minuttet etter utlignet Vikingur med Olaf Bardason. 
Laget fra flyplassen skulle derimot ta med seg en ledelse til pause da Janus Samuelsen fikk en tå på et innlegg. 2-1 og hjemmepublikumet kan kjøpe seg en kaffe i pausen med et smil om munnen. 
Kunne vi få en bunn 5 seier mot et topp 5 lag allerede i første kamp? 
Det skulle dessverre for hjemmelaget sin del vise seg å bli tøft å holde på ledelsen. 
Vikingur scorer 2 ganger i andre omgang, utlikningen kom etter 67 minutter med Vikingen selv Andreas Lava Olsen, før avgjørelsen kom med Gunnar Vatnhammar kvarteret før slutt. 
Dette er Vikingur veldig gode på. Vinne kamper med 1 mål, for etter de tok ledelsen i denne kampen maktet de å låse av kampen ganske bra. Vestur hadde noen tilløp på slutten men var ikke veldig truende, men totalt sett en veldig god kamp av hjemmelaget, og en godkjent kamp av Vikingur. 


AB´s interrail til ingen nytte mot gode HB 

Skansi Arena
AB - HB 1-3 
Argja Boltfelag hadde virkelig investert i nye spillere før sesongen, HB hadde mistet storscorer Mikkel Dahl og Mads Mikkelsen før sesongen. 
Første omgang var etter rapportene ganske rolig, men drama var det like fullt. Årets første HB scoring ble scoret av Stefan Radosaljevic. HB fikk straffe etter en situasjon i feltet og den Færøysk-Serbiske midtbanespillere satt den sikkert i mål. 
Drøye 5 minutter senere var det til for en AB visitt i HB feltet. Dette endte med nok et straffespark, denne gang til AB. 
Danske Mads Krygher var langt fra like sikker som Radosaljevic. Keeper Gestsson gikk riktig vei men fikk ikke nok kontakt med ballen, og den gikk inn var landlagsmålvakten. 
Det sto lenge 1-1 i denne kampen, men HB var ganske så suverene i banespillet og skapte mange sjanser. Men det sto 1-1 helt frem til det 75 minutt. 
Da fikk HB et frispark, og kongen av frispark på Færøyene, han heter Adrian Justinussen. Et frispark fra drøye 20 meter satt flott i nærmeste hjørnet. Herfra og ut var der ingen tvil om hvor poengene skulle ende. 
Et nytt frispark på overtid skulle bli farlig, keeperdebutant Roí Zachraissen gav retur på et frispark fra Adrian, Pætur Petersen er knapp på returen og med et lekkert hælspark fastsetter han resultatet til 3-1. 
Det er selvfølgelig tidlig å konkludere med noe angående AB og alle de nye spillerne, det er uansett ikke HB som skal være målestokk i år, men 1-18 i avslutninger favør HB tyder på at det er mye Bagge og AB har en del å jobbe med gjennom sesongen. 


Vi skal være enda bedre om et par uker
Undir myrujalla
Skála - Klaksvik 0-3
Var det Mikkjal Thommassen sa etter kampen mot Skála. Men de hadde full kontroll i Skálavik

Nyopprykkede Skála kunne knapt fått en tøffere oppgave i sesongåpningen. De tok i mot de kongeblå fra Klaksvik. 
Páll Klettskard var tidlig frempå, satt inn 1-0 tildig. Etter 20 minutter var kampen mer eller mindre avgjort da Ari Ellingsgaard satte ballen i eget nett. Herfra og ut var det etter rapportene cruise kontroll fra de regjernede seriemesterne. 
Seks minutter før fulltid satte Páll Klettskard sitt andre for dagen og fastsatte resultatet til 0-3. 
En liten trøst for Skála får være at det absolutt ikke er Klaksvik de skal kjempe med denne sesongen. Skálaspillerne er derimot positive og har troen på at de skal klare å stå i divisjonen. 
KÍ trener Mikkjal Thomassen var mest opptatt av poengene, fornøyd med prestasjonen, men forventer at laget vil vokse utover i sesongen og være enda bedre om. 4-5 uker. 


Målrikt i vinden da EB/S tok imot NSI
Vid Margir 
EB/Streymur - NSI Runavik 3-4 

Rundens mest målrike, men også kanskje den mest rotete kampen. Her var det ganske kraftige vindforhold i en superhektisk første omgang. 
Før sesongen har jeg snakket varmt om EB/Streymur og kanskje vært litt kaldere knyttet til NSI. 
Men de unge spillerne til NSI leverte godt nok til å ta med seg alle poengene tilbake til Runavik. 
De tok ledelsen allerede etter 1 minutt med Jørgen Nielsen, men bare et par minutter etter svarte hjemmelaget. 1-1 og spenningen lever. 
Etter drøye 20 minutter ble det enda mer kaos på Margir. EB/S midtstopper Danjal Godtfred kolliderer med medspiller Andras Olsen og begge blir så svimmel at de må byttes ut. 
Bytter i forsvaret er aldri ideelt, 10 minutter etter byttene så er stillingen plutselig 3-1 til NSI etter nok et mål av Jørgen Nielsen og et av Sølvi Sigvardsen. 
Det ser ut til å være de gules dag. Men etter 33 minutter bestemmer vinden seg for å jobbe med hjemmelaget. Et hjørnespark slås inn, ballen blir tatt av vinden og Tordur Thomsen i NSI målet kommer borti ballen nok til at han noterer seg for NSI andre selvmål i kampen. 
Det ble lagt til mye tid i første omgang, dette skulle hjemmelaget benytte seg godt av. etter 45+5 minutter får Davy Wathnes favoritttspiller Gutti Dahl Olsen et hode på ballen og utligner til 3-3! 
2. omgang blir roligere, og inneholder kun 1 mål. Det faller til NSI 10 minutter før slutt. Hans Marius Davidsen setter inn 4-3 til bortelaget. Helt helt på tampen får Filip Djordevic en dobbeltmulighet. Det første skuddet reddes av Thomsen, det andre går langt over mål. Dermed ender det 4-3 til de gule som tar en sterk seier under vanskelige forhold samt at verken Aron Knudsen eller talismanen Klæmint spilte. 


B36 var gode, men B68 hang godt med en stund 
Gundadalur
B36 - B68 4-1 
Årets første hjemmekamp for B36. De fikk besøk av Toftamenn og B68. De hvite skulle få en pangåpning da et innlegg fant Uros Stojanov etter 3 minutter. 1-0 hjemmelaget. 
Etter målet fortsetter B36 å styre spillet, men B68 er ganske ambisiøse i presspillet og i perioder av kampen roter B36 det litt til for seg selv med svake avleveringer i pasningspillet. 
Deriblant etter drøye 23 minutter. Stefan Løking bryter fra Ragnar Samuelsen, sistnevnte holder og takler som sistemann, dommeren nøyer seg med det gule, som er helt greit, det er et stykke til mål, men jeg tror at det er mulig å gi det røde der. 
(Skal legge ved lenke til høydepunkter fra alle kampene slik at dere kan finne situasjonene) 
til tross for det ambisiøse presspillet klarer ikke B68 å skape mer enn halvsjanser gjennom første omgangen, og da hjemmelaget gikk opp til 2-0 rett før pause etter nok en scoring fra Uros ser det tungt ut for gjestene. 
Men de er med i starten av andre omgangen også. De fortsetter å presse hjemmelaget. Rutinerte og kloke fotballspilleren Lukasz Ciezlewicz kommer inn etter timen. Noe av det første han gjør er å finne Stefan Løkin med et innlegg, hjemmelagets keeper Mathias Lamhauge gir en ganske enkel retur. Der står debutant Sebastian Lau Nielsen og tupper ballen i mål. 
En sluttspurt fra gjestene? 
Det skulle dessverre vise seg å bli for mye å be om. Med drøye 20 minutter igjen var kreftene tomme hos gjestene. B36 styrte kampen og hadde full kontroll. 
Denne befestet de med å score to kjappe mål på slutten. Det første kom med Andrass Johansen etter pasning fra Uros Stojanov. 
Den site kom i det 89. minutt med Ran í Soylu som ikke hadde vært på banen i mer enn 10 sekunder. 
En veldig gledelig debut. 
Alt i alt, godkjent kamp av begge lag. B36 er nødt til å "konsentrere" seg mer når de møter bedre lag, da disse bruddene de av og til spilte på seg blir hardere straffet mot enda bedre motstand. B68 kan ta med seg en ganske god time av kampen. 


Det var runden oppsummert. Jeg har selvfølgelig lyst til å se alle lagene nok til at jeg kan skrive utfyllende og gode rapporter. Men jeg kan ikke blakke meg på å se Færøysk fotball heller. Så jeg er nødt til å holde meg til forhåpentligvis gratiskamper, eventuelt kanskje 1 kamp i uken eller annenhver uke. 
Denne helgen så jeg både 07 - Viking og B36 - B68, derav litt mer detaljer her. 
Runden leverte til tross for at det var samme gamle og topp 5 vant. Men det er en endring på gang her, det er et par av disse bunn 5 lagene som ser mye bedre ut enn forrige sesong kombinert med at et par topp 5 lag kanskje ikke er blitt verken dårligere eller bedre. 
Denne sesongen kan for alt vi vet bli tidendes sesong i Betri Deild.! 

Neste runde er som følger 
Klaksvik - B36 
Vikingur - EB/S
HB - NSI 
AB - 07 Vestur
B68 - Skála


Her er lenke til høydepunktene
samandrattir-betri-deildin

Takk for at du leste. 
Ta kontakt om du har spørsmål, innspill, ris eller ros. 

Mvh 
Kevin André Madsen 
 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler