Landskamper og ståa etter 4 serierunder

04.04.2022, 09:52

Lenge siden forrige blogginnlegg, det er selvfølgelig ikke ideelt, men selv om Færøysk fotball et noe av det kjekkeste jeg vet så har jeg også en fulltidsjobb på siden samt en egen trener og fotballkarriere. 

Jeg kommer ikke til å gi meg med å produsere, twitterkontoen er nokså aktiv, og det kommer forhåpentligvis til å bli masse bra stoff fra turen til Færøyene i Juni. 

Sånn nok snikksnakk! 

 

Vi må begynne med det færøyske landslaget sine kamper. 

I slutten av mars spilte de to kamper mot Gibraltar og Lichstenstein. 

Dette ble en positiv tur til syden for de hvite! 

 

Gibraltar 0-0 Færøyene 

Den første kampen er man nok mest bitter for at man ikke vant, i denne kampen styrte Færøyene det meste av butikken og hadde klart flest muligheter. 

Om ikke alle var like store så var Færøyene et hakk bedre enn Gibraltar. 

Det er tydelig at dette laget har litt mangler på kvalitet og kreativitet uten Brandur og Joan Simun, dette her helt naturlig. Vi kan i tillegg ta med at Klæmint som var het i høst for både klubb og landslag ikke enda er helt i kampform grunnet en skade like før sesongen startet.

Men Hallur Hansson hadde en ganske god kamp, dette til tross for at han spilte hengende spiss og ikke i sin naturlige indreløperrolle. 

De største øyeblikkene i selve kampen var nok stolpeskuddet til nevnte Hansson like før slutt og da innbytter Patrik Johannesen nesten kom alene med keeper langt inne i overtiden, kun en god takling fra en Gibraltar forsvarer hindret en soleklar 100% sjanse. 

Men det største øyeblikket (personlig vel og merke) var nok da Rogvi kom innpå for sin 50. Landskamp. Og hans første landslagsminutter siden Mars 2021. 

Alt i alt en ok kamp som Færøyene nok burde vunnet. Men et rent bur er heller ikke hverdagskost for Færøyene. 

 

Lichstenstein 0-1 Færøyene 

Den andre landskampen i rekken den huskes kanskje best for to ting. 

Patrik Johannesen sitt aller første landslagsmål, og Mathias Lamhauge sin landslagsdebut. 

Færøyene vinner, holder nullen og har i begge kamper fått trent godt på det å styre kamper med ball. 

En fin gjennomkjøring og det gir alltid selvtillit å vinne kamper. 

Neste stopp for Færøyene er Tyrkia i Nations League. 

 

Så må vi komme oss over i Betri Deild. 

Denne gang går vi gjennom lag for lag relativt kort. Vi går fra toppen til bunnen av tabellen. 

 

  1. Klaksvik. De kongeblå har fått en strålende start på sesongen. De har vunnet 4 av 4 kamper, i tillegg har de enda ikke sluppet inn mål. De hadde nok før gårsdagens kamp noe å gå på for å være like god offensivt som de var i fjor, men 0 baklengs på de fire først er ingenting annet enn imponerende. 
  2. HB. Kun en sen utligning i Toftir hindrer en perfekt start for HB. De rød og svarte fra Tórshavn har slått et defensivt AB, de har rundspilt NSI, og vant «Slagið um havina». Det er ingen tvil om at HB henger med, nøkkelkampene som må vinnes er kampene mot Klaksvik. Kim Engstrøm har føttene under bordet på kontoret nå.
  3. Vikingur. Atli Gregersen og hans gutter har kun spilt 3 kamper så langt da vindforhold satt en stopper før landslagspausen. Et bittert tap hjemme mot EB/S gjør at sesongstarten ikke er perfekt, men de var knallgod, nådeløs og effektiv i Tórshavn i går. Foreløpig ligger er der de ønsker å ligge. 
  4. EB/Streymur. Stortalentet Gutti Dahl Olsen har levert varene så langt. Man var klar over at dette EB/S laget ville bite godt fra seg, de var litt heldige mot Vikingur, men de knuste 07 Vestur som var en annen outsider før sesongen. En kjempestart og de går for å vinne hver kamp. Det kan bli en utrolig spennende sesong for laget i Inter Milan mønster! 
  5. B68. EB/Streymur er en overraskelse, men B68 har virkelig vært positive de også. Sebastian Lau Nielsen er foreløpig toppscorer i ligaen og berget et kjempesterkt poeng mot HB, i tillegg så slo de NSI i lokalderbyet 2-0 borte. En imponerende start, fortsette dette så spiller Lau Nielsen og Dabo i Klaksvik i Juli. ;) 
  6. AB, fikk en tøff start da de skulle møte HB hjemme. Dette mestret de ikke helt enda, men en fin start for Bagge. Livsviktig seier mot Skála, 8. plass er målet i 2022 og det er ikke en umulighet. 
  7. B36, serieåpningen var godkjent, seier mot B68, men allerede her var det litt slurv i systemet. De 2 neste kampene var mot de beste lagene i ligaen, tape disse er ingen skam, men å knapt ha målsjanser? 0-3 hjemme mot Viking er heller ikke godt nok. Det må virkelig jobbes i den hvite delen av Tórshavn, ingen mål siden serieåpningen 
  8. NSI, seier i premieren, men det er mye som må gjøres hos de unge menn i NSI. De ble feid av Gundadalur mot HB, de tapte lokaloppgjøret mot B68 og de ble igjen feid av banen mot de kongeblå Klaksvik. Nå er i tillegg Jørgen Nielsen reist til Sverige. Som de hvite i Tórshavn, det er ingen av disse lagene som ser ut som en medaljekandidat. 
  9. 07 Vestur viste gode takter i åpningen mot Vikingur, Jasper Van der Heyden ser ut som et kupp, poeng borte mot Skala og AB er også godkjent ettersom det er på bortebane, å bli feid av banen mot EB/S er nok noe å tygge på for deres danske trener. 07 Vestur har ambisjoner, nå er tiden for å vise om de har muskler! 
  10. Skála, nedrykksfavoritten har egentlig levert greit så langt. 2 poeng er fangsten borte mot B68 og hjemme mot 07 Vestur. Et 2-1 tap mot AB og hjemmetap mot KI er også noenlunde godkjent. De biter fra seg, men 07 Vestur og Skala trenger begge en seier for å få skikkelig troen. 

 

Håper det var en grei gjennomgang. Denne sesongen har etter min mening virkelig levert! Topp 5 og Bunn 5 finnes vel knapt lenger? Det er mulig det blir en topp 3 og bunn 7, det er tidlig å si enda. Men om over halvparten av ligaen kan kjempe om en 4. plass og mulighet for Europa så blir dette en høyinteressant sesong! 

Gleder meg til fortsettelsen! 

 

Ta kontakt om du har spørsmål, innspill eller noe å diskutere. 

Ønsker deg en fin mandag og en fin uke! 

Vit høyrast!

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler