Betri Deild 7. umfar!

24.04.2022, 10:11

1 kommentar

Heisann folkens! 
Vi prøver noe nytt, jeg er ikke verdens travleste mann, men jeg har en del å gjøre tidvis som gjør det litt vanskelig å oppsummere runden med lengre innlegg før det er "for sent". 
Så i dag så ser vi heller frem mot runden som kommer. Nemlig 7. umfar i Betri Deild. 

Første kamp er 07 Vestur - NSI Runavik. 
Hjemmelaget har fått en brukbar start på sesongen, de spilte veldig godt mot Vikingur i premieren men tapte 3-2. Foreløpig står de med 5 poeng på 6 kamper. Jasper Van Der Heyden som det ble snakket om før sesongen har prestert veldig godt og blir et uromoment for motstanderne i dag også. 
Når det kommer til NSI så må man nesten være så ærlig å si at denne sesongstarten har vært langt fra det de håpet. De har sluppet inn flest mål i ligaen og har til gode å holde nullen. Jørgen Nielsen som så ut til å bli et lyspunkt dro til Sverige og er et savn. Klæmint er der fortsatt og kan være på vei til å finne målformen. Det å tape mot HB og Klaksvik er ingen skam men å tape 0-4 og   5-1 er ikke godt nok. De har bestemt seg for å ha en lokal og ung profil som er spennende, men med tanke på en del av det de har vist har det kanskje blitt litt for mye ung og for lite rutine. 
Denne kampen er et potensielt bananskall for de gule biene fra Runavik og 07 Vestur kommer til å skape problemer for gjestene. 
Spillere og se opp for 
07 Vestur, Jasper V D Heyden
NSI, Pætur Hentze som scoret 2 mål sist. 


Skála - B36. 
Skála var fryktelig nær å få med seg noe mot HB sist, kun et sent Adrian Justiniussen frispark sørget for dette. Unggutten Poul Kallsberg har prestert godt til nå i sesongen og står med 4 mål til nå, en veldig god start for han. Dessverre for Skála står de kun med 2 poeng til nå i sesongen, de ligger sist, men mitt inntrykk er at de er bedre nå enn forrige sesong de spilte på øverste nivå. 
Gjestene fra Torshavn har våknet litt de 2 foregående seriekampene og står med 2 strake seire. Dan Brimsvik puster nok lettere enn fro 3 uker siden da de så grusomme ut mot Vikingur på hjemmebane. Sesongstarten poengmessig er nok ikke bra nok, men de møtte alle de 4 antatt topplagene på rad og avstanden til KI og HB er fortsatt ganske stor. 
B36 er nok favoritter da den hvite delen av Torshavn har vist seg overlegne de "bunn 5" lagene de har møtt til nå i sesongen. Men Skála har fått en brukbar struktur og kommer ikke til å gjøre det enkelt for gjestene. 
Spillere å se opp for. 
Skála: Poul Kallsberg 
B36: Andrass Johansen 

Tv-kampen Vikingur - HB 
Hjemmelaget Vikingur tapte hjemme mot EB/Streymur, men har vunnet alle de andre kampene de har spilt. Andreas Lava Olsen har tatt med seg den gode 2021 sesongen inn i denne sesongen og er en måltyv. Forrige sesong slo Vikingur HB i alle 3 kampene. Vikingur har også en hengekamp mot AB. Vinner de den og i dag er de virkelig med i gullkampen. 
HB på sin side måtte slite veldig for å slå Skála en kamp som fulgte opp 2 andre uavgjortkamper mot B68 og EB/Streymur. Sesongstarten har vært bra, de har spilt god offensiv fotball til tider, men må bli enda mer nøyaktig for å unngå kontringer i mot. 
Dette er en toppkamp ingen har råd til å tape for å henge med Klaksvik, men desverre for Gullkampen så ser de kongeblå fiskerne ganske så suverene ut. Holder HB som små favoritter her da deres offensive arsenal er bedre og bredere enn andre lag Vikingur har møtt til nå i sesongen. En spennende utfordring for begge lag egentlig! 
Spillere å se opp for 
Vikingur: David Geza Turi
HB: Stefan Radosaljevic  

EB/Streymur - AB 
Hjemmelaget med Inter Milan drakter har fått en kjempestart på sesongen om man tar bort forrige serierunde da de tapte 5-0 mot B36. Et lag som det ble snakket varmt om før sesongen som egentlig har levert ganske bra. De nye signeringene Filip Djordevic, Danjal Godtfred og Pauli Niels Danielsen har hevet laget. Nå må de igjen vise at de er et steg foran de andre lagene fra bunn 5 når AB kommer på besøk. 
Den lille hovedstadsklubben har nok ikke fått den sesongstarten de ønsket seg men sikret seg en viktig seier mot Skála helt i starten av April. Sammen med Skála så ser de bedre ut enn sist de var oppe, men har slitt mot de bedre lagene som egentlig er helt naturlig. 
Holder EB/Streymur som favoritter, de viste sin klasse mot 07 Vestur og ønsker samtidig å slå tilbake etter det stygge tapet i Torshavn. 
Spillere å se opp for
EB/Streymur: Gutti Dahl Olsen (Davys mann)
AB: Onni Tiihonen

B68 - Klaksvik 
Til nå i sesongen har det vært litt opp og ned for Øssur Hansens menn, de vant det store derbyet mot NSI, men dette er også deres eneste seier til nå. De kriget til seg et poeng mot HB, men fra 5 poeng på de 4 første og 3. plass på tabellen til 5 poeng på 6 kamper og 8. plass på tabellen. Det svinger i prestasjonene i Toftir. 
Bortelaget Klaksvik har gjort rent bor og nesten et helt rent bur også. Kun 1 baklengsmål til nå i sesongen. Det offensive har vært veldig bra og laget veldig solid. Det nærmer seg vel også tiden fot at Mikkjal Thommassen skal mene at laget er der de skal være også. 
Soleklar favoritt her Klaksvik, det er vel ikke noe å protestere på? Gjestene kriger på alle fronter nå med i cupen, serien og skal ut i E-cup til sommeren. 
Spillere å se opp for
B68: Sebastian Lau Nielsen
Klaksvik: Mads Boe Mikkelsen 


Dette var et lite forsøk på å se frem istedenfor bakover. 
Håper det leverte til en viss grad! 
Vil gjerne fortsette å produsere blogg og podkaster. 
Takk for at du leser og følger med, husk Vikingur - HB gratis hvis du har MyTv appen så får du den inn! 
Heia Færøysk fotball! 
 

Del artikkel:

Relaterte artikler