Betri Deild 9. umfar! en tredjedel nærmer seg slutten!

08.05.2022, 10:57

Søndag 08.05, selveste frigjøringsdagen i femogførr! 
Det spilles 4 kamper i Betri Deild, samtidig som det ble spilt kamper på flere nivåer i går. Her kommer en kjapp gjennomgang av gårsdagen, samt en gjennomgang av hva Betri Deild har å by på i dag! 

La oss starte i 2. Deild, en serie som består av kun to førstelag. FC Suduroy og FC Hoyvik. Begge seiret i går. 
FC Sud slo KI 3 5-1 på hjemmebane og FC Hoyvik slo NSI 3 3-0. Resterende resultater
AB 2 - B68 2 1-1 
EB/S 2 - IF 2 9-0 
07 Vestur 2 - Skala 2 0-1 

Her er tabellen i 2.Deild etter 5 runder. Den utsatte kampen mellom FC Hoyvik og FC Sud går 11. Juni i Hoyvik. Så tar vi det opp et lite hakk. Vi tar turen opp til 1. Deild. 
Her var det en kamp fredag før lørdagen holdt fest med det 4 andre kampene. 
1. Deild så langt har handlet mest om IF som ligger suverene i toppen av divisjonen. Men også et sint facebookinnlegg i supportergruppen til TB, her hadde supportene rett og slett fått nok av at TB ikke spilte direkte fotball, ikke hadde en plan og litt mangel på unge spillere. 
Personlig det jeg har sett av TB i år er et mer spillende lag, noe som er en naturlig del av det å komme ned når motstanderen er litt dårligere. 
Men uavhengig av denne sinte TB-supporteren, så ligger altså TB på 2. plass i ligaen og dermed ligger an til en direkte retur til Betri Deild. 
Resultater fra helgen 
KI 2 - B36 2 3-1 
IF - 07 Vestur 2 1-0 
Undri - HB 2 3-0 
TB - B71 3-1 
NSI 2 - VIkingur 2 3-5. 

Som dere ser Undri fortsetter å imponere. De ligger nå på 3. plass og det er veldig kjekt å se at de gjør det så godt med måten de driver på. 
Det er lett å unne TB, B71 suskess fordi man vil representere hele Færøyene og disse klubbene kommer fra helt egne plasser. Men måten Undri har jobbet siden stiftelsen er imponerende det også og husk det Arnar Lognberg snakket om, her er det ikke bruk en eneste krone. Her spiller man fotball fordi man elsker fotball. Så slik ser altså tabellen i 2. Deild ut! det ser tungt ut for 07 Vestur 2, samtidig som det ser svært lyst ut of Fuglene fra Fuglafjardar! 
Det ser ut som det blir 2 nedrykksplasser fra Betri Deild i år også. 
Som Robin Grov sier "den er tung for Skála" 


Så over til Betri deild. 
Gårsdagens kamp i Skálavik endte 0-0 mellom Skála og EB/Streymur. 
Kampen var en relativt jevnspilt affære, hjemmelaget var nærmest med sitt tverrliggerskudd etter drøye 70 minutter, men samtidig kom gjestene fri på kanten to ganger helt helt på slutten uten at verken Gutti Dahl-Olsen eller Filip Djordevic klarte å finne veien til mål. 
Det var en gang en som sa at 0-0 er den perfekte fotballkamp. 
Dette tror jeg ikke Skalatrener Michael Björn Nielsen tenker etter i går. Han ser nok på dette som en misbrukt mulighet til å få årets første trepoenger. 
Når det er sagt så har de allerede 4 poeng. Det er mer enn TB klarte å samle opp på 27 kamper ifjor. 
EB/Streymur på sin side har hatt en svært imponerende start og ligger nå før resterende kamper går i gang på en veldig kjærkommen 4. plass. Så, over til dagens meny. Det skal ikke mangle på underholdningen gjennom dagen i dag. 
Og størst av alt er kampen mellom Klaksvik og HB. 
Suverene Klaksvik hadde bittelitt problemer med å få has på Vikingur forrige helg, men igjen HB hadde store problemer med Vikingur helgen før der igjen. 
Selv om dette egentlig skal være en åpen kamp så har HB vært ganske middels til å forsvare seg gjennom sesongen, der Klaksvik på sin side knapt slipper til sjanser. Foran et tent hjemmepublikum bør de kongeblå vinne denne ganske greit, men HB. det eneste laget som slo Klaksvik i fjor trenger poengene for å få noe luft i ballongen som heter Betri Deild. 
Seier til Klaksvik så er dette avgjort etter 1/3 av sesongen. 
Kampen går forresten på Rás 1 og er gratis. kampstart 16:00, dette vil du ikke gå glipp av! 


Vikingur - NSI Runavik, er den neste kampen på dagens meny. NSI fikk seg en etterlengtet opptur forrige helg og har plukket 6 poeng på de tre siste kampene, men sesongen har vært ingenting annet enn en fiasko så langt. 
Hjemmelaget på sin side er nok bitre for å ikke ha tatt med seg noe fra Klaksvik forrige helg, men fikk tilbake selvtilliten da de slo AB 4-1 i midtuken. 
Det skiller 6 poeng mellom Vikingur og Klaksvik. Jeg har blitt veldig imponert av det jeg har sett av Vikingur så langt, de knuste B36 i Torshavn, de knuste HB hjemme for 2 uker siden. Dette var langt ifra noe blaff. Dette var godt gjennomførte kampplaner og det er et svært godt lag. 
Noen må få øynene opp for Olaf Bardason, han kan være Vikingurs nest store sønn (uten å legge for mye press på gutten) men i år har han begynt å legge målpoeng inn i hans spill, så dette er en meget spennende spillertype. 
NSI på sin side har vært ganske så "tragisk" i 2022. De har 9 poeng, er ute av cupen og man kan diskutere om de skulle tape i dag, om de da er ute av medaljekamp/europacupkamp. 
Et trist skue for et lag og en klubb som var så på vei opp for to år siden da Færøysk fotball var på vei opp. 
Men la det være sagt, det er lov å gi dette prosjektet tid, de har valgt å satse ungt, det gjør de til det fulle så om dette er en mellomsesong, så er det fullt mulig at den neste blir bedre! 


B36 - 07 Vestur. 
5. møter 6. plassen da Vagargjengen gjester Gundadalur for andre gang på 7 dager. 07 Vestur var nemlig i hovedstaden for en uke siden da stakk de av med et poeng mot HB. 
Hjemmelaget har funnet litt form etter rekken med tap mot topp 3. De er med i cupen, de ligger på øvre halvdel og de er ikke langt bak sine naboer. Brian Jakobsen den rutinerte spissen har begynt å finne formen, noe som sender Uros Stojanov til benken, laget har begynt å sette seg og det ser relativt spennende ut. Dette er langt i fra en tittelkandidat, og det har sett ut til å være et atlanterhavsgap mellom dem selv og de andre topplagene, men mot bunn 5 i år har de hatt god kontroll forutenom et 1-1 resutalt mot Skala har de slått bunn 5 med stil i denne første tredjedelen av sesongen. 
Gjestene har hatt en fin åpning på sesongen, selv mener de vel at man skulle hatt flere poeng, men de har levert. De har slått NSI, spilt Uavgjort mot HB og kommer til å gi B36 en god kamp også. Mads Borchers scoret hat-trick mot NSI og er en trussel, tidligere B36´er Hakun Edmundsson er sikker motivert for å slå sine tidligere lagkamerater. 
Denne kampen er veldig åpen, 07 Vestur er vanskelig å slå samtidig som de er et godt lag. Åpenbart B36 skal være favoritter, men kan de levere? 

AB - B68 
Dagens siste kamp er av den ekstremt viktige sorten. To prosjekter som er litt i ulike ender. 
AB haer investert i mange spillere, filtrert ut de som passer og er nå en startellver der kjerne en Færinger. Dette er veldig bra for et lag skal ikke bare bestå av leiesoldater på lånt tid. 
Prosjektet til nå har gått middels, de har innimellom klart å være strukturert, men samtidig forrige kamp mot Vikingur var det vanskelig å se noen plan, i en kamp der de stort sett prøvde å slå langt fra egen halvdel som er ok, men det hele så litt panisk ut. 
B68 startet sesongen med å tape i Torshavn, men 5 poeng på de tre neste la de seg helt oppe på bronseplass etter 4 runder, fire strake tap har gjort at det nok blir en sesong med ryggen mot veggen i Toftir også. Målene til Lau Nielsen har tørket litt etter en fantastisk start, B68 har bare scoret 1 mål på de fire siste. 
Dette er en nøkkelkamp for å få seg et fint utgangspunkt etter at første tredjedel er fullført. kampen er åpen, men jeg holder AB som knepne favoritter. Det er disse kampene Bagge er så god til å vinne! 


Håper du har tenkt å se litt færøysk ball i dag. 
to kjappe tips, 
TB strømmer sine hjemmekamper i 1. Deild. https://www.youtube.com/channel/UCj4C_XVGQBE_mxP9iBu1enQFC Suduroy strømmer sine hjemmekamper i 2. Deild. https://www.youtube.com/channel/UCEbgkUZNwTDviwDZUOCQoWA

Del artikkel:

Relaterte artikler