Betri Deild er tilbake etter Nations League, nøkkelkamper i topp og bunn

18.06.2022, 12:52

So hevur landslidid spælt sina sista dystir.... 
Ops, jeg er ikke på Færøyene lengre ;) 

Da er teppet gått ned for denne landslagssamlingen, og det er på tide å se fram mot nye kamper i Betri Deild, 1. Deild, 2. Deild, 3. Deild og Betri Kvinnur og 1. Deild kvinnur! 
Toppdivisjonen kommer tilbake i helgen, og det blir spennende å se om noen har brukt pausen godt og klar for runde 13. 

Vi begynner på Vid Margair denne gangen, rett og slett fordi det er den første kampen som spilles denne helgen. 
Det er altså EB/Streymur som tar i mot Vikingur ikveld klokken 20:00 norsk tid. 
Hjemmelaget har hatt en veldig fin sesongåpning og er ett av to lag som har tatt poeng mot Vikingur denne sesongen da de noe overraskende vant borte kampen 2-1 på Sarpagerdi. EB/Streymurs store spiller så langt denne sesongen har vært Gutti Dahl Olsen med sine 4 mål, det er et meget godt sammensatt lag som prøver å spille uavhengig av motstander, de kommer til å forsøke denne gangen også det er jeg sikker på! 
Det er dog en meget tøff kamp! Vikingur som nettopp har fått sin motstander i europacupen, passende nok til turneringen skal de møte Europa FC. Vikingur har den siste tiden feid over de aller fleste motstandere og er nok pdd det eneste laget som kan utfordre Klaksvik, både i banespill, men også når det kommer til poengfangst. Den store spilleren hos Vikingur har vært Sølvi Vatnhamar som også er toppscorer i ligaen så langt. 
Vikingur kommer til å stå høyt på sin motstander, mest sannsynlig kommer de til å score mål. Vikingur er på gang de jobber godt med sin komplett færøyske tropp og er definitivt et lag å regne med i Cup og serie! 

Så durer vi videre til Skala i en meget interessant bunnkamp på Undir Myruhjalla. 
Skala tar imot B68 som nå ledes av Jakub a Borg den tidligere B36 treneren. 
Skala og B68 står begge med 5 poeng i bunn, og det lukter kanskje litt ødelegger for hverandre kamp. 
Skala har ikke vunnet hele sesongen, og B68 har ikke vunnet siden 3. serierunde. Begge lag har riktignok forsterket seg med spillere som har fortid i B36, Uros Stojanov er nå Skala mann og Hugin Samuelsen er klar for B68 etter en karierrepause. 
Det er langt opp for begge to allerede, så dette er virkelig en kamp ingen har råd til å tape! 
Skala har vært med i nesten alle kamper de har spilt, B68 har denne sesongen i likhet til fjoråret potensial til å falle sammen i enkeltkamper, men har nylig denne uken her hatt teambuilding hjemme hos Jakub a Borg, så kanskje dette har løsnet litt på stemningen. For de som liker drama i bunn er dette kanskje rundens kamp på mange måter. Jeg har forhåpninger om at begge lag kan våkne å plukke flere poeng, Uros kan score mål på dette nivået og er en svært fin forsterkning, jeg er spent, men ikke veldig sterk i troen på at noen av lagene kan snu trenden. 


Fra Skalavik skal vil nå ta en tur til hovedstaden, serielederne gjester den hvite delen av Torshavn. Et B36 lag som nå står uten Uros Stojanov i troppen. Hjemmelaget hadde en fin periode etter de hadde møtt KI, HB og Vikingur uten å score i runde 2-4, men nå går de atter en gang inn i en rekke med toppkamper. Dette har de store problemer med, laget skal egentlig være et fint lag i Færøysk målestokk, men det er noe som ikke stemmer helt i toppkampene. I den første rekken klarte de knapt å skape en målsjanse, mot HB i forrige runde før pausen var de ikke like tannløse, men tapte fortsatt 1-0. Klaksvik på sin side har stort sett gått fra seier til seier, og det er som tidligere nevnt kun Vikingur som er i nærheten av å matche dem pr nå. Noe som er et fint steg. Klaksvik er et svært godt drillet fotballag, og det er bare positivt at noen lag klarer å henge med, dette mener jeg øker nivået. B36 er dessverre for dem ikke et av lagene som klarer å henge med. Dette blir en svært tøff test for Dan Brimsvik og hans lag, det endte 0-0 på Gundadalur i fjor, sitter med en følelse av at det er ikke stort bedre ting å håpe på denne gangen heller. Klaksvik har kun ett baklengsmål til nå, godt drillet og matcher seg nå opp mot europacupen. 
Denne kampen kommer Klaksvik til å styre, B36 legger seg lavt i banen tradisjonelt i disse kampene. Kan ikke se svært mange andre kampbilder egentlig. 

Rundens nest siste kamp er NSI Runavik som tar i mot Harbour Football Club, eller HB som de ofte kalles. 
Hjemmelaget har nylig avsatt treneren Todi Jonsson, noe som virker litt rart etter to strake seire i serien, samtidig kan man snu litt på det å si at det ikke hadde vært rart om dette skjedde etter kampen mot AB. De gode nyhetene for NSI er at deres beste spiller i starten av sesongen Jørgin Nielsen er tilbake, han returnerer etter salget hans til Østers i april. Hjemmelaget ser ut til å ha våknet litt etter den tidlige marerittstarten, de har klatret til midten av tabellen og er ikke så langt unna en Europacuplass for øyeblikket.
Seier her så vil de faktisk være kun 4 poeng bak HB på 3.plass. 
En annen nyhet om NSI er at dansken Kristian Andersen ikke lenger er med i klubben, jeg så han i det omvendte oppgjøret og synes han så meget frisk ut, men det har vel ikke passet helt, og det har heller ikke passet profilen med unge Færøyske spillere. 
Lykke til videre Kristian :D 
HB på sin side er ferske fra en seier i Slagid um Havina, og den nye treneren Savic har fått en fin start på sin tid i HB. Tre strake seire en i cupen og to i serien har fått laget opp på 3. plass. Det er nok fortsatt en del å jobbe med, samtidig har det vært litt småskader her og der på nøkkelspillere. Finner Adrian, Ari, Daniel, Dan med flere godt gammelt slag så kan det bli en fin sommer og høsten, og den gode starten inn mot høsten kan fint starte mot et NSI lag man ikke vet helt hva man kan forvente av. 
Litt vrient å si hvilken type kamp dette blir, men blir det noe av det man så i Havn i 2. serierunde kommer NSI til å vente litt på overganger, mens vi får se offensive relasjoner og spill gjennom midten fra HB.

Rundens siste kamp er kampen mellom 07 Vestur og AB. To lag som har tatt de poengene de må ta i løpet av sesongen og ligger dermed med god avstand ned til nedrykksplassen i ligaen. 
07 Vestur har ikke spilt mange hjemmekamper i år, men de har vært svært gode hjemme. De gav Vikingur tøff kamp i premieren og slo NSI relativt komfortabelt hjemme. Til nå har det vært litt opp og ned, men i det store bildet er det veldig godkjent å ligge midt på tabellen. Det mener jeg personlig i alle fall, for dette er en klubb som ikke helt har klart å etablere seg på øverste nivå. 
AB på sin side er uten Bagge som ikke lenger er en del av klubben, foreløpig er det ikke satt en ny trener, men Jonas Dal har rollen nå som både trener og sportssjef, en rolle han ikke har lenger enn til 1. August da han reiser til Danmark. 
AB har på banen egentlig fått en nær perfekt åpning på sesongen, de taper sjelden mot lagene rundt seg, pluss at de har det i seg med å prestere mot lagene fra toppen også. Det er det eneste laget som har scoret mot KI, jaja de tapte 6-1, men de scoret et mål ingen andre som kan si det foreløpig. 
AB kommer til å invitere 07 Vestur til å styre spillet, blir spennende å se om gjengen fra Vagar takler dette. De har kvalitetsspillere, men kvalitetene til de kjappen kantene kommer mer frem når de få ligge litt å vente. 


Det blir en spennende runde! Dette er en runde som blir enormt viktig for B68 og Skala, det er kanskje den kampen med størst konsekvenser for begge lag. 
Det er toppkamper, det er bunnkamper. Tv kampen på Ras1 er NSI - HB, kanalen ligger inne i appen som vanlig, men regner med den kommer til å forsvinne til kampen da den kun er tilgjengelig for betalende kunder.
Kamper kan kjøpes som alltid, det er litt dyrt, men det er alltid mulig.
Dette er befestet i forbundets regler at Færøysk fotball alltid er tilgjengelig uavhengig av hvilket land man bor i. 

Takk for nå så leses vi siden! 
Har du spørsmål, innspill og alt det, ikke nøl med å ta kontakt på twitter eller annet kontaktinfo :D 
Ønsker deg en strålende dag og god helg :D 
Føroyarframa 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler