Bodø/Glimt - Klaksvik

04.07.2022, 13:13

Det er endelig klart for å lade opp til E-cup i klubbfotballen, og tenk at vi fikk et norsk færøysk møte! 
For redaksjonen (Eller meg da) så er jo det bare helt fantastisk for å bygge enda flere broer mellom Norge og Færøyene. 
Bodø/Glimt er første hinder i veien mot et gruppespill for Klaksvik. 
Det er ingen tvil om at dette blir steintøft for serielederne fra Færøyene. Klaksvik er uten tvil det laget som er nærmest eliteserie nivå fra Færøyene for øyeblikket, om det hadde klart seg i eliteserien er vanskelig å si, det hadde kanskje ikke vært helt umulig, men slik jeg ser det så ville det vært en helt annen hverdag og tilnærming. De er vant med å dominere kamper og pøse på med folk i angrep, doble på kant med Patrik Da Silva og Jesper Brinck, samt presse høyt da de nok er det best trente laget i serien, ville man kanskje gått over til å være det 13-14. best trente laget i ligaen. 
Glimt og Klaksvik er ikke helt ulike i stilen i hjemlig serie, ønske om å ha ballen i laget og være offensive og målrettet fremover. 
Dette kommer ikke Klaksvik til å gjøre i like stor grad i dette dobbeltoppgjøret. Klaksvik har de tre siste kampene lagt seg litt bakpå mot B36, HB og NSI, med litt vekslende hell, men dette er noe de har forsøkt på i en forberedelse på disse kampene mot Glimt. 
Å si at det har gått dårlig er en overdrivelse, for de ha tatt 9 poeng av 9 mulige, men mot NSI kom de under 2-1 mye på grunn av de la seg litt lavere i banen. 
Det er enkeltspillere som har kvaliteter i begge lag, for å ta Bodø/Glimt sine mest markante først så er dette kapteinen Ulrik Saltnes, Ahmal Pellegrino om han er skadefri og det jeg har sett så liker jeg godt Brice Wembangomo. 

For å begynne med Ulrik Saltnes vil jeg trekke fram han som en leder i laget, drivende god med ballen, og kommer ofte på dype løp i boksen. Da er det viktig for Klaksvik å plukke opp hans løp inn i mellomrom. Saltnes viser også at han har gode avslutningsferdigher. En mann å passe på. 

Ahmal Pellegrino, måltjuven som har vokst og vokst etter han fikk sin nye rolle som venstrekant i 4-3-3, han var en brukbar spiss i Obos-ligaen for Mjøndalen, men hans kvikke bein og gode høyrefot har gjort at hans "skjær inn fra venstre" scoringer har blitt et varemerke. Finner han de rette rommene bar backene til KI kan dette føre til flere 100% sjanser og da kan han score på ett og to mål. 

Brice Wembangomo, høyre og venstre back med stor fart og driver alltid fremover. Jeg nøt det jeg så av Brice på utebane mot Celtic tidligere i år, etter dette har nok prestasjonene variert litt, men på sitt beste er han nesten umulig å stoppe når han driver fremover, med sin høyrefot tar han med seg ballen innover i banen som gir stor plass i sidekoridorene for Glimt. 

Klaksviks mest markante spillere er ofte de offensive spillerne, her vil jeg trekke frem Mads Boe Mikkelsen, Arní Frederiksberg og Jakub Biskopstø Andreassen. 

Vi begynner med Mads Boe Mikkelsen, kom til KI foran sesongen og karrieren har skutt fart hos de kongeblå, han har fått landslagsplass og er nylig kåret til liganes beste dribler. Kan skape problemer for et hvert forsvar som venstrekant, er god til å lese spillet framfor seg og vet når han skal utfordre og når han skal spille ballen fra seg. 

Arní Frederiksberg, det går ikke an å ikke like Arní. Mannen med ligaens beste venstrefot, kan slå cornere, frispark samt treffe en lyktestolpe fra 100 meters avstand. Han er kanskje ikke den raskeste og sterkeste, men har vist i tiden sin i KI at han kan score fra hvor som helst, mot hvem som helst og når som helst. 

Så tilslutt er det kaptein og landslagsspiller Jakub Biskopstø Andreassen, midtbanespilleren har et knallgodt skuddbein som brukes ca 3 ganger i året. Men han er også en rytmespiller som har ro med ball og finner ofte spillere som Mikkelsen og Bjartalid i mellomrommet. Stor og kraftig som kan ta opp kampen med andre fysiske spillere. 

Jeg er veldig spent på disse kampene her, jeg tror Glimt går videre, så gode er de at Klaksvik er vel egentlig ikke helt en målestokk, men siden 2020 da Færøysk fotball gjestet norkse skjermer så har klaksvik hoppet 3 lange steg i fremgang, dette er det beste færøyske laget vi noen gang har sett la det ikke være noe tvil om det. Klubben er også ambisiøs og vil ut i gruppespill allerede i år. Det er kanskje hårete, men se bare på Lincoln Red Imps fra Gibraltar som plutselig fant veien inn til et gruppespill. 
Mitt første tips er at glimt avanserer til runde 2 med tomåls margin. 
Glimt vinner 3-1 på aspmyra og det ender 1-1 på Djupamyr. Sånn da er det bare å cashe inn de 600kr du muligens kan vinne på et slikt spill. 
Nei ikke gjør det. Du vet hva du gjør da, spill på det så har du tapt 50kr :P 

Vi sees på Djupamyr da vel? 
Ha en god dag, bye bye <3 
 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler