Tyrkia kom på besøk til Færøyene og Tórsvøllur. Dette blir nok en kveld ingen på Færøyene glemmer med det første.

Teitur Gestsson
Gilli Rólantsson - Heini Vatnsdal Gunnar Vatnhamar - Viljormur Davidsen
Joannes Bjartalid - Sølvi Vatnhamar - Jakub Andreassen - Rene Shaki - Meinhard Olsen
Joan Símun Edmundsson

Assistent Eli Hentze sa til kvf før kampen at man gikk for den formasjonen da man forventet å ligge litt lavere i banen enn mot Litauen på torsdag.
Men den lave kamplanen tror jeg ble skrotet allerede etter myntkastet. Kaptein Davidsen tok ansvar og gikk for å ha vinden i ryggen i første omgang. En skikkelig genistrek (eller bare flaks som vant myntkastet). Færøyene gikk offensivt ut og presset Tyrkiet høyt i banen.
Færøyene var marginalt det beste laget i første omgang. Det ble ikke skapt så veldig mangen sjanser, Meinhard Olsen hadde en avlsutning på mål, og Tyrkerne hadde en ball i nettet, men ble etter en VAR-sjekk avblåst for Offside.
Jeg satt personlig med en positiv følelse etter første omgangen, en god omgang, men om man klarte å skape litt mer kunne dette faktisk gå veien.
Samtidig skal man passe seg, det er et kampbilde man har sett før, Færøyene ypper seg i første omgang, men går litt tom for krefter utover i 2. omgangen. Kanskje spesielt mot disse lagene som er seedet 2. og 3. pot typ.
Men Færøyene var klart de mest motiverte, spilte uten press i høyt press, og Tyrkerne så litt umotiverte ut. (Det skal ikke ta noe ifra prestasjonen til Færøyene, langt der ifra!)
Etter 50 minuttter kom Færøyene rundt på høyresiden, Sølvi Vatnhamar slår inn. Viljormur Davidsen har tatt turen i boksen og brenner til. Ballen går via en tyrkisk forsvarer og inn bak en utmanøvrert Tyrkia-keeper.
Drøyt 10 minutter senere spiller Jakub Andreassen gjennom en deilig pasning til Joan Símun Edmundsson som sender ballen i det lengste hjørnet. 2-0 etter timen!
Like etter den andre scoringen gjorde Tyrkia et trippel-bytte. Helt tydelig ikke fornøyd med kampen til nå.
Tyrkia spiste seg mer og mer inn i kampen, men var sjelden veldig farlig og fireren bak hos Færøyene forsvarte seg meget godt helt til det 88 minutt.
Da fant Tyrkia en åpning og reduserte til 2-1.
Nærmere kom de aldri, men det var fryktelig intense sluttminutter.
Sluttsingalet gikk, og trener Håkan Ericson stupte kråke i jubelscenene før han hadde en gruppeklem med sine trenerkolleger.

I intervjuet etter kampen avslørte Håkan Ericson at spillerne selv sa de fikk energi av å jage høyt i banen å stresse tyrkia. Dette mestret de fantastisk! En meget glad og stolt trener. Han selv sa det var det definitivt største resultatet under hans ledelse.

Kan ikke få sagt nok hvor stolt jeg er av det Færøyske landslaget etter denne kampen og egentlig i hele denne nivå C runden av Nations League. De 4 siste kampene er uten tap, 0-1 tapet mot Luxembourg på Tórsvøllur er en blanding av surt, og et resultat av to røde kort. Bortekampen i Tyrkia tapte man 4-0, et helt annet lag enn de som gjestet Havn søndag kveld.
Dette var helt utrolig! Og det blir i likhet med dobbeltseieren mot Hellas i 2014 og 15 lagt merke til internasjonalt.
En annen positiv ting med resultatene i Nations League er at man er blitt 4. seedet i trekningen til neste EM-kvalik.
I en gruppe med 6 lag betyr dette at man kan få både Malta og San Marino i sin gruppe. Kommer man til EM med 12 poeng?
Neppe, men de har vist at de kan bite fra seg mot bedre lag som kan gjøre at man kanskje er nærmere et mesterskap en noen gang.

So aftur ein gongd, hjartaliga til lukku øll Føroyingar! Hetta var orduliga stuttligt at hyggja eftir!

Del artikkel: Del på X