Tabelltipping 2023. Leverer Faeroyskball fasiten?

22.02.2023, 09:47

God dag kjære leser. 
Det er på tide å tippe tabellen. Det er aldri en enkel oppgave, man går i diverse feller på veien, overvurderer/undervurderer spillere og lag, men man bretter opp ermene og prøver igjen året etter. 
I år er ingen forskjell jeg skal tippe tabellen som aldri før.
Innlegget blir ikke nødvendigvis så veldig langt, men tabellen skal tippes og det er bare å sette igang. 

10. Plass - Tvøroyri Boltfelag. 
Nyopprykkede tradisjonsklubben TB blir nummer 10 i år. De har en tynn tropp, strategien fra tidligere år om å hente inn drøssevis med utlendinger ser ut til å være lagt på is, og det er snakk om å satse på de yngre spillerne. Dette er positivt og jeg skal være den første til å si at unge lokale er bedre enn en 35 år gammel import uten motivasjon. Så spørs det kanskje på kvaliteten til disse unguttene. Mot slutten av forrige sesong sluttet de også å vinne fotballkamper og endte som nummer 3 i 1. Deild. Det blir et tøft år for TB. 

9. Plass - Ittrottfelagid Fuglafjardar 
Ofte så tenker jeg at det kan være litt latskap å tippe de to nyopprykkede lagene på nedrykksplass, men i dette tilfellet så synes jeg de andre lagene ser sterkere ut. IF hadde et godt fundament i 2020 og våren 2021, så tok de valget om å selge Uros Stojanov og Filip Djordevic. Det endte med nedrykk. De kom som ventet rett opp igjen. De har ikke gjort som AB i fjor ved å hente inn en helt ny ellver. De har beholdt stammen i laget, men tror dessverre ikke det er nok. Fasalitetene er bra med nytt klubbhus/hall, og jeg tror det er fullt mulig for IF å kunne etablere seg over tid, i likhet med TB satser også IF på unge spillere. 

8. Plass - Argja Boltfelag
AB nådde sitt store mål forrige sesong, de sto i divisjonen og kan bygge videre på dette. Kampen mellom 5-8 plass ser jeg på som svært åpen. Tror ikke det er stort som skiller lagene. AB har vært litt mer nøktern med investeringer på spillermarkedet i år. Det skal være nok til å stå i divisjonen i år også. 

7. Plass - EB/Streymur 
En klubb som har imponert med de senere år. I år spår jeg en liten nedtur for dem. Det er mest fordi treneren Jakub Martin Joensen har forlatt klubben. De har beholdt de fleste spillerne fra i fjor og gamle treneren Sigfrid Clementsen er den nye sjefen. 
Jakub Martin hadde bygget et godt lag over tid, de har alltid fått ros for å spille på samme måte mot topplag som mot bunnlag. 7. plass er nok en nedtur sett mot 5. plassen i fjor. Tegnene jeg har fått har vært at EB/Streymur ikke vil innvilge veldig med midler til nye spillere. Det kan man også se på overgangene som EB/Streymur har gjort. De har hentet inn to spillere fra Vikingur 2. 

6. Plass - 07 Vestur 
Michael Schjønberg har fått et helt år i 07 Vestur nå. De ble nummer 7. i år tror jeg på et lite hopp på tabellen. Uros Stojanov kommer inn som en slags erstatter for Mads Borchers, Magnus Holm Jacobsen kommer fra B36 og bør være en kjempeforsterkning. Det er tydelig at de har ambisjoner i Vagar. 

5. Plass - B68 
Best av de nest beste eller enn E-cup kandidat? B68 så ferdig ut på slutten av Össur Hansens regime. De hadde tapt 8 strake kamper, og Össur valgte selv å gå. Inn kom tidligere B36 trener Jakub á Borg. Han tok med seg noen gamle kjenninger blant annet Hugin Samuelsen, vinteren har vært nokså lik. Alex Mellemgaard og Ragnar Samuelsen kommer fra Havn. Fundamentet som er lagt er godt, de er i stand til å score masse mål. Det kan bli en gøy sesong i Toftir. 

4. Plass - B36 
På papiret har B36 et godt lag for Betri Deild. De mangler kanskje en toppspiss, utover dette er det godt med kvalitet. Jann Benjaminsen har kommet hjem fra livet i Ulsteinvik og er en klar forsterkning. Så spørs det om Dan Brimsvik kan få noe ut av dette mannskapet. Det har vært nedgang i prestasjonene de siste 2 sesongene for den hvite delen av Tórshavn, nå er det tid for å vise utvikling for Dan Brimsvik. Hvis ikke er jeg "redd" for at de må ha et nytt prosjekt. 

3. plass - Vikingur 
Gamle gutter, ungutter, alle har levert de siste årene. Nå har gruppen også seierserfaring etter cupseieren i 2022. Vikingur har drøssevis av talent som de er svært glad i å få frem. Noah Mneney har reist til Norge, kun Poul Kallsberg har kommet inn. De kommer nok ikke til å kjøpe noen spillere, og lagene over ser svært sterke ut. Vikingur kommer til å spille flott fotball og presse høyt i år også, men tror ikke det blir mer enn bronse i 2023. 

2. Plass - KI. 
Auda Magne. Tipper KI på 2. plass i 2023. Dette handler mest om hvor optimistisk jeg på vegne av et E-cup eventyr for KI i 2023. De har den fordel av å spille CL kvalik til å begynne med og kan droppe ned et nivå om de skulle ryke i CL. De var nær ved en Play-off mot Skhupi fra Nord Makedonia i fjor, men ble slått på straffer av Ballkani. 
En heldig trekning i kvalikrunden vil gjøre underverker for mulighetene i Europa, men det vil bli en svært intens høst. De trener godt og kan godt vinne, men skulle de havne i Conference League så tror jeg dessverre for KI at det går utover ligaformen. 

1. Plass - HB. 
Den røde delen av Tórshavn skal slå tilbake. De har vist at de mener alvor. Viljormur Davidsen, Mikkel Dahl, Mads Borchers og Samuel Chukwudi er alle spillere som har store kvaliteter. 
Dali Savic har etter mitt syn hatt en positiv effekt på HB også, de spiller ganske fin fotball, og har endelig fått en storscorer i Mikkel Dahl. Etter to "mellomsesonger" etter HB standard er det på tide å komme seg tilbake på topp. 


Husk at du kan melde deg på tippekonkurransen på twitter. Skriv tabellen du tipper før sesongen begynner. Den som er nærmest fasiten får en premie ved sesongslutt. 

Vi tar tabellen en gang til i riktig rekkefløge. 

1. HB
2. KI 
3. Vikingur
4. B36
5. B68 
6. 07 Vestur
7. EB/Streym
8. AB 
9. IF 
10. TB

Ha en strålende dag og lykke til! :D 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler