Reisebrev, 0-0, 0-0 og 0-0

15.07.2023, 11:56

10. Juli vendte nesen mot Færøyene igjen. Et drøyt år etter sist gang. 
Denne gang var fokuset Europacup for Færøyske klubber, men selvsagt også slappe av og nyte ferien. 
Det skulle vissnok vise seg å være en litt småtrøblete første dag på Færøyene. 
Widerøes rute WF290 tok av fra Flesland, jeg fikk flashbak fra forrige tur. Det var ikke mulig å få kaffe på flyet grunnet tekniske problemer med varmtvannet. Slikt kan slevsagt skje, men når jeg ser tilbake var der starten på en rekke tekniske svikter den dagen. 
Vi landet på Vagar og skulle finne leiebilen som var plassert over veien. Da vi endelig kom oss til bilen i regnet klarte vi ikke åpne bagasjerommet. Latterlig, knappen var på bilnøkkelen, men vi knotet i 2-3 minutter før vi fant dette ut. 
Bilen er en Honda fra 2010, den har nok sett sine bedre dager, men den kjører godt. Turen til Klaksvik tar drøyt 1 time og 20 minutter. Over fjellene var det tåke og regn kombinert med en dårlig vindusvisker. Bilen tok oss fra A til B, vel fremme i Klaksvik finner vi får leilighet. Eieren av leiligheten er firmaet Kalendarin. En av de 4 er ingen ringere enn Jóannes Kalsø Danielsen som er høyreback på Klaksvik i tillegg har han også spilt en del landskamper. Vi ble tatt svært godt i mot av Jóannes, Steinbjørn og familie. Det vi ikke ventet da vi kom var at strømmen selvsagt hadde gått den dagen, noe som aldri hadde skjedd før. Strømmen kom og gikk litt, kjøleskapet var varmt dette fikset Jóannes 21:30 kvelden før han skulle spille kamp mot Ferencvaros. Så etter en lang dag var strømmen tilbake og vi var alle klare for å endelig slappe av på en deilig ferietur. 
Må forresten nevne i farten at alle som var her og tok i mot oss var helt fantastisk, det kan vi alle 4 reisende skrive under på. 


Så var det tid for å oppsummere kampene. Først ut tirsdagens kamp KÍ - Ferencvaros. Klaksvik og trekninger de siste to Champions League årene Bodø/Glimt i 2022 og Ferencvaros i år. Jeg skulle ta med min lillebror/Stebror på kampen, hans aller første fotballkamp. Vel inne på kortsiden forteller jeg om alle nordmenn som var aktører og hvem som ikke var aktører. Klaksvik har Vegard Forren, Sivert Gussiås, Markus Olsen Pettersen, Luc Kassi og ikke minst en norsk treneduo i Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad. Ferencvaros på sin side hadde kun med seg Kristoffer Zachariassen til Klaksvik. Tokmac Nguen og gamle moldespilleren Henry Wingo var ikke med til kampen. 
Kampen startet som en stillingskrig uten de helt store sjansene, KI startet presset sitt på egen halvdel i store perioder før de satte inn et lite sjokkpress innimellom. KI fikk mange dødballer gjennom kampen, Arni Frederiksberg hadde ansvaret for lange innkast og alle hjørnespark. Flere av disse var svært effektive og gode. I førsteomgang hadde KI tre store muligheter på dødball. Heini Vatnsdal headet like utenfor, Vegard Forren dro fram en kjemperedning fra keeperen til Faudi og Luc Kassi fikk til en avslutning fra spiss vinkel som dessverre gikk i nettveggen. De kongeblå fra nord gikk av til pause til stående applaus. De hadde gjort en kjempeomgang og det virket som alle var svært fornøyd. Det var ingen tvil, her var det muligheter til å vinne kampen. 
2. omgang var noe jevnere, det gikk lengre mellom de store sjansene. Det var en stor til begge lag, ironisk nok ble begge sjansene avsluttet av en og samme KI spiller. Jepp det var husverten Jóannes Kalsø. først etter drøyt 80 minutter satte han kontrollert foten til å lagde en corner til Ferencvaros etter et lavt innlegg som garantert hadde blitt satt i mål om ikke han hadde fått ballen utenfor. Et par minutter senere spiller KI seg fint ut på venstre. Jóannes har funnet seg en plass på 13 meter ved venstre stolpe og får så godt treff han kan få med feil bein. Dessverre for KI treffer den hodet på en Ferencvaros spille og det hele ender målløst. 
Klaksvik kan være svært stolt av prestasjonen, det var til og med folk som sa at dette var det største resultatet i historien, med tanke på prestasjonene til Ferencvaros i Europa de siste årene er jeg ikke langt unna å være uenig i det. 
Det endte 0-0, det er alt å spille for i returoppgjøret på en stadion som tar 20 000, et stykke unna de 1009 som var tilstede på Djupamyr tirsdag 11. juli. 
Returen spiller onsdag 19. Juli. 


Onsdag var det klart for ny kamp. Dagen ble først en familiedag i Tórshavn med en tur i sentrum for å se på havnen og fyret blant annet. Middag ble buffet på pizza67 en lettvindt middag men absolutt verdt det, min lillesøster på 11 ønsker å dra dit igjen så vellykket må det ha vært. 
Tid for kamp, B36 tok i mot Paide fra Estland. Paide og B36 kom like langt i forrige utgave av Conference League. Paide hadde også nettopp fått seg en ny trener og har ikke tapt siden han tok over. 1-4-0 er hans statistikk. Så om B36 var små favoritter før kampen, var de ikke så store favoritter at dette skulle bli en walk over. 
De hvite tigerne fra Torshavn åpnet best og skapte et trykk mot Paide i spesielt de første 20 minuttene. Etter det jevnes det noe mer ut, noe av grunnen er slurvete avleveringer av B36, ved vending av spill er ballen for høy, ved kortere pasninger er kvaliteten litt svakere. Paide kom for å stenge, dette klarte de nok så greit og atter en gang er det på dødballer B36 må skape sine målsjanser. 0-0 til pause var fasiten. 
2. omgang startet som den første, B36 har et lite ekstra gir og kommer i flere gode posisjoner uten å finne nettmaskene. Taufee Skandari som er afganistansk landslagsspiller er nok beste spilleren på banen og har kreative evner, men atter en gang er B36 slurvete i pasningspillet så det kommer lite ut av åpent spill. 2-3 ganger lykkes de med å spille seg inn i boks, men sjansene uteblir i åpent spill. Nærmest var de på to hjørnespark, den ene ender med en redning på strek etter en heading av Isak Jonsson, den andre heades like utenfor av Sonni Nattestad. 0-0 for 2. gang på 2 dager. Og i motsetning til tirsdagens kamp var det ikke like mange blide og fornøyde folk som gikk fra stadion. 


Torsdag var det to kamper, en i utlandet. For å kvittere den ut endte den 2-1 til Inter d´Escaldes, utgangspunktet er helt ok, kampen ble spilt på gress i syden så det er mulig at Vikingur kan få opp dampen litt i spillet sitt hjemme på Færøyene. 
Den andre kampen var HB - Derry, det er vel kanskje bred enighet om at HB har fått den tøffeste trekningen av lagene som skal ut i Conference league med irsk motstand som står litt dårlig til Færøysk da det er en fysisk og kvikk fotball. HB begynte kampen på Tórsvøllur best. Dansken Mads Borchers imponerte meg med sin fysikk feilvendt og evne til å få flyt i spillet fra trange situasjoner. I den gode perioden hadde HB et skudd i stolpen. Nærmere kom ikke HB. Derry spiste seg inn i kampen mer og mer. I 2. omgang er det Derry som styrer. Det sier sitt når Bjarti Mørk blir banens beste HB spiller med flere redninger i 2. omgang. 


Etter 3 hjemmekamper uten baklengs om du er glasset er halvfullt person eller 3 hjemmekamper uten mål om du er en glasset er halvtomt person så må det sies at det å ha vært på alle disse kampene har vært knall, å endelig få se klubbene i aksjon. Utgangspunktet er nå at ingen har med seg en fordel til bortekampen, alle må score for å kunne komme videre. KI får 4 kamper uansett i Europa, av de andre er jeg egentlig veldig usikker, HB ser ferdig ut ettersom de slet såpass på hjemmebane. B36 har greie muligheter fordi at Paide ikke akkurat er et fyrverkeri av et lag som feiler andre lag av banen. Vikingur har en jobb og gjøre, men Sølvi Vatnhamar reduserte, en svært viktig scoring. 
For å være skikkelig fornøyd vil jeg helst ha 2 av 3 videre i Conference, kanskje er det for mye å be om, men jeg satser på at det første målet kommer neste torsdag. 


Ha en riktig fin Lørdag og god helg. 
Mvh
Din venn
Faeroyskball  

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler