Faeroyskball - Intervjuserie - Thomas Rømo Lillo (B36)

07.02.2024, 12:15

Bloggen gjør comeback. For første gang på 207 dager kommer det en liten sak herfra. 

Jeg har tatt fram telefonen å tatt en prat med B36s nyærvervelse Thomas Rømo Lillo. 


Thomas avbildet i Hødd drakt 2022. 

26 åringen fra Langhus tok over nyttår valget om å flytte til Færøyene, hvorfor det? Hvordan har starten vært? Hvilke ambisjoner har han for sesongen? 

I oppholdet til Thomas har det så langt vært svært mye vær som moder natur har bydd på, men han ser veldig frem til året her og mener at været det er en del av opplevelsen med å være på Færøyene. 


Hei Thomas, hvordan er formen om dagen? 
- Den er fin den,
Klar for en liten prat? Dette er ikke noe farlig, kun hobbybasis
Det er helt i orden, det blir kjekt dette her. 

Thomas som nevnt har akkurat flyttet til Færøyene, jeg lurte på hvordan en slik mulighet dukker opp. 
- Det er en sammenheng av flere ting, sesongen i Hødd gikk som den gikk, men en tidligere lagkamerat Jann Benjaminsen dro hjem hit før forrige sesong, han er interessert i å vinne noe her borte, en veldig seriøs type så han lurte på om jeg kunne tenke meg å komme bort hit. Deretter så har trenerne sett litt på meg å gitt grønt lys for meg så da kom jeg hit. 

Hvor viktig har Jann vært i prossesen her? 
Han har vært en veldig viktig del av at jeg kom hit, jeg kjente ikke noe særlig til Færøysk fotball før jeg fikk nyss om interessen. Jann har snakket varmt om ligaen og det blir automatisk litt lettere når man kjenner han fra før. 
Utover det så har Jann hjulpet meg masse, alt fra flytting til bankkonto som har vært litt utfordrene å sette opp, dette har Jann hjulper meg mye med. 

Thomas synes også generelt at alle han har møtt til nå på Færøyene har vært svært imøtekommende og hyggelige. De legger om språket på et blunk om de ikke forstår hverandre helt, og han føles seg svært velkommen til nå på øyene. 

B36 skal spille i europa til sommeren, hva tenker du om det? 
Det gleder jeg meg veldig til, det er ikke mange som får muligheten til å spille slike kamper, så dette har vært et stort trekkplaster for min egen del i valget jeg tok med å komme hit. Det spiller ikke så stor rolle for meg hvem vi møter, jeg bare gleder meg enormt til å få spilt kampene. 
Jeg følger opp med å spørre om han tror dette kan gi han et løft i norske øyne også og kanskje havne i eliteserien dersom han presterer godt. Som fotballspillere flest svarer han 
- Det kan man alltidst spekulere i, men først og fremst skal det spiller masse fotball i 2024, så jeg kan ikke tenke på det nå. Det er en kamp av gangen og dag for dag som gjelder, prestere best mulig der man er. 

Vi er også nødt å snakke litt om treneren, Dan Brimsvik, en trener som er midt i 30 årene, går inn i sin 4. sesong som trener for B36. 
Hva er inntrykket om han så langt? 

- Når har jeg bare vært her i noen uker, så fotballtreneren Dan kjenner jeg ikke så godt enda, men menneske har jeg fått et utrolig godt inntrykk av. Han har i tillegg til Jann vært en stor del av den gode mottakelsen jeg har fått her. Jeg har allerede hatt kjæresten min over på besøk, og i den prosessen var det svært mye vær og vind som utsatte reiser, i den forbindelse var Dan helt fantastisk, rignte rundt og ordnet opp slik at vi kunne få hentet henne på flyplassen og ta henne også godt i mot. 
Som trener så tror jeg han er flink til å skape et seriøst treningsmiljø, det er vel det inntrykket jeg har til nå.
Troppen er ikke helt satt enda, så jeg regner med at Dan kommer til å skru opp noen eksta hakk når troppen er satt. 

Det siste spørsmålet mitt handlet om den tradisjonelle "pingvin kaffi" på B36 huset, dette er en greie på Færøyene hos flere klubber der trenere og spillere treffer supportere, frivillige og andre til en prat på klubbhuset. 
Dette har ikke Thomas vært med på enda, men dersom det stemmer er dette noe han gleder seg til å stille opp på da han ønsker å bygge relasjoner til folk i og rundt B36 miljøet. 

Mitt inntrykk er at Thomas i alle fall er en spiller som har hodet på rett plass, for B36 sin del kan han fort være en som er med å sette standarden for seriøsitet og fokus på trening. 
Igjen så vil jeg takke Thomas for praten, det var svært hyggelig. 
Saken/intervjuet er kanskje langt fra profesjonelt, i alle fall lengre unna profesjonalitet enn det de Færøyske klubbene i Betri Deild er p.d.d 
Men takk for at du leser og følger med, det setter stor pris på. 

Personlig fikk jeg møte Dan såvidt på mitt første Færøyene besøk i 2022. Ren tilfeldighet, men du ser tydelig at utenlandske fans dukker ikke så ofte opp på huset. 

 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler