Hårete løpemål 50 - før - 50!

01.06.2022, 23:37

AnnonseDenne artikkelen inneholder produkter eller tjenester som bloggeren har fått sponset eller tjener penger på.

Hei, jeg er treningsidiot på 45 som har begynt å løpe. Nivået er svært lavt - likevel synes jeg det er en givende måte å trene på. Det  er kanskje derfor til inspirasjon for dem som vil komme i gang med å trene, da man fort kan se bedring og fremgang.

Trening gir en slags indre ro og mening som gir en positiv boost for meg. Etter mange timer på asfalten slo det meg at jeg skulle sette meg et enda mer hårete mål for løpingen. Det har alltid fascinert meg med lange løp, og det har ikke blitt noe mindre inspirasjon etter at jeg oppdaget hvor elleville folk egentlig er. De løper ultra, sykler endeløse mil og svømmer i iskaldt vann. Jeg har satt med et hårete mål 50 - før - 50! Kan jeg klare det? Og ikke minst, vil du være med?

 

 


Litt om forhistorien


 

 

Jeg har ikke tenkt å bli en triatlet, og holder sykling og løping på et relativt middelmådig nivå. Da en kollega spurte om vi skulle ta med joggeskoene på jobb i 2020 ble jeg fort bitt av basillen. Fram til da trodde jeg at jeg var i relativt god form, med sykling som den store interessen. Å sykle var noe som jeg hadde drevet med siden 2009. Mine beskjedne meritter på sykkel er:

  • 3xDen Store Styrkeprøven (09,10,11) Trondheim-Oslo
  • 2x Lillehammer-Oslo (18,19)
  • 2xGjøvik-Oslo (16,17)

Noen småritt her og der, slik som Kråketråkken, Tour de Frøya og Bergstadsrittet. Prøvde meg ett år på Birken også, noe som ble en langtekkelig affære. Men jeg kan tenke meg å prøve igjen en dag.

Så tilbake til mitt nye hårete mål; nemlig å løpe 50 km før jeg fyller 50! Med det mener jeg selvfølgelig 50 km fra start til slutt, og da har jeg også tenkt å klare det på under 5 timer. Men før dette må jeg klare å fullføre noen løp, slik som årets store begivenhet, halvmaraton. 

Da jeg begynte å løpe i 2020 var det vanskelig å løpe kontinuerlig mer enn noen hundre meter før jeg måtte ta pauser. Snittfarten lå på rundt 7min/km, og det klarte jeg kun i noen få kilometer av gangen. Noen år senere er formen blitt noe bedre, men likevel hadde jeg sett for meg at det skulle være enklere å få framgang. I dag er situasjonen mye smerter i hofte, ankler, fotblad også videre. Jeg løper mellom 10-20 km per uke (for tiden) og sykler mellom 100 - 200 km/uke. Det meste jeg har løpt på en uke er foreløpig rundt 50 km! 

Når man blir hektet på noe, så er det godt å se at man ikke er alene. På Strava lastes det ned treningsøkter titt og ofte, og det er utrolig å se hvor mye energi folk har til å trene. Så mye tid har jeg ikke til overs, men det er også greit. 

2021 sesongen endte med ca. 1000 km løping. Jeg satte meg som mål å doble dette i år, men ser at det blir svært vanskelig. Jeg bruker mye sykkel, da dette gir meg mindre vondter og variasjon i treningen. Om jeg så klarer 1000 km i år også, skal jeg vel være fornøyd. Hva er dine mål? Hvilke utfordringer har du? Hvor mye tid legger du i treningen?

Vel jeg har noen år igjen før jeg må begi meg ut på denne urfordringen, men i mellomtiden kan jeg jo fortelle dere hvordan det gikk. Her kommer det altså litt om min treningshverdag.

Denne bloggen er produsert av Bård som driver Briljante Gloser (www.bg-tekst.no) som du kan lese mer om her.

 

 

Kanskje du kan få inspirasjon til å begynne å trene du også? Innspill tas i mot med takk.

Del artikkel: Del på X


 #løpe   #trene   #sykle 

Relaterte artikler