Ble hofte/lyske bra etter en uke med øvelser?

16.11.2022, 14:21

Da har jeg fått lagt en ny uke bak meg, og siden sist har det gått litt opp og ned. Jeg skulle ha fokus på restitusjon og øvelser for hifte og lyske. Samtdig hadde jeg vondt på utsiden av venstre kne og venstre fotblad. Det er tydelig at jeg får smerter på venstre side først. 

Jeg gav dere en oversikt (https://bloggi.no/femtiforfemti/35306/hvordan-bli-bra-i-hofte-og-lyske] over hvilke øvelser jeg skulle gjennomføre forrige uke. Planen var å gjennomføre dem 5 ganger i løpet av uken. Fasiten ble 3. Så jeg har litt å gå på når det gjelder gjennomføring, men noe er bedre enn ingenting. Gav det resultater?

Hoften - betydelig bedring

Jeg har inntrykk av at mitt hofteproblem er noe som dukker opp ved belastning over tid. Da jeg tok øvelsene var det ikke noe problem å gjennomføre dem, og siden jeg heller ikke hadde noen andre økter, bortsett fra de vanlige gåturene med hunden, så ble hoften stadig bedre. Den beste øvelsen for hodta synes jeg personlig var å ligge på siden og løfte foten opp vinkelrett. Jeg er usikker på ha årsaken til hofteplagene er, og da jeg leste meg opp på det fant jeg flere typer plager som kan være aktuelle. Hofteplagene er ikke så vonde at de hemmer meg i å trene, selv om det kanskje reduserer kvaliteten noe.

Lysken - vond og tilstedeværende

Det var lysken som verket som plaget meg mest. Det var også grunnen til at jeg ville forsøke å sette litt mer fokus på øvelser for å styrke leddene. Lyskesmerter er ikke farlig så vidt jeg vet, men kanskje plagsomme. Det var også de jeg følte øvelsene virket best på. Det vil si, jeg merket godt at jeg tøyde når jeg utførte øvelsene. Knelende utstrekking var den øvelsen som tok mest, og selvføgelig var mest vond å utføre. Selv om jeg følte at jeg fikk tøyd lysken hver gang, så har jeg likevel smerter i dette området. 

Generelt - trenger mer restitusjon

Det jeg fant ut av denne uka med mindre løpetrening og mer tøying, var at jeg bør legge inn flere slike øvelser. Det er fint, for de kan jeg gjøre i stua, enten mellom arbeid eller bare når det passer seg. Jeg føler at kroppen restituerer langsomt, og selv etter mange dager har jeg smerter og verk i føttene. Dette selv om det er mange dager siden jeg trente. Jeg vet ikke årsaken til dette, men merker meg at verk kan sitte lenge i. Jeg vet også at jeg har lagt ned mye mer trening i år enn på mange år. Det har gjort at jeg sjelden har vært restituert før en ny økt. Jeg har også søvnproblematikk som kan forsinke restitusjon. Derfor er det viktig at jeg lever sunt og er aktiv. 

Har du gode tips til hvordan man resituerer best mulig, ta gjerne kontakt eller legg igjen en melding. 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler