Rutiner - suksessfaktoren til et friere liv

13.09.2019, 23:07

Jeg elsker rutiner! I livet mitt har jeg mange rutiner, noe som betyr at jeg gjør mange av de samme gjøremålene hver dag, også når jeg har ferie og fridager. 

 

Hvorfor, spør du kanskje? Hva i all verden kan være så fantastisk med å gjenta de samme gjøremålene hver dag? Det må jo være både kjedelig, lite kreativt og langt ifra det vi forbinder med frihet!?

Det er nettopp her jeg må argumentere for nettopp dette paradokset, for det oppstår nemlig frihet i kjølevannet av rutiner. 

Først når vanene er godt forankret i meg selv, ja da har jeg skapt rutiner. 

Du har kanskje hørt eller lest om at for å skape en vane er det viktig å gjenta din ønskede vane i minst 21 sammenhengende dager. Ifølge Hal Elrod, forfatteren av The Miracle Morning kommer det også an på type vane, men opp mot 30 dager til en vane er innøvd. Det er vel kanskje her utfordringen ligger for de fleste, meg selv inkludert, å gjenta den ønskede handlingen mange nok ganger til den er innøvd og en del av deg selv. I tillegg kan man lære seg strategier i arbeidet med å skape vanen. For min del har det vært mye prøving og feiling. Jeg har prøvd å innøve vaner, uten at de ble varige. Her tror jeg det handler om at viljen til å komme til målet ikke var godt nok forankret i meg. Å prøve å skape seg vaner og å skal skape seg vaner, er to forskjellige holdninger til arbeidet. Svaret ligger kanskje i spørsmålet: Hva er den EGENTLIGE grunnen for at jeg ønsker denne vanen?  Jeg har også forkastet vaner som jeg ikke kunne utstå lengre. Som røyking, foreksempel. DET gav meg en  frihet for resten av livet mitt<3 

Men nå skal jeg komme til poenget mitt. Så lenge jeg HAR vanen, bruker jeg langt mindre energi på å utføre de gjøremålene som skal til for å oppnå friheten jeg lengter etter. La meg ta et eksempel; mine treningsrutiner. Hver morgen har jeg innlagt tid for trening og øvelser. HVER morgen, uansett hvor jeg er i verden. Uansett om jeg har ferie eller ikke og uansett om jeg ikke alltid føler for det. Jeg har hatt morgentrening i mange forskjellige land, byer, hotellrom og treningsrom. Morgentreningen fyrer for resten av dagen min og den gir meg energi som varer i mange timer. Mitt mantra er rett og slett at jeg skal gjøre meg fortjent til dusjen jeg tar hver morgen.  Hva har det med frihet å gjøre, spør du kanskje da? Jo, friheten er at jeg kjenner på GODfølelsen gjennom hele dagen, uten følelsen av dårlig samvittighet eller følelsen av at jeg MÅ prioritere trening etter jobb. Det hender jo likevel at jeg trener etter jobb eller senere på dagen også, men det kjennes som ekstra bonus om jeg får det til. Treningsvanen er blitt til rutine som gir meg frihet gjennom hele dagen. Friheten kommer også i form av at jeg har tatt KONTROLL over livet mitt, jeg har prioritert det som er viktig for meg. Jeg elsker det! 

Treningsvanen gav meg muligheten til å øve med på hodestående. Til slutt fikk jeg det til! :-) Superstolt over resultatet og at jeg trodde på meg selv! Hva vi mennesker kan få til å utrette bare med viljen, er utrolig. 

 

 

 

Har jeg andre rutiner? JA, det har jeg. Opptil flere! Jeg har gjort alvor av både helsefremmende  aktiviteter som vinterbading og morgentrening, men også gjort investeringer i flere spaapparater fra Nuskin. Galvanic spa og Lumi spa. Disse har gitt meg forbausende gode resultater <3 Etter min mening har jeg forbedret min egen utseendeversjon med mange hakk :-)  Hva synes du? 

 

Fordi jeg har skjønt hva som skal til for å komme til gode vaner, er det lett å skape flere.  Kanskje blir du inspirert og har lyst til å komme igang med å skape deg gode vaner som ender opp i daglige rutiner? Det kan være trening, måltider, å lære seg noe eller rett og slett å ta vare på seg selv, innenfra og ut. Jeg skal gi deg et tips: Ta bilder av deg selv, før og etter rutinen er innført. Handler det om vaner for din egen helse og velvære, vil du merke forskjellen. Både inni deg selv og utenpå. Ofte vil man ikke se endringene fra dag til dag, og de kommer så gradvis at man ikke alltid legger merke til dem. Har du derimot tatt bilder, vil vanen din som har blitt til rutine, vise tydelige tegn på forandring. Det er svært tilfredstillende og en fantastisk motivasjon i å skape seg flere gode vaner <3 

Ønsker deg  lykke til på veien til et friere liv <3

 

 

Del artikkel: Del på X

Relaterte artikler