Back on track!

22.01.2021, 13:45

Yezz! Endelig fungerer kroppen og hodet igjen😊

Det var på skyhøy tid å leke gårdbruker..jeg så da jeg kom ut i dag morges at jeg hadde fått meg cabriolet-hønsehus og da var det på høy tid å 'ta seg sammen'. Heldigvis hadde fire av hønsa såpass vett at de hadde gjemt seg i underetasjen i ly for vinden. Den siste hadde tydeligvis fått ørlitegrann snev av panikk og flydd ut av det åpne taket..men den tasset rundt under bordet og virket veldig lettet da den ble gjenforent med sine artsfrender! Ready, set, GO!

Skal flytte det til andre siden..hit..

Rett og slett fordi det er enklere! Og jeg har to underlag og to presenninger, så det er bare å begynne..! Først fange fugler..

Så legge ut underlag og presenning, fjerne løse deler og løfte resten bort..det er møkkatungt..men klare selv💪

Fylle med spennende halm og hekke-hakk 

Sette inn mat og vann, og Vipps! Fiks ferdig alt på plass!

Da har vi ommøblert! Veldig fint å få gjort, har hatt dårlig samvittighet for dem..

Litt generell opprydding etter at vinden hadde rotet ganske greit ute, og deretter inn på kjøkkenet! Løkmarmelade har jo stått på planen en stund. Tok inn løk fra uteboden her om dagen som hadde fryst og var veldig spent på hvordan det egentlig hadde gått..de lå i skuffen og da ble jo den tom så jeg kunne vaske den😊 "skal bare, skal bare"🤣

Here we go!

Ehh...vent nå litt...skulle ikke jeg ta det litt med ro og gå for 70%-taktikken?! Jo..så da kan jeg vel like greit sitte ved spisebordet i tussmørket og skrelle løk!

Yeah! Jeg hater å skrelle løk..det blir så mye bøss overalt, det er klissete og rotete. Men fikk det nå unna. Og smalt isammen en hurtig-kompost underveis til løkskallet. Litt eggekartong, kaffegrut, vanlig kjøkkenkompost, myse, løkskall og en god del hønsebæsj! Som jeg jo har grei tilgang på akkurat nå🤣heiv oppi litt edikk også. Usikker på hvorfor..kanskje det er fint..hvem vet?

Fylle ganske full, sette på tett lokk og la stå i romtemperatur (som hos meg er røfflig 16 grader🤣) i en måned eller to til gjæring! Yeah! Om en stund skal den blandes med jord og modnes i et par uker så er det plutselig blitt jord!

Vel..jeg fikk skrelt sittende..men det slo meg at jeg kunne steke samtidig som jeg kuttet opp..og jeg liker multitasking, så da bar det inn på kjøkkenet med både løken og meg..på med stekepannen, oppi med bearnaise-smør og blansjere. Litt av gangen så det blir digg!

Alt oppi den store jerngryten, ha oppi olje, mer smør, potetmel og vann og koke litt..NamNam! Lukter digg!

Så på glass!

Passe på å ikke søle og tørke kant og lokk så det holder seg ca alltid! Hurra! 

Fiks ferdig og på plass i kjølekarmen! Og det ble en bitteliten porsjon løksuppe av restene😊

Så kjørte jeg sammen bringebær og bubblegum-sirup til rød saus til semulepuddingen:) 

Herlig!

Megahappy med dagen og har veldig lyst til å frese på videre! Er jo masse å få unna! Men skal være litt fornuftig nå, da. I håp om å unngå en ny smell. I dag er det tilogmed lov å drikke vin! Men det får bare være. Orker ikke. Vil heller spare det til en dag med mer overskudd og bedre form. Da er det tvangshvile og panikksoving som står på planen istedet, så blir dagen i morgen forhåpentlig også bra!

Hah! Sovnet litt😴også greide jeg ikke å dy meg..begynte på kyllinggryte til i morgen:) da får kjøttet digg smak når det får ligge i krydderet natten over og alt det andre får rent av seg. Kjørte sammen bønner, chili, søtning, pepper, koriander, ingefær og annet snask, la oppi den rå kyllingen og blandet resten i den store kjelen.

Ristet sammen en hvitløksdressing også! Så har jeg til salaten min i kveld😊

Så da er jeg klar for i morgen:)

Straks kvelden etter en fiiiiin dag! Skravlet lenge med mellombror på telefonen som var veldig koselig:) skal en tur på besøk til uken og feire bursdag:) 

Del artikkel: Del på X


 #ME   #løk   #vaktler   #hønsehus   #hermetisere   #sliten   #Vaske   #rydde   #steke   #Curry 

Relaterte artikler