Håp i sikte😊

18.05.2023, 08:53

Det går over denne gangen også! Formen kom seg litt i går og jeg fikk gjort ferdig kommodene, satt på plass og gjort helt ferdig😊finfint! Dagen startet med flaggheising kl 8. 

Vakke no arrangement eller noe planlagt, men jeg fikk plutselig lyst til å prøve bunaden, så jeg tok turen ned, i håp om å treffe på noen

Når jeg fikk den på ser jeg jo hva som må gjøres med den! Da kan jeg flytte hekter etterpå. Først ned å hilse flagget😊traff på Jørgen, som er flagg-ansvarlig, og konen hans og vi ble stående og skravle litt. Fin start😊da var det unnagjort og jeg hang opp mine egne flagg før jeg tok av bunaden igjen. Kort feiring😂rart å 'feire' stort sett alle høytider alene. Etter at jeg sluttet å invitere og ta initiativ til å møtes, feire ditt og datt har det ikke blitt noe. Men det var jo en risiko jeg tok da jeg sluttet å være den som dro i gang. Sant å si så ble jeg drittlei av å dra hele lasset sjæl. Det var alltid jeg som inviterte, og måtte til og med mase på svar. I forfjor jul sa i fra at jeg ikke gadd mer og sluttet med det, og siden da har det vært yngstebror og pappa som har invitert til ting, ingen andre. Jeg har ikke noe ønske om å presse meg på heller, så da får det bare være sånn. 

Da er bunaden av og jeg kan få pusset sølvet😂glemte å pakke det inn sist gang, så veskelåsen var helt svart..nå er den blank og fin igjen😊skal få flyttet heltene også, de er helt på tur, noe som er litt skuffende med tanke på at den har vært hos skredderen nesten et år..men jeg kan gjøre det selv. Like greit.

Ehh..etterpå..først lage fòr på sengeteppet!

Det ble ganske omfatttende. Sprette av kant, som røk underveis🤬, måle, sjekke og klippe til

Vilma holder vakt...😅

Jeg konkluderte med at det var 'enklest' å gjøre om halve stuen til sy-verksted😂

Sydde sammen den ene langsiden og første stripe, men det ble klumpete og rart. Stoffet strekker seg🤬opp med det, prøve for hånd. Gikk ikke det heller, det klumper seg og blir skjevt. Annoying!

Etter en time til med prøving, feiling og massive mengder trådsalat ender det med at jeg gir opp(!). Forsterker et par av stripene og lar det være sånn. Klipper kantene litt jevnere, tråkler over og syr på pelskanten igjen. To timer senere var jeg altså tilbake til start🤬jaja..dont fix anything whos not broken😂

Så sovnet jeg faktisk! Og sov et par timer. Er fremdeles ikke helt i slaget.

Våknet i tide for billig strøm, satt på varmtvannet, fikk ting på lading, støvsuget og ryddet i sy-kaoset. Fikk i det minste vasket sengeteppet da! På ullprogram tilogmed😊og nå er det aldeles GRATIS strøm! Null øre! Da kan jeg lage saltbrente mandler😊

Bløtla i limevann i går, blandet med smør, salt og bakesukkr i dag, smalt inn i stekeovnen og stekte en stund. Når jeg først holdt på stekte jeg kransekake-stenger også😊det ble egentlig ganske digg! Ble til at dét ble frokost😂gikk ned for å tømme vaskemaskinen, men den vakke færri. Ble til at jeg ryddet og vannet litt nede, ryddet ut plankerester fra lageret og fikk kjellerboern til å snu de to håndtakene på kommoden jeg hadde satt opp-ned😂

Etter et par timer ganske intensiv aktivitet var jeg plent nødt til å sove litt igjen. Men jeg rakk å ta meg en kjapp dusj først. Digg med rene klær😊og varmtvann på tilbud😊

En ny lur er unnagjort og jeg fikk det plutselig for meg at jeg skulle bytte på hønsa. Det er jo ganske fort gjort. Fange fugler, ta ut greier, tømme strø, koste hist og her for så å sette ting tilbake. Yezz!

Er litt sulten..skulle egentlig grille pølser, men leieboern har visst stagnert i kjellern, så jeg hiver en i microen. Gidder ikke fyre opp grille for én pølse😂mekker en slags potetsalat med rotgrønnsaker, majones, lime og gressløk, løkstilker og ramsløk fra hagen😊det ble ganske så digg! Så ble det sløving og halvsoving resten av kvelden før jeg var på vei i seng rett over 21. Da kom leieboern hjem og skulle lage middag🤬kjøkkenet er ikke inkludert i leien, fordi det er masete for meg å passe på at folk gjør ting riktig der inne. Alt har sin plass, og jeg ønsker at det er rent og ryddig. Når andre bruker det så blir det rotete og ting har det med å bli ødelagt. Hun hadde jo en drøss med spørsmål og jeg slapp å legge meg. Aaarrgghh🤬MenMen. Hun ble jo ferdig til slutt.

Dagen i dag startet med å rydde opp etter gjestens kjøkkenbruk i går og litt stille hempe-aktivitet

Gjestehåndklærne får seg oppheng😊

Skulle egentlig flyttet de tidligere omtalte hekter også, men det skjer visst ikke helt enda. Vi får se senere. 

Har ikke de store planene i dag, muligens koste nede etter gårsdagens strøskifting, og muligens plante ut squash og gresskar😊

Må få sagt i fra til leieboern ang kjøkkenet. Jækla plagsomt at hun ikke respekterer reglene. Men da blir hun sikkert sur og gir meg en ræva anmeldelse. Så igjen er det beste å gå for løgn, smisk og falskhet. La seg tråkke på og ikke være ærlig. Trist ass.

Gjorde forøvrig ferdig saltkartongen i går:) den ble jo ganske fin! 

Dette er gjenbruk og redesign på sitt ypperste!

En av boksene jeg hadde i butikken hadde plastlokket løsnet på. Da blir den jo ikke solgt..jeg prøver først med superlim, men det funker ikke, da får det bli teip rundt hele, inni og utenpå! Blir bra nok for meg som kan bruke denne til knekkebrød

og selge knekkebrødboksen😊

Venter på en dud som skal hente skumsprøyte til høytrykkspyler. Og jeg ELSKER å vente🤬😂🤣🤬

Tja..når jeg kan vente hjemme kan jeg bruke tiden til noe fornuftig...plante flaskegresskar og squash, for eksempel😊

Og luke litt! Løvetann til vaktlene og skvallerkål til ugress-suppe til middag😊

Hmm🤔jeg kan jo så gress nede (så får jeg ryddet vekk gress-frøene), la ting vokse fritt, og flytte fuglene ned....🤔snekre noe stativ og kle med hønsenetting🤔og flytte de rundt etterhvert som de spiser opp bunndekket....? Da plasserer gjødselen seg på riktig sted med en gang...🤔dette høres ut som en plan!

Ikke akkurat nå.

Hahahaha! Dusten trodde han skulle få kjøpe selve høytrykkspylern for en femtilapp🤦🏻‍♀️innimellom lurer jeg litt på hvordan verden overlever når det er SÅ mange tullinger overalt. Eller er de konsentrert på finn? Hvem vet.

Hmm...leieboern har kastet søpla si...hun har hatt et prosjekt av noe slag...kanskje hun trodde dette var frysetørket syltetøy....? Det var ihvertfall en steinhard klissete klump oppe frysepulver-posen.

Og flere uåpnede poser! Fatter ikke hvorfor de er kastet, så jeg plukker dem ut, vasker dem rene 

Og putter dem på lageret! Jeg kan vel alltids lage frysetøy en gang😊Tnx!

Da er det sole-tid! Første gang i år og hæren fløtte meg på tide!

Holdt ut i en halvtime...denne høns-på-plenen-planen tok over, så jeg konkluderte med at det går an å gjøre noe mens man soler seg.

Klar, ferdig GÅ! Først harve(?) jorden, så 'rydde' boksen med gressfrø, dynke godt nedi, dekke med sagflis som jeg har hatt i boden en evighet, dynke igjen så det ikke blåser avgårde. Yey! 

Da fikk jeg ristet liv i samboern også, og han begynte å bygge vegg til det mobile hønsehuset😊

Da ble jeg kvitt litt materialer som lå nedi den rosa benken også😊

Så fikk jeg beskjed av naboen at 'det begynner å holde nå' wtf?!? Er det ikke lov å SKRU?!? Særr! Kristi Himmelfartsdag er jo bare en tulledag! Men det viste seg å være lurt å slutte med skruing.

Det er bedre å feste sammen de tiloversblevne kompostelementene istedet! Mye enklere! Dette prosjektet kom såpass brått på at jeg ikke rakk å tenke ferdig. Men da ble det slik😊

Plankene kan herved hives istedet. Like greit. 

Det gikk jo brått et par timer på det, gjørme, ugress, sagflis og assortert møkk ca overalt, så det ble ryddet opp, kostet spylt i flere omganger og nå er det rent og pent, venter bare på at gresset skal spire så vaktlene kan beite! Artig!

Tilfeldighetene ville ha det slik at da vi var ferdig med skruingen til naboens store frustrasjon begynte den andre naboen å klippe gresset😂da får jeg kanskje ikke klage fra den kanten. Blir jo kleint å måtte klage på to naboer🤪vi får se!

Nå er jeg tilbake i solstolen og skal ha meg en ørliten pause før det blir ugressuppe til middag! Det er benking etterpå så jeg må spise litt tidlig middag.

Yezz! Kanskje solgt en kompost-rører! Det hadde vært fint:) jeg bruker greipet, og har således to til overs. 

Del artikkel: Del på X


 #Rydde   #Flagge   #Bunad   #sy   #trøtt   #sliten   #Ull   #Selge   #plante   #Gjenbruk 

Relaterte artikler